keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sekalaista sepustusta

Tällä kertaa blogissani tulee olemaan sitä, tätä ja vähän totakin juttua eli sekalaista sepustusta. Eli mahtaako poiketa ollenkaan aikaisemmista postauksistani...

Miehelleni iskee välillä "ostomania". Tämä ei tarkoita, että hän törsäisi varoja ylettömästi, mutta tuolloin hän ostaa esineitä ja asioita herkemmin kuin muuten. Mieheni perusominaisuuksiin kuuluu asioiden perusteellinen pohdinta ja kun tullaan ostohetkeen, hän yleensä vielä tinkii ostoksestaan. Jos hän joutuu maksamaan täyden hinnan, kaupankäynti on silloin epäonnistunut...ja harvoin hän tekee silloin lopullisia kauppojakaan.

Viikonloppuna kävimme koko perhe kodinkoneliikkeessä ja miehen "ostomaniassa"  mukaamme tarttui uusi mikroaaltouuni (edellinen oli n. 20 vuotta vanha) ja iPad-"vempele".
Tämä kone on osoittautunut koko perheen "viihdekoneeksi" ja poika pelaa sujuvasti jo monia pelejä ja osaa itse ladata ilmaisia pelejä lisää. Tosin nyt pelien (ja pelaamisen ) määrää on hieman "himmattu". Iltaisin  mies selailee sohvalla istuen kaiken maailman juttuja ja samalla katselee telkkaria. Täytyy sanoa, että kannettavan lisäksi tämä vempele on ihan mukava tuttavuus; näppärän kokoinen ja nopea.
Tänään postilaatikkoon oli tullut kasa lehtiä minulle (+ miehen posti). Joskus mietin, ettei meidän postinkantajalla ole aina ihan helppoa, kun saa kiikuttaa selkä vääränä kaiken maailman sisustsulehtiä harva se viikko meidän postilaatikkoon. Onkohan postilaitoksella käytössä raskaan työn lisä?Oli niin tai näin, tänään ilta sujuu saunan jälkeen mukavasti lehtien parissa ja mies todennäköisesti selailee iPad:iään. Eihän tuolta TV:stä nykypäivänä tule seurattua kuin uutiset, jos niitäkään.

Ja sitten pientä ihmetyksen aihetta:

Tämän kevään aikan vaihdoin viherkasveista mullat (josta olen myös postannut aikaisemmin) ja tuolloin jaoin yhden kirjovehkan kahteen ruukkuun. Toinen puoli alkoi heti voida hyvin ja on siis edelleen hengissä, mutta tämä toinen...
mullan vaihdosta lähtien tämä yksilö ei ole päättänyt kuoleeko se vai jääkö henkiin? Aluksi luulin, että se olisi vain ottanut vähä nokkiinsa siirrosta, mutta ei! Nuukahtanut olomuoto on pysynyt lähes vakiona. Jossain vaiheessa lopetin koko kastelun ja ajattelin, että se kuolisi/kuivuisi pois. Multa kyllä kuivui, mutta kasvi jatkoi olemistaan. Muutamat lehdet kellastuivat ja leikkasin ne eräänä päivänä pois. Sitten päätin antaa vähän vettä (kuivan kauden jälkeen)...mitään ei ole tapahtunut. Ei piristystä, ei lakastumista...käsittämätöntä. En oikein raski heittää kasvia poiskaan, kun se on kuitenkin elossa (?!), mutta ei se ole tällä hetkellä mikään viherpeukalon taidonnäyte. Katsotaan nyt, mikä sen kohtalo on. Annan "armon käydä oikeudessa" ja saakoon se elinpäiviä vielä lisää. Joku ystävällinen viherpeukolo voisi kyllä konsultoida minua...

Ai niin, pojallani kävi melkoinen onni arpajaisissa. Viikonloppuna poiketussa kodinkoneliikkeessä oli arpajaiset ja poikamme voitti lippupaketin JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN HELSINKIIN!!!! Voi sitä riemun määrää!! Nyt isoveljen täytyy (!) lähteä reissuun, kun isä ei koiranäyttelykiireiltään ehdi. Eli vapun jälkeisenä viikonloppuna veljekset suuntaavat Helsinkiin seuraamaan "lätkähumua" ja yöpyvät hotellissa. Tiedossa siis ikimuistoinen reissu.

Tällaista sekalaista sepustusta tänään. Nyt ripustamaan pyykit kuivumaan!

2 kommenttia:

 1. NO NYT täällä kommentoi yksi kateellinen ja nimenomaan katellinen tuosta pienemmästä "kodinkoneesta". Toivessa olisi tännekin :) Just eilen puhuttiin, että sitten kun (SITKU) vierashuone-työhuonessa on työpöytä (ja muutakin uutta kalustetta) ja pöydällä uusi pöytäkone...niin sitten ois paikallaan tuollainen (ja sohvalle nimenomaan).

  Viherkasvivinkkejä en todellakaan osaa antaa. Tuollaisia viirivehkoja olen tappanut melkoisen monta ja niitä just kun on kukkakauppiaan melko mahdotonta saada hengiltä. Liikakastelulla minä onnistuin....

  Onnea pikkumiehelle arpaonnesta!

  SÖRÖTSYPÖRÖTSY!

  VastaaPoista
 2. Hei Johanna!
  Välitin onnittelut eteenpäin asianomaiselle. Tänään poika sqai vielä päiväkodinopelta lainaksi Suomi-paidan eli rekvisiitta alkaa olla valmiina.
  Kiitos myös myötätunnosta viherkasviasiaan. Ollaan molemmat toivottomia tapauksia...myönnetään!! Terkkuja sinne!!!

  VastaaPoista