keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Kamerakierroksella

Tuntuupa hyvältä, kun olen löytänyt pitkän tauon jälkeen uuden kipinän valokuvaukseen. Tänä syksynä ruska on ollut erityisen hieno ja lähdin viime viikonloppuna ikuistamaan tätä katoavaa kauneutta...Mukaani otin sekä järjestelmä- että kännykkäkameran. Jalkaan hyvät kengät ja päälle kunnolliset ulkoiluvaatteet. Kamerakassi olkapäällä kävelin pitkin Rauman keskustaa bongaillen kuvattavia kohteita. Ajatuksen oli kuvata rakennuksia, kaupungin arkkitehtuuria ja tietenkin kaunista syksyä.

Viime aikoina olen pyrkinyt kuvaamaan mahdollisimman paljon, sillä tullakseni paremmaksi kuvaajaksi ei voi tehdä muuta kuin kuvata, kuvata ja kuvata. Huomaan, että harjoittelun myötä minulla on kehittynyt melkoista kriittisyyttä omia kuvia kohtaan. Pyrin ottamaan heti mahdollisimman hyvät kuvat, ettei niitä tarvitsisi enää muokkailla, mutta aina niissä on jotain pientä (ja isompaakin) viilattavaa.


Tämä postauksen kuvat on kaikki otettu järjestelmäkamerallani. Se on jo hieman vanhaa kalustoa, mutta olen ajatellut pärjääväni tämän kanssa, ainakin toistaiseksi. Kännykällä kuvattaessa kuvaaminen on helppoa ja vaivatonta. Järjestelmäkamera taipuu taas sellaisiin kuvauksiin, mihin kännykän kamera ei vielä kykene. Pääsääntöisesti tulen kuvaamaan edelleen kännykällä, mutta nyt kun olen oppinut hyödyntämään järjestelmäkameraa paremmin, yritän kuvata jatkossa myös sen kanssa.


Seuraavat kuukaudet tuovat lisähaastetta kuvaamiseen, niin kuin aina. Luonnonvaloa tulee olemaan vähän, joten ainakin sisäkuvauksiin minun täytyy miettiä mahdollisesti lisävalon hankintaa. Valokuvausharjoittelu jatkuu edelleen ja innostus on suurta. Pahoittelen, jos aiheutan teille melkoista kuvaähkyä ja samojen asioiden pyörittämistä viikosta toiseen, varmasti kyllästymiseen asti. Elämäni sattuu nyt vain olemaan tällaista. :)


Toivottelen täältä sateisesta Länsi-Suomesta oikein hyvää loppuviikkoa kaikille!


  


2 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita ruskakuvia.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime viikonloppu tarjosi valokuvaukseen kyllä parastaan. Jo viikossa maisema on jo muuttunut paljon.Nyt nauttimaan viikonlopusta! :)

   Poista