perjantai 28. kesäkuuta 2019

Lomalla töissä...?


Koska nyt olen lomalla päätyöstäni, on minulla vihdoinkin aikaa panostaa sivutoimiseen yritykseeni. Olen nauttinut siitä, että olen saanut rauhassa keskittyä toimeksiantoihin, joita on tupsahdellut tämän kesän aikana mukavasti.Viime kesän työ-ja opiskelurumba on onneksi muisto vain ja nyt nautin tästä. Joku voi pitää minua vähän hulluna, kun en oikein malta lomailla, vaikka minusta tämä tuntuu jo ihan "lomalta". Saan nukkua aamulla pitkään ja aloitella päivää rauhassa, käydä kaupungilla hoitamassa asioita (tai ihan muuten vaan), tehdä sisustussuunnitteluhommia oman aikatauluni mukaan. Kotihommat hoituvat kaiken muun ohella, jos niihin on tarvetta ja ehdin vielä kuntoilemaankin.
Tuntuu, että on sellainen mukava vire päällä. 
 
 
 
 
Ja kyllä tähän kesälomaan mahtuu sitä perinteistä lomailuakin. Kesäkuun alussa olimme jo viikon reissussa Turkissa, ensi viikolla lähdetään kolmeksi päiväksi "äiti-poika" - reissulle Tukholmaan ja heinäkuun puolessa välissä siirrytään mökille, jossa olen ajatellut ottaa elämisen suhteellisen rennosti. Tämän lisäksi olen ajatellut käydä Ikeassa ja ehkä saan aikaiseksi (vihdoin ja viimein!) käydä tutustumassa vielä Euran Kauttualla olevaan Terassitaloon .
 
 
 
 
 Sillä tosiasia on, että siinä tavallisessa työarjessa en ehdi yritykseni asioita kovin paljon hoitamaan saatikka ajatella. Nyt kun on ns. rauhallisempaa, olen pystynyt tekemään ihan konkreettisia asioita yritykseni kehittämiseen, esim. laatimaan yhteistyöehdotuksia, lähettämään sähköposteja, miettiä markkinointia, brändiä ja kotisivuja, sillä ei nekään nyt ihan itsestään hoidu. On erittäin mukavaa ja mielenkiintoista välillä keskittyä yrityksen pyörittämiseen, sillä se on niin toisenlaista kuin erityisopettajan työ peruskoulussa. Ja nuo sisustussuunnittelut ja -neuvonnat ovat kyllä ihan parasta.
 Saan käyttää luovuuttani; piirtää ja suunnitella - sitä, mitä rakastan tehdä!
 
 
 
 
 
Mielestäni ei ole oikeata tai väärää tapaa lomailla.
Toisella se voi olla maailmanympärimatka ja toisella lukuloma riippukeinussa.
Joku käyttää lomansa ammattitaitonsa täydentämiseen kesäkursseilla...ja joku tekee muita töitä.
Tärkeintä lomailussa on nähdäkseni se, että rentoutuu ja saa pienen hengähdystauon siihen normi arkeen.
Siksi minä jatkan lomailua omalla tavallani, osittain töitä tehden...ja nautin siitä.
 
 
Viikonloppuja kaikille!
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Näinhän se menee, että jokainen lomailee tyylillään. Nyt minäkin pääsin lomalle ja huomenna säntään kaupoille etsimään vielä yhtä kesämekkoa itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin...ja toivotaan, että löydät kesämekon ja pääset myös käyttämään sitä. Nyt ei ole ihan kesämekkokeli, mutta jos vaikka heinäkuussa...hyvää lomaa!

   Poista
 2. Itse koen niin, että hyvin voi lomalla tehdä myös töitä jos ne ovat mieluisia ja täysin toisen työn vastakohta. Sinä pääset toteuttamaan luovuuttasi näissä sisustushommissa joten go for it! Joku toinen voi taas vaatia neljä viikkoa pelkkää oleilua ja chillailua työrupeaman jälkeen eikä siinäkään ole mitään väärää. Jokainen tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimulla kesälomaa on ruhtinaallisesti 10 viikkoa ja siinä ehtii tekemään tätä sivutyötä ja vähän lomailemaankin...ja todellakin, jokainen tyylillään ;)

   Poista
 3. Olet oikeilla linjoilla. Ei varmastikaan ole vain yhtä tapaa viettää lomaa. Jokainen viettää sitä itse haluamallaan tavalla. Kiva kuulla, että pystyt tekemään nyt lomasi aikana noita suunnittelutöitä, jotka selkeästi ovat lähellä sydäntäsi ja suuri intohimosi.

  Ihanaa kesän jatkoa sinulle, Satu.N. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesäinen "tryki" oli hyvä opetusta siinä mielessä, että kyllä ihminen tarvitsee myös lepoa ja lomaa. Sitä minulla ei juurikaan ollut kuin muutama hassu päivä siellä täällä. Kun palasin omiin opettajan töihin, oli paluu työhön aika rankkaa. Nyt nautin kesälomasta ihan koko rahan edestä... :)

   Poista