keskiviikko 25. toukokuuta 2016

" Kaikkien epähortonomien äiti"Olen tässä mietiskellyt, että kyllä meikäläisellä on vahva usko itseensä. Kaikista kasvatuskokemuksista huolimatta (siis kasvien, ei ihmislasten) jaksan edelleen uskoa johonkin...ehkä hyvään tuuriin.
 
 
Kasvien ja kukkien kasvattaminen on ihan oma tieteen (ja taiteen) lajinsa. Sinulla joko on tai ei ole viherpeukalo tai hortonomin "vikaa". Minulla sitä ei ole. Se on jo moneen kertaan todistettu. Viime kesällä saamani Suikeroalpi (kiitos van Suville) on salaperäisesti hävinnyt (=kuollut pois tai muuttanut toiseen puutarhaan), vaikka sen pitäisi kestää ja kasvaa melkeinpä missä vaan. Ei näköjään minulla.
 
 
 

 
 
Hyötypuutarhassa kaikki näyttää vielä suhteellisen hyvältä. Persilja on vähän uupuneen näköinen, mutta se on melko pieni menetys/tappio, jos ei se tuosta tokene. Tässä on se hyvä puoli, että jos joku alkaa näyttää huonolta, sen voi poistaa ja korvata uudella.
En ole vielä ihan varma tuleeko tästä joka vuotinen harrastus, mutta sen tiedän ja olen varma, että olen kaikkien "epähortonomien äiti",
oikea puutarhaihme...
 
 
 
 
ja nyt leikkaamaan nurmikkoa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Hyötypuutarha näyttää oikein hyvältä!
  Aurinkoista keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sato kasvaa ihan hyvin, ehkä jopa liiankin hyvin...
   Oikein mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Meissä on tässä hortonomiasiassa paljon samaa:D Vuosikausia olen harrastanut pihahommia ja kasvien kasvattamista, mutta pikku hiljaa alkanut tajuamaan, että vaikka intoa on, kasvit vaan tupaavat kuolemaan. Voisin tietenkin vierittää syyn pihakoivun niskoille ja myös sen, että asumme soraharjulla, josta kaikki vesi ja ravinteet valuvat suoraan läpi....hmmm...pääsyy taitaa kuitenkin olla innostuksen lopahtaminen aina jossain vaiheessa kesää :D
  Nyt sinun kasvatusprojektisi ainakin näyttävät ihan pro-meiningiltä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. harjoittelua tämä kyllä on, eikä lainkaan pro-meininkiä. Piti pistää heti tuulemaan, kun innostus lopahti. Nyt tosin salaatit näyttävät jo huonoilta, joten pieni inventaario taitaa olla paikallaan. On kuitenkin sen verran pieni kasvimaa", että saan sen jollain konstilla pidettyä hengissä...;)

   Poista
 3. Hyvältä sun kasvatukset näyttää. Itselläni vielä istutukset vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvupaikka on osoittautunut ehkä turhan kuumaksi paikaksi, salaatit eivät meinaa oikein kestää...testaillaan nyt sopivia kasveja tuohon. Tänään ajattelin jo, että jos kokeilisi tomaatteja...mä en ilmeisesti ihan pienistä lannistu!

   Poista