maanantai 16. toukokuuta 2016

Matka ohjelmoinnin saloihin


Ohjelmointi (tai koodaus) on yksi tulevaisuuden perustaidoista, sillä monet joka päivä käyttämäämme laitteet ja vempaimet toimivat tietokoneilla. Tietokoneohjelmointi on vaikuttanut ainakin meikäläisen ajatusmaailmassa hyvin hankalalta ja vaikeaselkoiselta asialta,. Maailma on muuttunut ja ohjelmointitaidoista on tullut selkokielisempää "tavallisille taaplaajillekin". Ohjelmointi ja koodaus on hivuttautunut myös vähitellen  koulun uusiin opetussuunnitelmiin. Ja meille kotiin...


 
Poika sai joululahjaksi kaksi ohjelmointia käsittelevää lahjaa.
Toinen lahjoista oli Koululaisen ohjelmointikirja (suosittelen ihan aikuisillekin luettavaksi)
  ja toinen Oppi & Ilo sarjan lautapeli: Robogem.
Eilinen sateinen sunnuntaipäivä oli kuin tehty tämän pelin pelaamiseen...


 Robogem -peli on eräänlainen strategiapeli. Olin perehtynyt sääntöihin jo hieman aikaisemmin, jotta pelikokemus olisi kaikille osapuolille hieman mukavampaa. Mikään ei voi olla ärsyttävämpää, kun ensimmäistä kertaa pelattaessa sääntöjä tavataan uudestaan ja uudestaan eikä pelaamisen ideaan pääse edes oikein sisälle. Tässäkin ohjeet olivat sen verran kimurantit (ei kuitenkaan mahdottoman vaikeat), että peliin tutustuminen etukäteen oli ihan järkevää...


 
 Pelissä robotit etsivät timantteja kaukaiselta planeetalta ja niitä ohjataan yksinkertaisilla käskykorteilla.
Pelissä voi taktikoida ja ohjelmointitaitojen karttuessa peliä voi myös vaikeuttaa. Haastetta riittää taatusti kokoperheelle.
Tässä yksinkertaisemmassakin muodossa oli jo ihan riittävästi haastetta.Pelissä opitaan helposti hahmottamaan ohjelmoinnin perusasioita - loogista päättelykykyä ja yksityiskohtaisten käskyjen antamista.
Peli-idean sisäisti melko nopeasti ja ainakin pojan ja minun kaksinpelissä riitti hauskoja ja jännittäviä tilanteita.
Ei ole kovinkaan vaikea arvata, kumpi sai ensimmäisenä kerättyä ne vaadittavat kolme timanttia...?
 Robogem- peli on hyvä osoitus siitä, miten vaikeasta asiasta saadaan tehtyä hauskaa ja ymmärrettävää...jopa tällaiselle äiti-ihmiselle :)2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta peliltä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan mukava pelata näin aikuisenkin näkökulmasta ;)

      Poista