sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Perinteisellä tyylillä kohti joulua

Edellisessä postauksessa tuskailin kadoksissa olevasta joulumielestä, mutta jo nyt huomaan, että kyllä se alkaa löytyä omien tekemisten kautta. Joka vuosi joulun tulo yllättää  - ja tänä vuonna erityisesti.Joululoma alkaa minulla vasta aatonaattona. Työtahti tulee olemaan viimeiseen asti melko täyteen tuupattu ja alkuviikon työpäivät venyvät pitkälle iltaan. Tästä syystä olen aloitellut tekemään jouluvalmisteluja pienissä osissa ja vaiheittain. Aikataulullisista haasteista johtuen olen jakanut siivousurakan useammalle päivälle ja joululahjojen oston yritän tehdä "täsmäostoksina" muutaman päivän aikana. Joulukuusen olen ajatellut kotiuttaa pari päivä ennen joulua.
Jouluruoka noudattaa meillä suhteellisen perinteistä linjaa, joten siitä en ota mitään painetta. Joka vuosi haluan tuoda joulupöytään myös jotain uutta ja tällä hetkellä "se jokin" on vielä suunnitteluasteella. Laatikot ostan suosiolla (ja perinteisesti) kaupasta valmiina. Ennen joulua olen ajatellut tehdä pienen satsin joulupipareita ja - torttuja, mutta katsotaan ehdinkö. 
Vielä muutama päivä täytyisi jaksaa puristaa ennen ansaittua joululomaa ja jouluaattoa. Monen vuoden kokemuksella tiedän, että joulu tulee vähemmälläkin tekemisellä -  ja sen, että pienimuotoinen joulustressi kuuluu asiaan.


Tunnelmallista neljättä adventtia!

2 kommenttia:

  1. Kyllä se joulu tulee ja tsemppiä sinun viimeisiin rutistuksiin töissä ♥ Pienimuotoinen joulustressi kuuluu minustakin jouluun mutta itseään kannattaa silti säästää eikä kaiken tarvitse olla niin viimeisen päälle. Tunnelma on tärkein ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin minäkin ajattelen. Vielä muutama päivä ja sitten saa rauhoittua...

      Poista