perjantai 2. elokuuta 2019

Metsäistä mindfullnessia


Kesälomalla, mökillä ollessani, päätin lähteä pienelle valokuvauskierrokselle. Mökin takana olevassa metsässä tunnelmat vaihtuvat ja hiljaisessa metsässä aistit valpastuvat. En osaa sanoa, kuinka kauan viihdyin kuvauskierroksella, sillä siellä unohdin ajantajun täysin. Keksityin vain aistimaan kaikkea kaunista ja kuvaamaan luonnon pieniä yksityiskohtia. Aika pysähtyi -  olin yksin ajatusteni ja kameran kanssa...




 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 


Ja oi, miten nautinkaan valokuvaamisesta ja metsässä olemisesta! Tässä on vain pieni osa ottamistani valokuvista, sillä kuvattavaa tuntui olevan ihan joka puolella, kun vain huomasi katsoa ympärille. Metsäinen valokuvauskierrokseni kävi oikein hyvin omaehtoisesta mindfullness- hetkestä. Olosuhteet metsässä olivat sen verran ihanteelliset, että minun ei tarvinnut juurikaan käsitellä kuvia. Ensimmäistä kertaa lisäsin kuviini myös vesileiman.
 
 
 
Vaikka en valokuvaajana ole läheskään ammattilainen, nautin siitä, kun saan katsella itse ottamia kauniita kuvia.
Onneksi digiaikana ne huonoimmat otokset saa helposti poistettua ja jäljelle jää ne (omasta mielestä) parhaimmat.
Näiden valokuvien innoittamana ajattelin teetättää muutamasta valokuvasta vielä hieman isomman sisustustaulun.
 
 
 
Ja tämä oli hyvä muistutus siitä, että pitäisi huomattavasti useammin lähteä kameran kanssa liikkeelle. Oli se vain niin voimaannuttavaa!
 





 



10 kommenttia:

  1. Upeita lähikuvia olet napsinut!
    Kyllä metsässä asuu aina mielenrauha. <3

    Ihanaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Otin tarkoituksella vain yhden objektiivin mukaan, jolla halusin ottaa näitä lähikuvia. Tuli ilahduttavasti onnistuneita otoksia...ja vielä enemmän vähän vähemmän onnistuneita. Matka oli tärkein! <3

      Poista
  2. Metsässä samoilu kameran kanssa tai ilman piristää kummasti aina mieltä. Ihania kuvia olet ottanut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arjessa ja kiireessä tämä valitettavasti unohtuu kovin usein. Tässä on nyt osa niistä minun mielestäni onnistuneista kuvista :)

      Poista
  3. Kauniit hetket ja kuvat ovat pysäyttäviä. Niistä voi jokainen katsoja lukea oman satutarinansa. Lähikuvasi kertovat tarinaa luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta, Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi näistä kauniista sanoista. On totta, että näistäkin valokuvista jokainen löytää varmasti oman sanattoman viestinsä...♡

      Poista
  4. Oi miten kauniita kuvia! Valokuvaaminen metsän rauhassa on ihanan rentouttavaa. Mukavaa viikonloppua ja elokuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin metsässä (ja kuvatessa) saa nopeasti mielenrauhan. Siellä maailman murheet ja kiireet unohtua. Hyvää viikonloppua myös sinulle ja nautitaan elokuun pimenevistä illoista!

      Poista
  5. Ihana tunnelma❣️
    Itse saatan jäädä kuvaamaan kallioiden pintoja vähän samalla tavalla. Luonto on vaan niin lumoavaa♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos1 valokuvaaminen pysäyttää tehokkaasti ja toimii siksi minulla erinomaisena "terapiana". Valitettavasti tuo "arki-mörkö" tuppaa häiritsemään valokuvaamista varsin usein. Ehkä pitäisi tietoisemmin vain lähteä ovesta ulos ja kuvaamaan...edes hetkeksi. ja minun on helppo ymmärtää, että kallioiden kuvaaminen on yhtä tehokasta:).
      Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista