perjantai 28. lokakuuta 2016

Erään yksiön remontti

 

Viime kevään sisustusopintoihini liittyen, tein lopputyönä sisustussuunnitelman mieheni omistamaan (ja vuokraamaan) yksiöön). Keväällä remontin aloitus siirtyi, sillä yksiö sai asukkaansa ennen kuin ehdimme aloittamaan siinä remonttia. Lokakuun aikana tämä asunto tyhjeni ja mieheni päätti toteuttaa remontin nyt.





Tässä kuvaa ennen remonttia. Seinät olivat vaaleat ja siistit, mutta nyt päätettiin päivittää huoneiston kaikki pinnat.
Mies maalasin katon, posti tapetin ja tapetoi seinät uudelleen. Lattia laitettiin myös uusiksi.
 
 
 
 
 
 
Jo pelkästään pintojen uusiminen teki huoneen ilmeen toisenlaiseksi.





Suurimman muutoksen koki alkuperäinen keittiö. joka päivitettiin nykyaikaa vastaavaksi.
Tässä yläkuvassa alkuperäinen keittiö vielä ennen remonttia. Seinät on jo tapetoitu uudestaan.
 
 
 
 
 
Tässä uusi keittiö, jossa jääkaappi siirrettiin pois keittiösyvennyksestä, jotta sinne saatiin laskutasoa lisää.
Liesi pysyi (toistaiseksi) ennallaan, mutta kaapistojen sijoittelussa huomioitiin mahdollinen (tuleva) liesimuutos 50 cm liedelle.
 
 
 

 
 
Vaikka tekemääni sisustussuunnitelmaa ei noudatettu materiaalien kohdalla kirjaimellisesti, oli mukava huomata, että siitä oli ollut hyötyä.
Keittiö toteutettiin melkeinpä kokonaisuudessaan piirustusteni perusteella, tosin baaritasosta tuli kevennetty versio alkuperäisestä.
Kaapiston ovet mukailevat omaa aikakautensa (70-luku) tyyliä laakaovilla ja lankavetimillä.
 

 


 Pintamateriaaleissa vinyylilankkulattia muuttui edullisempaan laminaattiin, joka sekin näyttää oikein hyvältä.





Remontti tehtiin ja toteutettiin suhteellisen pienellä budjetilla ja mielestäni lopputulos on hyvä.
Asunnon stailaamisessa piti päivittää tilannet lähinnä tekstiilien osalta, sillä vanhat tekstiilit eivät enää sopineet tähän uuteen ilmeeseen. 
Tämän projektin myötä asunto päivittyi ja siistiytyi kertaheitolla. Täällä kelpaa uuden vuokralaisen asustella.



Suunnitelman tekemisetä oli jo ehtinyt kulua aikaa, mutta oli kiva nähdä lopputulos nyt valmiina.
Tätä suunnitteluhommaa tekisin mielelläni enemmänkin...
 
 
 
 
 
P.S. Ja jälleen pahoittelen kuvien huonoa. laatua. Enpä huomannut ottaa parempaa kameraa mukaani, joten nyt on tyytyminen kännykkäkuviin. Eiköhän näissäkin näy muutos...?!
 

15 kommenttia:

  1. Onpa ollut aikamoinen urakka, ja ihan mahtava muutos ilmeisen hyvän suunnitelman pohjalta! Saitko jääkaapin mahtumaan tuon irtotason alle?
    Kyllä noin viihtyisään pikkukotiin on helppo löytää vuokralainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remontin mies toteutti runsaassa viikossa. Jääkaappi mahtui tason alle. Se koteloitiin ja siitä tuli eräänlainen baaritaso tai keskuspöytä. Tilassa on vielä erillinen pieni ruokapöytä, mutta mikro mahtui sopivasti tuon tasno päälle.
      Juu...ja tietääkseni asunto on jo vuokrattu...;)

      Poista
  2. Upean näköinen muutos. Miten paljon voi tila muuttuakaan kun seiniin tulee tapetti ja lattia vaalenee.
    Ihanaa viikonloppua Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täällä oli kylpyhuoneen remontti toteutettu putkiremontin yhteydessä ja siellä väreinä oli käytetty tumman harmaata ja valkoista. Jatkoin samalla värimaailmalla asuinhuoneen puolella. Tuo tapetti on jonkin sortin betoniseinää muistuttava. Koska seinät siistiytyivät, jätimme ne tarkoituksella paljaaksi. Sängyn yläpuolelle olisi sopinut joku tauluhylly tai vastaava, mutta vielä (kivi)seinät saavat olla koskemattomat...
      Oikein ihanaa viikonloppua sinulle myös <3!!!

      Poista
  3. Kyllä tuolla nyt kelpaa asustella. Hyvä muutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään "materiaalirevittelyä", vaan sellaista, joka saattaa olla usean makuun. Minä tykkään kyllä!

      Poista
  4. Hyvin noista kuvista saa selvää. Kyllä vaan on muuttunut, jotenkin on niin avaran oloinen. Kyllä minä ainakin asuisin mielelläni tuossa asunnossa, niin jos olisin yksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja tuossa asunnossa on yllättävän hyvä. Sinne voisi mahtua jopa pieni sohva. Ajattelin, että opiskelijalle tämä olisi todella hyvä asunto, mutta tällä kertaa tänne muuttaa "matkatyöläinen"...oli ilmeisen tykästynyt asuntoon. :)

      Poista
  5. Mukava ennen ja jälkeen postaus 😀 Mukavaa sunnuntai iltaa 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Näillä kännykkäkuvilla kuvien muokkaus ei oikein onnistunut suunnitellulla tavalla, mutta eron huomaa varmasti. Täällä valmistaudutaan alkavaa työ-/ kouluviikkoon. Flunssakin alkaa olla selätettynä, joten kai tässä voi jo töihinkin mennä...:)

      Poista
  6. Hienolta näyttää. Mukavaa kun saa uutta ilmettä. Meillä on kylpyhuoneen saneeraus tulossa eteen, ja ajattelimme samalla remontoida myös muita tiloja. Innolla odotan. http://www.ch-palvelu.fi/rakennuspalvelut

    VastaaPoista
  7. Tästä huomaa, kuinka suhteellisen pienikin muutos voi tehdä suuren eron. Veljeni juuri mainitsi, että heidän asunnossaan on alkamassa huoneistoremontti ensi kuun aikana. On mielenkiintoista nähdä lopputulos, sillä talon valmistumisen jälkeen he eivät juurikaan ole tehneet muutostöitä. https://kirvesmiehet.com/remontointi/huoneistoremontti/

    VastaaPoista
  8. Upea muutos, sehän on kuin eri asunto. Meidän asunnossakin on alkamassa huoneistoremontti. Innolla odotan, minkälainen muutos saadaan aikaan. Tarkoitus olisi myös saada hieman vaaleampi yleisilme. https://www.rakennustyotiitinen.fi/sisaremontti

    VastaaPoista