lauantai 20. tammikuuta 2024

Mitä minulle kuuluu?

Viime blogipostauksen jälkeen vuosi on ehtinyt vaihtumaan ja tammikuukin alkaa kääntymään loppua kohti. Elämä soljuu eteenpäin suhteellisen tasaisesti työ-ja perhe-elämän ehdoilla. Joululomalla oli aikaa miettiä omaa hyvinvointia ja elämänlaatua, jonka seurauksena työstin ajatusteni jäsentämiseksi jonkinlaisen unelmakartan. Haluan tänä vuonna panostaa elämässäni luovuuteen, opiskeluun ja uuden oppimiseen sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämiseen.
Olen luova ihminen ja sen takia tarvitsen aikoja, jolloin voin purkaa luovuuttani. Työarjessa tämä jää taka-alalle, mutta vapaa-ajasti olen ottanut enemmän aikaa sille. Ostin viime vuoden lopulla itselleni uuden järjestelmäkameran ja sen avulla olen löytänyt valokuvaamisen ja luovuuden innon uudelleen. Luovuutta saa käyttää myös sivutoimisessa yrittäjyydessäni toimiessani sisustusneuvojana ja visualistina.  Päivätyön ja yrittäjyyden välille olen löytänyt vihdoin myös tasapainon, josta en tunne enää huonoa omaatuntoa. Yrittäjyys ei ole minulle rasite, vaan se toimii minulla päivätyöni vastapainona antaen minulle toisenlaisia  innostumisen ja onnistumisen kokemuksia.
Päivätyössäni olen löytänyt myös jonkinlaisen "työrauhan" ja löytänyt oman tapani tehdä työtä ammatillisena opettajana. Huijarisyndrooma muistuttelee silloin tällöin olemassaolostaan, mutta olen jo jonkin aikaa kokenut ammatillista tyytyväisyyttä osaamisestani, vaikka edelleen tulee uusia asioita, mitä en osaa. Töiden rajaaminen onnistuu jo huomattavasti paremmin, mutta edelleen minun täytyy aika ajoin muistuttaa itseäni siitä. Ja vaikka nykyinen työsopimukseni on heinäkuun loppuun asti, en jaksa murehtia töiden jatkumisesta, sillä ajattelen vahvasti, että asiat järjestyvät.Uuden työni vuoksi opiskelurintamalla on ollut hiljaisempaa, mutta huomaan ajattelevani jälleen erilaisia opiskeluvaihtoehtoja. Viime vuoden haku tradenomiopintoihin jäi uuden työn ja äidin poismenon vuoksi panostukseltaan vähän vaisuksi, mutta nyt herättelen ajatusta uudestaan. Alku vuodesta olen osallistunut jo muutamiin mielenkiintoisiin webinaareihin ja on selvästi huomattavissa, että haen erilaisia koulutuksia joko oman itseni tai yritykseni kehittämiseen. Jotain askelmerkkejä olen jo tehnyt, joita kohden alan mennä ja jotain joudun ajanpuutteen vuoksi siirtämään hamaan tulevaisuuteen - onpahan eläkepäiviinkin vielä jotain ohjelmaa.
Saan voimaa ja jaksamista monista asioista. Se, että perhe-elämässä on suhteellisen rauhallista ja tasaista eikä minulla tai läheisilläni ole suurempia terveyshuolia, antaa paljon energiaa, hyvän olon tunnetta ja voimaa. Se, että olen päättänyt (ruuhkavuosien jälkeen) kuunnella enemmän itseäni, tehdä minua kiinnostavia asioita ja keskittyä niihin, auttaa minua voimaan paremmin. Liikuntaa saisin lisätä arkeeni enemmän, mutta sen suhteen olen päättänyt olla armollinen. Koska olen suorittajatyyppiä, haluan haastaa itseni ja pyrkiä olemaan sitä vähemmän; kuunnella rehellisesti omaa itseä, fiilistellä - ja nauttia elämästä.


Seuraavaksi jatkan viikonlopun viettoa, vähemmän suorittaen ja enemmän rentoutuen.
8 kommenttia:

 1. Aivan ihana kirjoitus taas kerran. Terv. Teija <3

  VastaaPoista
 2. Loppukaneetti , vähemmän suorittaen ja enemmän rentoutuen parempi kuin enemmän suorittaen ja vähemmän rentoutuen.👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin...tätä opettelen 😁

   Poista
 3. Hyvää uutta alkanutta vuotta Satu ♥

  Olet selkeästi pohtinut astioita luodessasi tuota omaa unelmakarttaasi. Hyvä sinä! Olen itsekin luova ihminen ja minua monet ns. rutiinit ärsyttävät ja kahlitsevat luovuuttani. Ihanaa kun olet hankkinut kameran koska itse ainakin olen ihan flow tilassa kun pääsen ottamaan valokuvia. Jos en pääse valokuvaamaan tai kirjoittamaan blogia vaikka työkiireiden takia olen kuin "kissa pistoksissa".

  Kaikkea hyvää sinulle tähän vuoteen ja unelmien toteuttamiseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Minulle luovuus on tärkeä voimavara, jonka merkityksen olen ymmärtänyt vasta viime aikoina. Yritän tänä vuonna paremmin kuunnella itseäni...
   Kaikkea hyvää myös sinulle! ♡

   Poista
 4. Arvostan intohimoa ja innostusta, joka näkyy kirjoituksessasi. Hyvin tehty!

  VastaaPoista