lauantai 18. kesäkuuta 2016

Yrittäjäpolkuni alkumetreillä


Oman toiminimen perustaminen ja siihen liittyvien asioiden hoitaminen alkaa olla viimeistelyä vaille loppusuoralla. Olen yrittänyt keskittyä muutamaan oleelliseen asiaan (mainonta ja näkyvyys) ja nyt yritykseni lähtöasetelmat alkavat olla kunnossa. Yrityksen perustamisajatuksen jälkeen olen ottanut kuitenkin melko varovaisia (riskittömiä) askelia yritysmaailmaan.
 
 


 
 
Koska toiminimeni on ainakin aluksi vielä sivutoimista, olen pyrkinyt pitämään kulut mahdollisimman pieninä.
Lainaa en ole ottanut lainkaan, vaan kaikki yrityksen hankinnat olen ottanut omasta kukkarosta ja vähäisitä säästöistäni.
Silti tuntuu, että tässä alussa rahaa on kulunut "ei mihinkään" ihan mukavasti. Mainontaan olen panostanut teettämällä logon, omat kotisivut ja nyt nämä käyntikorttini. Nämä huono-onniset käyntikorttini valmistuivat vihdoin ja viimein. Mitäs pidätte?
 

 

 
 
Lisäksi päätin kokeilla pientä Google Adwords-kampanjaa,. Sen tarkoituksena on tietenkin mainostaa sisustuspalvelujani ja samalla kartoittaa kotisivujeni ja facebookin näkyvyyttä sekä mahdollisesti sieltä minulle ohjautuvia asiakkaita  ja toimeksiantoja.
Mielenkiinnolla odotan, miten tässä käy. Toistaiseksi on ollut aika hiljaista ;)
 

 

 
 
 
Olen myös järjestäytynyt liittymällä Suomen Yrittäjiin ja sitä kautta myös omaan paikalliseen yhdistykseen.
Koen, että verkostoituminen ja kuuluminen johonkin isompaan luo turvallisuuden tunnetta ja myös uusia mahdollisuuksia yrittäjänä.
Entisenä yhdistysaktivistina liittyminen yrittäjiin tuntui jopa välttämättömältä. 


 

 
 
 
Olin edellisellä viikolla Rauman Yrittäjien aamukahvitilaisuudessa kuulemassa paikallisesta toiminnasta ja sen tuomista eduista. Tuntui vähän hassulta ja epätodelliseltakin istua kokoushuoneessa, jonka seinällä oli puheenjohtajien kuvia, joukossa isäni ja isoveljeni potretit. Minä, joka olen koko tähänastisen työurani tehnyt kunnalla, olenkin jollain ihmeellisellä tavalla päätynyt yrittäjäksi. Pienimuotoisesti, mutta kuitenkin.
 
 
 
 
Niin se elämä vie vain eteenpäin, jos on valmis ottamaan sen ensimmäisen (pienenkin) askeleen...
ja tuo varmasti tullessaan myös uusia mielenkiintoisia asioita...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 kommenttia:

 1. Onpa tyylikkään näköinen käyntikortti. Keltainen väri tekee kortista sellaisen, että sen muistaa paremmin kuin pelkän valkoisen kortin.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on nyt sata kappaletta ja sen jälkeen voin kehitellä taas jotain muuta. Väriyhdistelmä harmaa ja keltainen tuntuivat "omalta".
   Täällä vähän harmaata ja sateista keliä. Oikein hyvä päivä siivoamiseen...tosin kohta alkaa toivomaan taas niitä aurinkoisia päiviä...;)

   Poista
 2. Paljon onnea yrittäjyyteen.Olen itse hoitoalan ammattilainen ja käynyt muutama vuosi sitten kurssin yrittäjäksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen saralla. Olen monasti miettinyt sanaa yrittäjä, kamala sana! Mitä se yrittäjä yrittää, onnistua jossain vai:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan onnitteluista. mahtaakohan suomenkielessä ollakaan synonyymia koko sanalla...yrittämistähän se tosiaankin on :)

   Poista
 3. Hienot kortit! Kiva kun laitoit niihin keltaista väriä. Antaa niin positiivisen vivahteen. Nykyään kortit ovat niin valkomustavoittoisia. Istuit hyvien ajatusten alla, kun seinillä oli isäsi ja veljesi potretit <3
  HYvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Olin alun perin ajatellut, että en ainakaan halua mustavalkoisia, kun niitä alkaa olla jo kaikilla. Logossani olevat keltaiset ympyrät sopivat paremmin /pehmeämmin harmaaseen taustaan kuin esim. mustaan. Olen tähän värikombinaatioon oikein tyytyväinen.
   Ja mitä tulee noihin potretteihin. Istuin konkreettisesti isäni ja isoveljieni kuvien alla, selkäpäin heihin...;) Nyt sitten opetellaan yrittäjyyttä, yritysten ja erehdysten kautta...askel kerrallaan...

   Poista
 4. "Ihminen ei voi löytää uusia valtameriä, ellei hän uskalla kadottaa rantaa näkyvistään." Äitini löytämä lausahdus, joka oli kirjoitettuna valmistumisonnitelukorttiini. Minusta tämä on hyvä neuvo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ajatelma ja pitää taatusti paikkansa! <3 Joskus on vaan pakko uskaltaa, vaikka menee oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Intohimo asiaan ei anna mielenrauhaa, jos ei uskalla kokeilla. Siksi lähdin "uusille valtamerille"...:)

   Poista
 5. "Ihminen ei voi löytää uusia valtameriä, ellei hän uskalla kadottaa rantaa näkyvistään." Äitini löytämä lausahdus, joka oli kirjoitettuna valmistumisonnitelukorttiini. Minusta tämä on hyvä neuvo <3

  VastaaPoista
 6. Onnea yrittäjän ensiaskeleille - ja kortit ovat hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tavoitteeni eivät ole kovinkaan kunniahimoiset. Teen tämän enemmän isteni takia, halua kokeilla jotain muutakin...ja se tuo tullessaan ainakin hurjasti kokemusta yrittäjyydestä... ;)

   Poista
 7. Onnea matkaan uudelle yrittäjälle!

  VastaaPoista
 8. Onnea yrittäjyyteen! Käyntikorttien teko on meilläkin vaiheessa. Ollut jo (liian) kauan. Palvelujesi mainostamisessa blogit ovat varmasti yksi merkittävä foorumi sekä Instagram ja Pinterest samoin. Hienoa, että rohkenet kokeilla sisustajan saralla! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei pelaa joka pelkää. :D Niin kuin olen jo todennut, olen melko huono markkinoimaan itseäni ja osaamista, sillä näin kasvatustieteilijänä se on jokseenkin vierasta. Katostaan mihin näillä eväillä päästään. Suuria satsauksia en ole suostunut tekemään, mutta näillä mennään avoimin mielin eteenpäin.

   Poista
 9. Oi, onnea onnea toistamiseen <3! Olet käärinyt hihat ja laittanut tuulemaan. Käyntikorttisi ja nettisivusi näyttävät todella hyville. Siitä se lähtee Satu <3!

  Suosittelen, että älä ala alkuvaiheessa roiskimaan rahaa sinne,tänne ja tuonne erilaisiin verkko- ja somemainoskamppiksiin. Sisältömarkkinoinnin (jota osa myös verkko-, hakukone- ja somemainonta on) tulee olla aina - siis ihan aina - suunnitelmallista ja määrätietoista toimintaa.

  Pienillä summilla toki voit testata markkinointia (parhaiten se melkeinpä onnistuu Facessa), mutta en suosittele laittamaan juuri kymppejä enempää mihinkään ennen kuin yrityksen markkinointisuunnitelma ja sisältösuunnitelmat on hiottu loppuun, ja markkinointi aloitettu tavoiteellisesti.

  Tai no, toki tietysti voit laittaa rahaa, jos sinulla on sitä ylimääräistä eri puolille kylvettäväksi. Pistomarkkinointi tuottaa kuitenkin vain harvoin tulosta, jos sen ympärille ei ole mietitty kunnolla koko yrityksen markkinointia ja brändäämistä.

  Tänä päivänä avainasemassa somen ja verkon lisäksi on verkostoituminen; ihmisten tapaaminen kasvokkain sekä keskusteleminen; loputon jutteleminen.

  Olen havainnut, että käyntikortit ovat edelleen erinomainen markkinoimisen muoto ja käypää valuuttaa verkostoitumisessa. Jaa niitä kaikialla missä kuljet. Sinuna painattaisin myös pienen flyerin, jota alkuvaiheessa jakaisin käyntikortin lisäksi. Näin teet yritystäsi ja itseäsi tunnetuksi, ja jäät mieleen.

  Tsemppiä Satu <3! Täällä ollaan hengessä mukana <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten iloinen olin tästä viestistäsi. Sinusta taitaa tulla minun "mentorini". On totta, että jos jonkinlaiset yritykset ottavat yhteyttä alkavaan yrittäjään ja tietämättömänä voi huomata, että on osallistunut vähän kaikkeen ja rahaa on huvennut vähemmän tärkeisiin asioihin. Tarkkana (ja tiukkana) saa todellakin olla.

   Minun alkupanostukseni ja satsaukseni on näissä kotisivuissa, käyntikorteissa ja FB-sivuissa...tuo Googlen kampanja oli meikäläiseltä vain tuollainen lyhyt kokeilu...ja todennäköisesti jää tähän. Eli tavallaan sen perustyön olen tehnyt ja nyt katostaan alkaako tämä tuottamaan mitään. On vähän hassua todeta, mutta toivoisin sellaista rauhallista alkua, jotta voisin sisäistää itseni tähän yrittäjyyteen, sillä onhan tässä sovittamista, kun vuorotteluvapaan jälkeen lähtee takaisin "normitöihin" ja aloittele tätä yrittäjyyttä.

   Uskon itse, että käyntikortti, verkostoituminen ja hyvin tehty työ ovat mainosta ja luotan myös "puskaradioon". Flyerin tekemistä mietin juuri eilen ja ehkä toteutan pienimuotoisen sisustusillan vielä loppu kesällä. Pari muutakin ideaa on muhimassa, mutta niistä kerron sitten joskus, jos on jotain kerrottavaa.

   Kiitän ja arvostan saamiasi vinkkejä. On ihanaa saada taustatukea ja tietoa ammattilaiselta ja vähän eri alan osaajalta, vaikka samassa "yrittäjäveneessä" ollaankin. Lämpimin ajatuksin, Satu

   Poista
 10. Onnea yrittäjyyteen! Tyylikkäät kortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kehuista. Minustakin käyntikortit ovat oikein hyviä! :)

   Poista