keskiviikko 25. tammikuuta 2017

"Pakkopullaa"


Ei siinä muu auta kuin ryhtyä toimeen, kun lapsi esittää pienen vienon toivomuksen, että leivottaisiin taas pullaa, erityisesti korvapuusteja. Niinpä pyhitin viime viikonloppuna lauantai-iltapäivän tähän operaatioon...Pullien leipominen ei kuulu ihan vahvuuksiini (eikä yleensäkään leipominen), mutta lopputulos kruunaa kaiken. Omalla esimerkilläni toivon myös tartuttavani hieman jauhopeukalon alkua. Ehkä lapseni leipoo joskus omassa kotonaan pullia ja innostuu muutenkin kokkaamaan keittiössä. Hyvää mallia ja esimerkkiä antavat myös sekä isä että isoveli.
 
 

 
Pullaohje on jauhopussin kyljestä ja tästä leipoo ihan riittävän satsin syötäväksi.
En tiedä mistä johtuu, mutta minun korvapuusteista tulee aina ihan jättimäisiä. 
Meidän sauna on osoittautunut erinomaiseksi pullataikinan kohotuspaikaksi.
Ehkä salaisuus piilee siinä?
 
 
 
 
Meillä oli pitkästä aikaa hieman erilainen viikonloppu, kun pojalla ei ole ollut jääkiekkopelejä. Tästä otettiin ilo irti ja nautittiin kotona olemisesta. Korvapuustit sain leipoa tällä kertaa yksin, sillä pojalle tuli kaveri yökylään, eikä silloin ehditä kyllä äidin kanssa leipomaan. Koska järjestettyä ohjelmaa oli vähemmän, tuli sitä kotoiluakin harrastettua hieman enemmän. Laatuaikaa siis. Tulevana viikonloppuna on tiedossa jälleen pojalla jääkiekkopelejä (ja äidillä toimitsijavuoro), joten viikonlopun ohjelmaa ei tarvitse niin kovasti suunnitellakaan...sen on jo joku muu tehnyt.Oikein mukavia loppu viikon päiviä kaikille!


 

10 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä korvapuusteja. Ihanaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kunnon itsetehty pulla on niin hyvää. Täytyykin laittaa kauppalistalle hiivaa ja kunnon voita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä. leivonnassa tulee samalla myös ihania hajuaistimuksia kotiin...Se on muuten jännä juttu, että kun kuulee jonkun toisen aloittavan leipomisen, tulee itsellekin tarve leipoa...tarttuvaa!!! :D

   Poista
 3. Oi, alkoi omatunto kolkuttaa ;) pitääkin leipoa pojille pullaa joku päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin olisin alkanut leipoa, ellei poika olisi ehdottanut...nyt on osa pullista syöty ja pari pussia pakastimessa...

   Poista
 4. Täällä on ns. pakkopullaa toi pullan leipominen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D...vähän sama juttu, mutta kun lapsi pyytää, niin kyllä tämän "kotitalousihmeen" on siihen ryhdyttävä...:)

   Poista
 5. Ei olem mitään niin hyvää kuin tuore pulla ja kun vielä pieni ihminen sitä pyytää niin eihän sitä muuta voi kun laittaa taikina nousemaan! Vointuo tuoksu tuli tänne meille asti...pitäisköhän sitä viikonloppuna itsekkin...?
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Vaikka pullan leipominen ei ole ihan suosikkijuttuni, niin se lopputulos tuoksuineen kyllä palkitsee..
   Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista