perjantai 14. tammikuuta 2022

Helppo herkku

Lupasin joulukuussa tehdä postauksen tästä suklaaherkusta. Arki on vienyt kuitenkin mennessään ja unohdin jo koko jutun. Yhtenä päivänä selasin puhelimen kuvia ja sieltä putkahti hyvänä muistutuksena kuvat tästä helposta suklaaherkusta. Nyt haluan jakaa sen myös teille...Tarvitset tähän suklaalevyjä oman maun ja uunipellin koon mukaan. Minä valitsin kolmea eri Pandan suklaalevyä, jotka asettelin uunipellille. Uunin laitoin 50 asteeseen ja suklaalevyt 15 minuutiksi sulamaan. Aika ja lämpötila ei ihan riittänyt pehmentämään levyjä, joten laitoin vähän enemmän "volyymiä" uuniin. Kun suklaalevyt olivat sulaneet, tein veitsellä ristikkäisiä vetoja pellille niin, että eri suklaamassat alkoivat sekoittua. On ihan tyyli-ja makuasia, kuinka paljon haluaa kuvioida ja sekoittaa suklaamassaa keskenään. 
Tämän jälkeen sulaneen suklaan pinnalle voi laittaa melkeinpä mitä tahansa lisuketta. Meidän kaapeista löytyi hunajamaustettuja pähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja ja lakritsiströsseleitä. Tein toisesta puolesta suolaisen (pähkinät) ja toisesta makean (strösselit ja vaahtokarkit), sillä halusin vähän testata eri  makuyhdistelmiä. Suklaan "maustamisen" jälkeen vein uunipellin ulos jäähtymään. Hyvin simppeliä hommaa siis.
Kun suklaa oli uudestaan jähmettynyt, lohkoin sen sopiviksi suupaloiksi ja jaoin ne kahteen eri astiaan. Kokeiluversioni tein normaalia pienempään peltiin eli jos tekee yhden "normipellin", suklaaherkkua tulee reilusti. Makuyhdistelmiä voi tehdä melkeinpä rajattomasti ja antaa omalle luovuudelle tilaa. Minun ensimmäinen "nyhjää tyhjästä" -versioni onnistui ja oli erinomaisen hyvää.

Kovin usein kyseistä herkkua ei kyllä uskalla tehdä, sillä sen menekki on nopeaa ja kalorimäärät melkoiset. Juhlahetkiin tästä saa kuitenkin mukavan (ällö)makean ja ei-niin-perinteisen lisukkeen. Voisinpa vielä veikata, että tämä herkku ei mene vanhaksi. Kokemusta on.


Herkullisia hetkiä teillekin!
6 kommenttia:

 1. Ihanaa herkkua olet tehnyt. Tämä voisi ollakin oiva herkku viikonlopuksi.
  Makoisaa viikonloppua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takuuvarmaa herkkua, ei jää " nurkkiin pyörimään" 😊

   Poista
 2. Oi, mitä suklaaherkkuja ♡ Jokainen voi maustaa oman makunsa mukaan. Herkullista viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyvää ja maustamusessa vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa kokeilla 😊

   Poista
 3. Apua, en kestä miten ihanaa ja helposti tehtävää suklaaherkkua! Tätä täytyy kokeilla jossain
  vaiheessa ja ihan varmasti "ei jää syömättä". Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo ja nopea tehdä...ja todellakin herkullista! :)

   Poista