sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kasvien bongailua


Poikamme sai koulusta kesätehtäväksi koota perinteisen kasvion. Tosin nyt ei enää  keräillä ja prässätä kasveja, vaan tähän(kin) on otettu nykytekniikka avuksi...


Tehtävänanto tuli viimeisellä kouluviikolla, jotta dokumentointi pystytiin aloittamaan riittävän ajoissa. Muutamien kasvien osalta kukinta oli jo loppusuoralla, erityisesti tänä keväänä. Tehtävänä on kuvata kasveja vähintään 25 kpl, joiden pitää olla luonnonkasveja. Oppilaat kuvaavat kasvit kännyköillään ja tekevät niistä vielä Powerpoitn-esityksen. Jotta kuvat ovat taatusti omia, on niissä oltava joku henkilökohtainen tunnistin, esim. avaimenperä.
 
 
 
 
Lapsen koulutehtävän myöstä olen alkanut itsekin seurailemaan tienvierustoja, puistoja ja polun varsia.
Hauska lisäapu tuli yhdeltä oppilaan äidiltä, joka vinkkasi tähän kasvibongaukseen sopivan Appsin: Seek by inaturalist - nimisen. 
Koska minulla ei ole iPhonea, latasi poika sen omaan kännykkäänsä ja kävimme kokeilemassa sitä yhdessä.
Tunnistus tapahtuu englannin kielellä, joten samalla oppii vähän englantiakin. Hauskaa ja tehokasta.
Vähän niin kuin aikuisille suunnattua Pokemon-metsästystä, mutta sopii siis koko perheelle.
 
 
 
 
 

Voi olla, että on olemassa muitakin aiheeseen liittyviä kännykkäsovelluksia, mutta tästä on nyt meillä kokemusta. Toistaiseksi sinivuokko ja kissankello eivät ole löytyneet, mutta niiden korvikkeeksi on taltioitunut mm. rentukka. Meillä on tainnut käydä niin, että minä bongailen kasveja ja poika käy niitä jälkeenpäin kuvaamassa. En tiedä sitten kummalle tämä on mieluisampi tehtävä. Ilmeisesti allekirjoittaneelle.
 
 
 
 
Joten ei muuta kuin ylös, ulos... ja bongailemaan kasveja!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Pari vuotta sitten kerättiin vanhaan tyyliin pojalle kasviota. Yllättävän paljon kukkien nimiä oli omilta kouluvuosilta jäänyt mieleen.
  Ihanaa sunnuntaita Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman. Luettelossa oli vain muutama kasvi, joka piti varmistaa googlettamalla. On sitä jotain kuitenkin jäänyt mieleen.
   Yläkoulun puolella tämä sama tehtävä kuulemma toistuu, mutta sitten pitääkin tunnistaa jo 50 kasvia...!
   Oikein leppoista sunnuntaita ja juhannusviikon alkua sinulle! <3

   Poista
 2. On se nykytekniikka kätevää!
  Minä kyllä mieluummin otan vanhan kunnon kirjan, eli kasvion, kainaloon kun lähden kasveja bongaamaan. =)
  Mutta kun ei ole kasvio mukana, niin yleensä se kännykkä on.... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...ja opettaja sanoi, että näin säästellään uhanalaisia kasveja (tarkoitti vissiin sinivuokkoja), ettei tuo nuoriso nyhtäisi ihan kaikkia kasveja...
   On tämäkin ihan ok. Kännykkä kun on kasvanut lasten käteen kiinni ja tehtävä voi muutenkin olla hieman motivoivampi. Ja muutaman vuoden päästä sama homma hieman laajempana... :)

   Poista