keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Potuttaa... ;)


Viime kesänä luin muutamia lehtijuttuja ja blogeja, joissa perunoita oli kasvatettu ämpärissä. Minun piti toteuttaa/ kokeilla tämä juttu jo viime kesänä, mutta ,kuinkas ollakaan, Suomen kesä osoittautui viime vuona meikäläiselle liian lyhyeksi, vaikka se joka vuosi ihan saman pituinen onkin. En ehtinyt ostamaan edes siemen perunoita, joten kokeilu jäi siltä osin vielä haaveeksi.Poikkesin ihan muissa asioissa puutarhamyymälässä, kun vahingossa aloin kysellä myyjältä perunanviljelyssä ämpärissä.
Hän kertoi omasta laatikkoviljelystään niin hyvin, että minähän innostuin siltä seisomalta ja ostin 3 kg siemenperunoita ja multaa...Homman kuulosti sen verran yksinkertaista, että jopa meikäläisenkin puutarhataidoilla kasvatuksen pitäisi onnistua.
Nyt täällä ollaan sitten perunanviljelijöitä!
 
 Eikä meikäläisestä sitten tullut sitä sitruunanviljelijää. Ostamani sitruuna pudotti lehtensä eikä elpynyt enää koskaan entiseen loistoonsa. Niinpä tässä eräänä päivän siirsin sitruunan "viheriämmille niityille" eli suomeksi roskikseen.
Että tällaisella kasvatuskokemuksella odottamaan kesän (tai syksyn) huikeaa perunasatoa...
 


13 kommenttia:

 1. Onneksi ei pahemmasta potutuksesta ole kyse! ;) Meillä tuo perunoiden istutus vielä edessä, hieman suuremmassa mittakaavassa. Isovanhempien maille kun perinteiset perunat istutetaan.
  Tuo on ihanaa kun saa omasta "pottumaasta" maistaa perunat. Onnea kasvatusoperaatioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnen toivotukset voivat olla ihan paikallaan;)

   Poista
 2. Meillä myös potuttaa, ja ämpärissä.. ;) Tämä on hauskaa puuhaa. Mukavaa päivää sinulle. <3

  VastaaPoista
 3. Sinne vaan potut sankoon!
  Äitini kasvattaa perunoita kerrostalon parvekkeella ämpärissä ihan mainioin tuloksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en laittanut perunoita liian syvälle....:(

   Poista
 4. Voi vitsit. Toivottavasti kasvatat potut pottuina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulis edes jotain. Olen ehkä hieman skeptinen tämän suhteen ;)

   Poista
 5. Kiva idea!
  Tuota täytyykin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemaan vaan. Myyjä suositteli kahta eri lajiketta Timoa ja Siikliä. päädyin Timoon, sillä sen kuulemma pitäisi itää suht nopeasti, koska on ns. varhaisperuna. Katsotaan, kasvatanko minä vain rikkaruohoja :D

   Poista
 6. Hei, tuohan onkin kokeilemisen arvoista! Maalaiskodissa meillä on kyllä perunamaa mutta voisin kokeilla ämpärissä myös kaupunkilaiskodin parvekkeella :) Viime vuonna mulla oli siellä sellainen perunan ja tomaatin risteymä, Potatom ja se teki peräti kolme perunaa mutta tomaatteja tuli useampi :) Oli mukava tehdä "juhla-ateria" ko. kolmesta perunasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ikinä kuullutkaan potatomista. Sulla sentään tuli satoa. Minä olen myös tyytyväinen, jos saan edes sen kolme perunaa noiden kolmen istutetun lisäksi... ;)

   Poista
 7. Mä jo katoin että apua miten isoiks sulla on kasvaneet laatikossa salaatit ja muut mutta huoahdin kun ei olleetkaan itse kylvettyjä :D Alemmuuskompleksi hiipi melkein jo!

  VastaaPoista