sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Herkullinen ja helppo kantarellikeitto


Hyvä ruoka on yleensä hyvin yksinkertaista, kunhan raaka-aineet ovat kunnossa. Olin jo pitemmän aikaa himoinnut kantarellikeittoa ja kuluneella viikolla sain vihdoin ja viimein toteutettua tämän ruokahaaveeni.








Keitto valmistui nopeasti ja oli taivaallisen hyvää.
Tyypilliseen tapaan sovelsin hieman alkuperäistä reseptiä (lisäsin siis kermaa) ja lopputulos oli täydellinen.


 




Tässä ohje, jos joku teistä innostuisi vaikka kokeilemaan:
 
 
Meillä oli pakkasessa vielä viime kesäisiä kantarelleja, jotka ensin sulatin (n. 1 litra).
Pilkoin sipulin varsineen, jonka jälkeen laitoin sieni-sipuliseoksen kattilaan (kattilan pohjalla n. 2 rkl öljyä tai voita) ja kiehautin kantarelleista nesteet pois. 
Seokseen laitoin 3 rkl jauhoja ja lisäsin päälle kuumaa kanalientä (5dl) koko ajan sekoittaen.
Tässä kohtaa lisäsin 2 dl kermaa ja laitoin joukkoon 200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa.
Annoin kiehua hetken pienellä lämmöllä ja varmistin, että sulatejuusto on sulanut keittoon.
Maustoin lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja keiton kruunasi pieni ripaus persiljaa.









Tämän helpompaa ei keiton tekeminen voi olla ja makunautinto on taattu.
Kyytipojaksi vielä ruisleipää tai tuoretta sämpylää.
 
 
NAMSKIS!

 
 
 

4 kommenttia:

  1. Voi, miten herkullisen näköistä - meiltä puuttuvat vain nuo kantarellit - muuten keitto jo porisisi täälläkin liedellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantarelleja on jo ihan hyvin metsässä, joten nyt hakemaan vain niutä...;)

      Poista
  2. Kanttarellikeitto on niin hyvää ja kerma se on mikä kuuluu ehdottomasti keittoon. :) Syksyn kanttarelleja odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä isäntä kävi eilen katsastamassa kantarellipaikkansa ja tuli takaisin runsaan saaliin kanssa eli taitaa sato olla valmistumassa...

      Poista