sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Löytöni - aarteeni!


Joskus näyttää vain tapahtuvan merkillisiä asioita ja yhteensattumia. En koskaan lottoa enkä osallisu juurikaan arvontoihin, mutta eilen minulla kävi kyllä ihan uskomaton tuuri ja "onnen kantamoinen". Olin menossa kaupungille tilaamaan syntymäpäivälahjaani ( Mademoiselle-tuoli) sisutusliikkeestä. Matkalla sinne näin erään vanhojen tavaroiden liikkeen ikkunassa tämän kaunokaisen...
 
 
Minun Mademoiselle tuolini!
Menin liikkeeseen ja kyselin sen hintaa (1/3 uuden hinnasta) ja pyysin näyttämään tuolia.
Koeistuin sen ja tuoli näytti olevan kaikin puolin kunnossa. Maalipinnassa on pieniä kulumia, mutta se ei tässä kohtaa haitannut.
Kyselin vähän tuolin historiaa ja myyjä kertoi ostaneensa sen eräästä ruotsalaisesta kuolinpesästä.
 
 
 
 
 
 
 
Kurkkaus tuolin istuinosan pohjaan kertoi, että se oli valmistettu Ruotsissa 1981 eli ihan vintagelöytö tämä ei ollut. Hetken pähkäilin ja tuumailin, mutta halusin ehdottomasti ostaa tämän.
Tuoli  ei ollut uuden uutukainen, mutta sillä oli jo elettyä elämää ja oma tarina. Vähän niin kuin minullakin. Nyt sen tarina sai jatkoa meidän kodissamme. Olin tästä vanhan tuolin ostamisesta todella innoissani!
 
 
 
 
 
Kotiin tullessani hehkutin löydöstäni miehellekin ja hänkin päivitteli hyvää onneani.
Kotona minun oli pakko hieman googlettaa tuolin alkuperää ja muutaman klikkauksen jälkeen selvisi, että kyseinen huonekalutehdas valmisti sekä Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia Mademoiselle- että Fanett-tuolia. Tuolini ei ole siis Askon tuotantoa, mutta ei myöskään kopio ja mikä parasta, kelpaa minulle oikein hyvin!
 
 
 
Tämän vanhan tuolin kohtalo päätyä minulle tuntuu niin tarkoituksenmukaiselta. Ostopäätöstä jahkaillessani tämä vanhan ostaminen tuntui enemmän "oikealta". Pienet naarmut eivät tässä tuolissa enää haittaa, uudessa tuolissa ne olisivat haitanneet. Olen ikionnellinen ja nyt vain ihastelen tätä kaunista luomusta olohuoneessamme. Joskus voi käydä tuuri...jopa minulla!
 
 
 
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Olipa onnenkantamoinen mukana sinulla. Aivan ihana tuoli ja todellakin, vanhassa vara parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tässä asiassa minussa kiehtoi se, ettei tuoli ollut uusi. Hyväkuntoisesta tuolista raskin vielä maksaakin jotain. Tuolin ja minun oli ilmeisesti tarkoitus kohdata :)

   Poista
 2. Olipa hyvä onnenkantamoinen, tuoli lensi melkein sinun syliisi. Hyvä ostos, ja minusta nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tunne oli merkillinen, kun huomasin tuolin ikkunassa, varsinkin kun olin juuri menossa tilaamaan uutta n. kahden sadan metrin päässä olevaan liikkeeseen. Kohtaloa? Ilmeisesti!!! :)

   Poista
 3. No jopas oli löytö ja niin ihana sellainen<3 Onnen lisäksi hyvä mieli tulee kierrätyksestä ja esineen tarinasta ...niin ja edullisuuden vuoksi jäi rahaa vielä johonkin muuhunkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin innoissani tästä löydöstäni ja huokailen sen kauneutta ihan joka päivä.
   Tosiaankin...rahaa "säästyi", mutta helposti se tuntuu kuluvan muihin "tarpeellisiin ostoksiin :)

   Poista
 4. Kaunis tuoli! Hieno löytö.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen vuoden haaveeni on toteutunut...ja millä tavalla... :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin olikin. Tällä oli varmasti tarkoitus tulla kohdalleni ja päätyä meille...:)

   Poista