lauantai 6. elokuuta 2016

Kaavioita...


Piirrän asuntojen pohjapiirustuksiin kalustesuunnitelmat pääosin käsin. Vaikka tietokonepohjainen 2D- ja 3D- mallinnokset onnistuvat meikäläiseltä suhteellisen hyvin, koen tämän omin käsin piirtämisen omaksi asiakseni. On totta, että käsin piirtäminen on huomattavasti hitaampaa ( ja ehkä vanhanaikaista?) kuin tietokoneella työskentely, mutta jotenkin se tuntuma vain säilyy parempana...Tilasin viime viikolla muutamia kaavaimia helpottamaan/ nopeuttamaan kalustesuunnitelmien tekemisessä.
Pieni investointi, joka taatusti oli kannattava hankinta.
 
 
 
 
 
 
 
Kalustekaavio on mitoitettu 1:50 ja "piirruslevyllä" on paljon malleja niin keittiön, kylpyhuoneen kuin makuuhuoneiden kalustamiseen.
Peruskaavioissa on sellaiset standardimitoitukset, tosin huomasin, että esim. TV on kaavoitettu vielä vanhaksi ns. putkitelkkariksi.
Onneksi nykyajan TV on helppo piirtää ilman kaaviotakin.
 
 

 
 Kaavaimen käyttö vaatii vielä hieman totuttelua, mutta innostuin kokeilemaan kalustekaavion käyttöä siskoni tulevan remonttikohteen pohjassa. Käytin ainoastaan ja vain kaavion malleja ja kieltämättä työskentely sujui suhteellisen ripeästi.
 
 
 
 
 
 
 

Käytännössä huonekalujen mitoitukset tietenkin katsotaan tapauskohtaisesti, sillä onhan huonekaluissa paljon ei "standardimitoissa" olevia huonekaluja. Nämä kaaviossa olevat huonekalumallit helpottavat kuitenkin  oleellisesti kalustesuunnitelmien tekemistä.
Ja edelleen joudun käyttämään myös perinteistä viivainta...
 
 
 
 
 
 


Kalustekaavaimen lisäksi ostin myös kirjainkaavion, jotta tulevat piirutukseni näyttäisivät nimiöineen päivineen siistimmiltä ja ammattimaisilta. Pieni juttu, mutta iso vaikutus yleisilmeeseen.
 
 

 
 
Näistä hankinnoista sain taas lisäinnostusta suunnitelmien tekemiseen...jos tästä nyt innostusta on koskaan puuttunutkaan!!!


 
 
 

8 kommenttia:

 1. Onpa kätevä tuo huonekaluviivain, varmasti kyllä nopeuttaa varsinkin pienien tilojen suunnittelussa.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä ja nopeuttaa tuota käsin piirtämistä. Täällä on nautitti viikonlopusta mökillä kauniissa kesäisessä kelissä! Oikein mukavaa alkavaa viikkoa! Paluu ns. normiarkeen alkaa vähitellen... ;)

   Poista
 2. Teillä ei tainnut olla kirpparimyyntiä tänä viikonloppuna? En ehtinyt kiertelemään ollenkaan, mutta huomenna käväisen muidenkin pihoilla.
  Täällä onkin piirrelty viivoja ! Ovat nuo sinun paperisi tosi pätevän näköisiä.
  Innostuksen hetkiä noihin hommiin jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta meni koko juttu tänä vuonna jotenkin ohi. Myytävää kyllä olisi ollut. No ehkä ensi vuonna taas...
   Paluu siihen normityöhän alkaa tällä viikolla, mutta toivon , että pystyn toteuttamaan tätä toistakin intohimoani...:)

   Poista
 3. Näppärät apuvälineet! Mukavia hetkiä piirtämisen merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat osoittautuneet oikein hyväksi apuvälineiksi...ja harjoittelu jatkuu!!!

   Poista
 4. Voi miten nostalgisia nämä ovatkaan :) Itselläni on näitä vino pinoa mutten ole aikoihin käyttänyt.
  Mukavaa sunnuntaita Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin etsinyt näitä jo kauna aikaa ihan tavallisesta kirjakaupasta, kunnes ihan vahingossa eksyin rakennustieto (tai joku sellainen) sivuille. Siellähän näitä oli vähän joka tarpeeseen...
   Nyt olen harjoitellut tämän kanssa piirtämistä ja on kyllä tosi kätevät. SketchUpilla harjoittelen edelleen sitä 3D piirtämistä...vaihtelevalla menestyksellä.
   Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista