tiistai 17. toukokuuta 2016

Ne kesäkukat


Kerrankin olen ajoissa! Yleensä istutan kesäkukat vasta kesäkuussa, mutta tänä vuonna olen sain istutettua osa kukista jo nyt, hyvissä ajoin. Nyt toivon, etteivät yöpakkaset vie näitä heti alkuunsa.Kesäkukkien osalta olen pitäytynyt näissä hyvin perinteisissä hankinnoissani. Olen huomannut, että samettikukka, pelargonia ja muratti ovat ehkä ainoita kesäkukkia, jotka minä en saa ihan heti hengiltä. Värimaailma pysyy myös samana kuin aikaisempina kesinä.
 


Koska olen tänä vuonna aikaisin liikkeellä näiden kesäkukkien kanssa, toivon, että nämä myös säilyisivät ja jaksaisivat kukkia koko kesän
...tai edes kesäkuun. 


Tikapuilla olevat vanhat rottinkiset kukkapurkit olivat palvelleet aikansa ja nyt ostin tilalle uudet JYSKistä.
Yksittäisten ruukkujen kanssa voin sommitella tikapuita hieman eri tavalla ja matsilin niitä myös terassimme säleikköseinälle.
Voi olla, että haen näitä ruukkuja lisääkin. Kukkaset ja multa pääsivät loppumaan, joten kesäkukkaostoksille täytyy ainakin suunnata uudelleen.

 

Kesäkukkapuuskani on hyvin ohi menevää sorttia, joten nyt piti toimia, kun sen aika tuli.
Tänään vielä leikkaan tuon pitkäksi kasvaneen nurmikon, niin  meillä ala näyttämään pihassa ihan siistiltä.

 
 13 kommenttia:

 1. Tosi kivat nuo kukkapurkit tuossa tikapuilla. Oliko niissä nuo koukut valmiina? Tosi käteviä. Tuollaisia minäkin tarvitsisin. Meillä on nimittäin kahdetkin heinäseivästikkaat pihalla, joihin olisi kiva laitella kukkia koristeeksi. Tuttuja kukkavalintoja sinulla, mutta tuon muratinkin minä kyllä onnistun tappamaan joka kerta :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkeja oli kaksi eri väriä (harmaa ja musta) ja niissä oli nuo koukut valmiina. lisäksi siellä oli myös sellaisia värillisiä metallipurkkeja koukulla, mutta halusin vähän hillitympää. Käypä Jyskissä! ;)

   Poista
 2. Täällä vaan plompsahtelee jotain vehreää, mutta mitään en istuttele. :) Kivaa viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunnustaudu viherpeukaloksi enkä puutarhaihmiseksi, mutta näköjään joka kevät/kesä tulee jotain laitettua...vaihtelevalla menestyksellä.. ;)

   Poista
 3. Ihania kukkia. Multapussit, ruukut ja kesäkukat ovat aina niin kivaa puuhaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelin pienellä määrällä ja katostaan miten näiden käy..

   Poista
 4. Kauniita kukkia. Ilokseni voin kertoa, että sain vihdoinkin ostettua kukat takapihalle ja tuohon ulko-oven viereen. Varmaan pitää vielä muutama kukka ostaa tuonne aidalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä myöntää, että tuo vähäinenkin määrä kukkia sai pihan eloon. Tuovathan ne väriä elämään, niin kuin kimppu sisälläkin.

   Poista
 5. Hienot kukat. Munkin pitäisi laittaa kesäkukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ostan kukat vasta kesäkuun puolella, jolloin valikoimat ovat jo melko suppeat, tosin silloin hinnatkin ovat pudonneet. Tänä vuonna kokeilin aikaista istutusta ja katsotaan miten tässä vielä käy...;)

   Poista
 6. Musta tuntuu, et mun kesäkukkainnossa ei ole enää mitään järkeä :D Joka kauppa reissulla lähtee jotain matkaan.
  Tarviikin käydä kattoo noita purkkeja Jyskissä; vois sopii meidänkin tikkaille.
  Muuten kulunut talvi ollut julma, erityisesti ruusuille :( Istutuspuuhia edessä...
  Mukavaa torstaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kans lukenut, ett' mennyt talvi on ollut puutarhoille melko raju. Meillä kun ei noita istuksia niin kauheasti ole, niin tappio on melko vähäinen. Timanttituijassa on hieman ruskeita oksia ja sinikataja näyttää kärsineen...viime kesänä istuttamasta villiviinistä en osaa sanoa mitään.
   Minkäs luonnolle mahtaa, pitää aika nöyränä...;)
   Mukavia istutuspuuhia ja puutarhakesää!! Toivotaan sopivasti auringonpaiseteeta ja vesisadetta!

   Poista
 7. Kauniit kukat! Mulla on ollut kesäkukat pihalla jo pari viikkoa. Hyvin voivat - ainakin vielä.

  VastaaPoista