keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Heinäkuun päättyessä


Heinäkuu alkaa olla lopuillaan ja se tietää armottomasti myös lomapäivien vähentymistä. Blogitaukoakin tuli vietettyä pieni pätkä ja nyt suunnataan katseet jo eteenpäin. Vielä runsaan viikon saan nautiskella ja sitten on edessä töiden alkaminen, se ihana kamala arki. 
Olen todella nauttinut tästä kesästä. Kesäkuu suhahti nopeasti, kun oli kaikkea mukavaa ohjelmaa,  mutta heinäkuussa olen malttanut hiljentää tahtia entisestään. Viime kesänä olimme mökillä vain muutamia lyhyitä jaksoja, mutta nyt olemme pystyneet olemaan siellä pitempään. Mökkeily on aivan loistava keino päästä irti kaikesta ylimääräisestä. Jos on kotona, täällä tulee tehtyä koko ajan jotain kotihommia ja istuttua koneella. Mökillä malttaa enemmän VAIN olla hyvällä omalla tunnolla ja nauttia elämästä.
Heinäkuun päättyessä ajatukset siirtyvät väkisinkin töiden puolelle. Uusi koulumme on valmis, mutta vasta huomenna käyn katsastamassa, miltä siellä näyttää. Uutta lukuvuotta en ole myöskään alkanut sen enempää suunnitella, sillä uusi koulumme, sen henkilökunta sekä uusi opetussuunnitelma ovat sen verran laajoja juttuja, että suunnittelutyötä tehdään yhdessä, vasta töiden alkaessa. Hieman poikkeava lukuvuodenaloitus tiedossa siis meikäläisellä. Ja koska kaikki on todellakin uutta ja hieman epämääräistä, on tässä havaittavissa pientä loma-ahdistusta. Tällä hetkellä tuntuu, ettei haluaisi loman loppuvan, vaikka tietääkin, ettei se voi jatkua loputtomiin...


 

Pojan jääkiekkotreenit alkoivat myös kesätauon jälkeen tällä viikolla ja kalenteri alkanut täyttyä tällä viikolla jos jonkinlaisista menoista. Harrastuksen alkaminen on oikeastaan hyvä juttu, sillä se tuo meidän arkeemme jonkinlaista ryhtiliikettä ja samalla se toimii eräänlaisena pehmeänä laskuna sen varsinaisen arjen alkaessa. Ihan kaikki ei sentään käynnisty samalla rytinällä. Kesällä aloittamani yrittäjän Starttivalmennuskurssi jatkuu vielä syyskuulle ja olen työstänyt liiketoimintasuunnitelmaa pitkin kesää, ettei elo- syyskuulle jäisi enää paljon hommia, koska siellä odottaa jo toiset työtehtävät. Nämä viimeiset lomaviikot näyttävät jo melko buukatuilta, joten täytyy yrittää saada tehtyä niitä vähän joka välissä. 
 

 

Tässä on nyt sellaista lopun alun tunnetta. Vaikka vähän kärvistelen ja panikoin loman loppumista, voin todeta, että olen todellakin rentoutunut ja ladannut akkuja hyvin syksyn varalle. Koska en ole vieläkään voittanut lotossa (koska en lottoa!) ja eläkepäivätkin häämöttävät kaukana tulevaisuudessa, täytyy tässä ruveta työstämään vähitellen sitä "työmoodia" päälle. Jos se sieltä vielä vaikka löytyisi...
 
 

 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Minullakin on töissä uudet tuulet; uusi koulu kaikkine uusine juttuineen väistötiloissa (varsinaista koulurakennus osittain peruskorjataan ja osittain rakennetaan uusiksi) ja uudet oppilaat. Olen valmis, kuin partiolainen :D Vielä on kesää jäljellä - villasukat jalkaan ja menoksi tai levoksi! Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoiset ajat siis sinullakin. Täällä meillä on sen verran kesäisiä lämpötilalukemia, että ihan vielä en ole villasukkia kaivannut, vaikka niiden suurkuluttaja olenkin. Nautitaan vielä näistä viimeisistä lomapäivistä! :)

   Poista
 2. Niin heinäkuukin on lopuillaan ja syksy lähempänä. Itse palaan pikkuhiljaa työelämään viikoksi, vaikka koulujen alkaessa olenkin taas kotona enemmän. Kuopuksen lähteminen koulutielle kun taitaa jännittää äitiä enemmän kuin itse tulevaa ekaluokkalaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meille kaikille se arki alkaa rullaamaan enemmin tai myöhemmin. teillä suuria muutoksia, kun se viimeinenkin lähtee koulutielle. On hienoa, että pystyt olemaan koulunaloituksessa mukana, molemmille vähän "pehmeää laskua" ;)

   Poista
 3. Minulla alkaa huomenna työt. Vähän jänskättää, kun melkein koko ryhmä muuttuu ja vauvoja tulossa tosi paljon hoitoon. Toivottavasti tällainen vanhan rouva pysyy vauvalan tahdissa vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ehkä mukava aloitta ns. vajaalla viikolla. Minulla on myös tiedossa hieman haasteellisempi syksy, mutta yritän asennoitua siihen positiivisesti. resurssit on ne, mitkä ovat ja toiminnat sen mukaisesti. Tsemppiä sinulle alkavaan työrupeamaan...ja perässä tässä tullaan. Ensi viikolla kaksi päivää suunnittelua ja sitten alkaakin "rytinällä"... <3

   Poista