lauantai 1. lokakuuta 2016

Teemailta

Järjesti eilen elämäni ensimmäisen sisustukseen liittyvän teemaillan.Kohderyhmänä  (ja koekaniinina) olivat ihanat työkaverini.
Illan aikana kävimme lyhyesti läpi värioppia, väripsykologiaa ja tietenkin illan teemaan liittyen värien käyttöä sisustuksessa.
Mukanani oli sisutusta ja värivalintoihin liittyvää materiaalia; sisutuslehdistä värikarttoihin.
Olin valmistellut illan teemaan liittyen monidiaisen PowerPoint-esityksen, jonka aikana virisi monta mielenkiintoista keskustelua.
Värien kokeminen on hyvin henkilökohtaista, joten ei ole ihme, että värit todellakin herättävät meissä tunnetiloja ja mielipiteitä.
Sen tuli tässäkin illassa todettua.
 
 
 

 
 
 
Halusin, että teemailtaan osallistuja pääsevät lisäksi tekemään jotain myös käsillään.
PowerPoint-esityksen jälkeen laitoimme naposteltavaa pöytään ja aloimme värittämään sisustuskuvia.
Olin varannut tehtävään vaihtoehtoja asuntojen pohjapiirustuksista, joita sai mielensä mukaisesti värittää joko lempi- tai inhokkiväreillä.
Tässä vaiheessa iltaa osallistujat virittäytyivät "toiselle taajuudelle", kun he pääsivät värittämään kuvia mielensä mukaan.
Eipä ole ihme, että värittäminen koetaan rentouttavana ja jopa terapeuttisena.
 


Värityskuvieni lisäksi minulla oli mukana vielä sisustusaiheinen värityskirja: Sisusta ja väritä, josta moni illan osallistuja tuntui innostuvan. Näitä aikuiselle suunnattuja värityskirjoja on nykyään vaikka kuinka paljon, mutta sisustusaiheisena tämä taitaa olla peräti ainoa. Ymmärtääkseni tekijöiltä on tulossa tästä uusi teemanumero, jota minä ainakin odotan jo innolla...
 
 
 

Loppu ilta meni leppoisasti kuvia värittäen ja erilaisista asioista keskustellen. Välillä juttelimme kodin sisustamisesta ja välillä jostain ihan muusta. Ilta oli mielestäni onnistunut ja työkavereiden palaute hyvää. Jotain kehiteltävää/paranneltavaa löytyy aina, mutta kokonaisuudessaan ilta oli hyvin pitkälle sellainen, jota olin mielessäni alun perin ajatellutkin.


Tämän illan kokemuksen jälkeen minusta tuntuu, että olen omimmillani juuri tällaisessa, missä saan pitää luentoa; jakaa tietoa, olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja olla tekemässä/toteuttamassa asioita yhdessä. Teemailtojen "tuotekehittely" siis jatkukoon, joten sisustukseen liittyviä juttuja on tulossa varmasti lisääkin. Voimaannuttava kokemus meikäläiselle. Jälleen kerran.
12 kommenttia:

 1. Kivaa piristystä työkavereiden arkeen varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä vähän toisenlaista kuin meidän normiarki. Siinä sai väritysten lomassa höpötellä "niitä näitä" ja voi olla, että täältä lähti kotiin ihmisiä uusien ideoiden kanssa...

   Poista
 2. Kuulostaa oikein onnistuneelta illalta. Sinun käyntikorttisi on muuten upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ilta oli onnistunut ja olin ihan tyytyväinen illan kulkuun. Luento kesti n. tunnin ja värittäminen päälle eli hieman yli kaksi tuntia taisi mennä koko juttuun. Ja kiitos käyntikorttikehuista. Minustakin ne ovat hienot!!! :D

   Poista
 3. Kiva ja piristävä ilta. Mä tykkään värittää. Sen takia harrastan korttien tekemistä. Leimaan kuvan ja väritän, rauhoittavaa...väriterapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tämäkin ilta oli, väriterapiaa ja yhdessä oloa. :)

   Poista
 4. Oi, teillä ollut mukava ilta ja ilm onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi mukavaa ja illan anti taisi osallistujille olla mieluisaa. Muutama työkaveri on jo viestitellyt, että ilta saattoi tulla "kalliiksi". Oli ilmeisesti saaneet vähän uutta pohdittavaa...;)

   Poista
 5. Onpa teillä ollut ♥kiva♥ aihe illanvietossa - varmasti mukava ilta.
  Kuulostat niin prolta näissä sisustusasioissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä nyt tuosta "pro:sta", mutta on aika helppoa puhua (ja paljon) siitä aiheesta, joka on sydäntä lähellä... <3

   Poista