tiistai 31. toukokuuta 2016

Itkua ja hammasten kiristystä...Nyt sitten sulatellaan SketchUp-kurssilla opetettuja juttuja. Melkoista vääntämistä tämä kieltämättä on, kun ohjelma toimii omalla, hieman kankeahkolla, tietokonekielellä. Opettelua on ollut paljon ja jotkut asiat sujuvat paremmin kuin toiset. Viikonlopun kurssilla meitä oli seitsemän opiskelijaa erilaisilla kokemustaustoilla, muutamalla oli rakennuspiirtäjän koulutus ja CAD-maailma tuttua ja sitten oli meitä sisutuksen parissa pyöriviä...Päivän aikana saimme jälleen tuhdin tietopaketin SketchUpin ja renderöinnin saloihin.
Renderöinti osoittautui todella haasteelliseksi ja olen vääntänyt ja harjoitellut sitä hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä.
Turhautuminen kuvaa parhaiten olotilaani, sillä on todella ärsyttävää, kun ei hoksaa kaikkia asioita, vaan toistuvasti tekee samoja virheitä.
LightUp-ohjelma on tosi hieno (ja maksullinen) ja lopputulokset olisivat onnistuessaan todella valokuvamaiset.
Minulta aikaa kuluu (turhan) paljon ja lopputulos ei ole ainakaan vielä sitä mitä tavoittelen.
Ohjelma on kuukauden ilmainen ja nyt yritän (epätoivoisesti) opiskella sitä.
Tätä harjoituskappalettani ei ole vielä renderöity, vaan siinä on vasta ns. shadow- toiminto.
Lopputulos ei ollut oikein julkaisu kelpoinen, eikä oikein tämäkään...
 

 
Saimme onneksi vihjeen toisesta ilmaisesta renderöintiohjelmasta, joka tekee sen helpommin (yhdellä napin painalluksella).
Eilen sain sen asennettua onnistuneesti koneelleni ja nyt olen tutustunut siihen.
Lopputulos ei ole ollenkaan niin hieno, mutta kelpaa tässä kohtaa minulle oikein hyvin.
Edellisellä kurssilla tehty harjoitustehtävä kävi läpi renderöinnin ja loppu tulos on kuvassa.
Värit ovat vähän hurjat, mutta se ei ollut tässä tehtävässä oleellisinta.
Minun olisi vielä tarkoitus mennä vanhimman pojan keittiökalusteliikkeeseen kokeilemaan heidän suunnitteluohjelmaansa, jolla ilmeisesti pääsisin hyvätasoisiin 3D-kuviin. Minä kaipaisin nyt sellaista ohjelmaa, joka suhteellisen pienellä vaivalla ja selkeillä toiminnoilla sopisi minulle mahdollisiin 3D-mallinoksiin. Katostaan, miten tässä nyt sitten käy. Meneekö hermot ja unohdan koko jutun vai saavutanko jonkinlaisen taitotason, jotta 3D- kuvat olisivat esittelykelpoisia. Pientä toivoa vielä on...


Ja jottei elämä menisi ihan itkuksi ja hammasten kiristykseksi, käyn tänään siellä "oikeassa" töissäni kahdessakin eri palaverissa. Vuorotteluvapaanihan loppuu virallisesti tämän viikon lauantaina, joten täytynee tässä totutella vähitellen taas työelämään. Onneksi on vielä kesä välissä ja tänään lupailivat tänne oikein ihania kesäkelejä. Tänään en ajatellut hikoilla koneen ääressä vaan nauttia ulkoilmasta!
2 kommenttia:

  1. Ihanaa ulkoilupäivää. Täällä hoitolasten kanssa lähdetään myös kohta puistoon auringosta nauttimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei voi kyllä kelejä moittia. On melkein synti olla sisällä. Mukavaa päivää!

      Poista