tiistai 10. toukokuuta 2016

Kakun korvike


Meidän huushollissa ei oikein kakuille ole menekkiä. Poika ei syö lainkaan kakkuja ja meille aikuisillekin kakusta tulee syötyä vain se 1-2 palaa ja yleensä suurin osa heitetään pois. Äitienpäivän alla isäntä kyseli varovaisen toiveikkaana/ epäilevänä, pitäisiköhän hänen tehdä kakku. Meidän makutottumukset tuntien, päätin "armahtaa" hänet moisesta velvoitteesta.Jotain hyvällistä piti kuitenkin keksiä äitienpäivän kunniaksi ja niinpä tekaisin meille päiväkahvin seuraksi pikaleivokset.
 
 
 
 
 


 
Valmiskakkuhyllyltä löysin Brownie Cake-paketin, jossa oli pieniä suklaaneliöitä.
Päälle pursotin kermavaahtoa  ja espanjalaisia mansikoita.
Tässä ei jauhot pölisseet eikä tiskiä tullut...;)
 
 
 
 
 Nämä kaksi äitienpäiväleivosta riittivät oikein hyvin tyydyttämään meidän kakkunälän.
Ei tämä nyt ollut kakun voittanutta, mutta tässä kohtaa annoin kuitenkin periksi.
Kaveriksi olisi sopinut muutama pallo jäätelöä, mutta nyt mentiin näillä.
 
 
Tulipahan kokeiltua tällaista kakun korviketta....
 
 
 
 
 
8 kommenttia:

 1. Näyttävätpä herkullisen kosteilta nuo brownie-palat! Minkä valmistajan ne ovat? Yhdelle tai kahdelle kakuttajalle ei tosiaan kannata lähteä kakkua leipomaan. Sen ajan voin käyttää paremminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. löysin paketin Prismasta ja ovat Karen Volf:in tekemiä. Yhdessä paketissa on kahdeksan pientä palaa. Meillä on vielä kakunpaloja jäljellä ja taitaa jäädä nekin syömättä...;)

   Poista
 2. Näyttää hyvältä. Meillä sama juttu, kakkuja tulee syötyä todella vähän. Juhliin leivon, muuten mennään pelkällä kahvilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat sopivan pieniä meidän kakkunälkään. Totuuden nimessä täytyy sanoa, että kyllä omatekoinen kakku on aina parempaa. Ehkä ensi vuonna jotain omatekoista... ;)

   Poista
 3. Herkullinen kakun korvike :) Ja toisaaltahan hyvä on tuollaiset leivokset niin ei tule syötyä koko kakkua kuten minulle kävisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tämä oli oikein hyvä annoskoko. Pidän enemmän pullasta, mutta juhlan kunniaksi on kiva laitta jotain vähän juhlavampaa.

   Poista
 4. Oijoi nuohan on ihan täydellisen näköisiä leivoksia, nam! Ihanaa viikkoa

  VastaaPoista