maanantai 29. heinäkuuta 2019

Etätyöpäivä


Blogilomaa tuli vietettyä parisen viikkoa ja tietokoneella on tullut oltua kiitettävän vähän. Tänä kesänä olemme päässeet viettämään pitempiä aikoja mökillä, joten halusin kokeilla yhden päivän etätyöskentelyä. Töissäni erityisopettajana en ole koskaan (vielä) päässyt kokeilemaan moista "herkkua", mutta viime viikolla tuli testattua, miten etätyöpäivän voisi suorittaa mökiltä käsin...

Ensimmäisellä mökkireissupätkällä jätin tietokoneen suosiolla kotiin, mutta toiseen reissuun otin läppärini mukana.
Työn alla oleva siskontyttären häiden visuaalinen suunnittelu ja Starttivalmennuksen webinaari vaati sekä koneen että nettiyhteyden.
Ajattelin uhrata yhden mökkipäivän molempiin hommiin ja ne yhdistyivät sopivasti webinaari-istuntopäiväksi.
 
 
 
 
Mökillä sijoitin työpisteeni makuuhuoneen sivupöydälle ja se osoittautuikin vallan mainioksi "mökkitoimistoksi".
Käsillä piirtämisen (häiden pöytäkartan luonnosteluvaihtoehdot) tein mökin ruokapöydän ääressä, mutta kaikki tietokonetyöt suoritin pienellä työpöydällä.
Nettiyhteys toimi moitteettomasti ja sain suunnitellut työt tehdyksi. Ja mikä parasta, kone meni sen jälkeen kiinni. 
Tällä kokemuksella voin todeta, että etätyöpäivän viettäminen onnistui vallan mallikkaasti.
Tosin, en ole ihan varma haluaisinko tehdä sitä jatkuvasti, sillä mökillä minulle tärkeintä on juurikin irrottautuminen kaikesta "arkisesta".
Etätyöpäivän vietossa tavoitteena oli, että saan työ tehtyä sovitussa ajassa, enkä jää sen enempää notkumaan koneelle.
Ainoa etätyöpäivään häiritsevä juttu oli tuskastuttavan hidas tietokoneeni, joka on kaivannut uusimista jo pitemmän aikaan.
Tulevan syksyn tavoitteena onkin tietokoneen päivittäminen uudempaan versioon...
Heinäkuu lähentelee loppua ja todennäköisesti aika monella on alkanut loman jälkeinen työarki.
Siksipä toivottelen kaikille yleisesti ja yhtäläisesti oikein mukavaa alkanutta viikkoa!
Tästä tämä taas lähtee...

 
 
 


6 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä kivalle sun etätyöpiste mökillä!Kohta ne työt alkavat, kesä mennyt äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpöytä ei ollut suuren suuri, mutta mahtui siinä jotain näpyttelemään. Webinaarin takia piti löytää tila, jossa pääsen sulkemaan oven ja olemaan rauhassa ja tämä oli mökin ainoa huone (saunan lisäksi)jossa on ovi. Täällä opettajan hommatkin alkavat suunnittelupäivillä ensi viikolla ja tällä viikolla täytyy kans käydä töissä hakemassa avaimet... Kesä on ollut erittäin mukava. Sopivasti menoja ja parasta on ollut se, että olemme päässeet viettämään mökillä vähän pidempiä aikoja...

   Poista
 2. Minäkin olen tämän loman aikana pitänyt enemmän blogitaukoja ja hidastanut muutenkin someilua, aika hyvää on tehnyt. Nyt torstaina palaan töihin ihanan loman jälkeen.
  Mukavaa viikkoa sinullekin Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogista sain pidettyä kahden viikon tauon, mutta somessa on tullut oltua aika paljon. Viime vuoden kiireisen kesän vastapainona olen nauttinut tästä kesästä ja lomasta erityisen paljon. Toivottavasti kesälomasi on mennyt hyvin ja on ihan mukava aloittaa työ lyhyellä työviikolla. Minäkin käyn tällä viikolla jo töissä ja ensi viikolla startataan jo kahden päivän suunnittelulla. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä kesä, mutta positiivisin mielin katson jo syksyyn. Oikein mukavia viimeisiä lomapäiviä ja tsemppiä työhön! <3

   Poista
 3. Mukava kun onnistui etäpäiväsi. Tosi ihanan näköinen paikka. Toivotaan että tulee vielä lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli iah kiva kokeilu, vaikka ei ihan tavoite olekaan. Toivon myös, että kesä jatkuisi vielä hteken aikaa, vaikka ei syksyssäkään mitään vikaa ole ;) Mukavaa loppu viikkoa!

   Poista