keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Kamerakierros Sempunmäellä


Meillä täällä Raumalla sijaistee kunniakas Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos. Paikka sijaistee aivan keskustassa ja täältä Seminaarinmäeltä (tai Myllymäeltä) meikäläinenkin on valmistunut lastentarhanopettajaksi lähes 30 vuotta sitten (KÄÄK!) Äitini asuu aivan tässä vieressä ja silloin tällöin tulee poikettua fiilistelemässä Sempunmäen  tunnelmaa.


Poikkesin ennen juhannusta tänne ja tarkoituksena oli kuvata lähinnä Seminaarimäen puutarhaa, mutta kuinka ollakaan innostuin kuvaamaan myös kampuksella sijaitsevia vanhoja rakennuksia. Osa näistä on tietojeni mukaan myyty keväällä yksityisen rakennusyhtiölle ja tiedossa on jonkinlaista (korjaus)rakentamista ainakin osassa Myllymäkeä.Oli aika nostalgista kierrellä ja katsella näitä kauniita punatiilisiä rakennuksia.
Vuosien aikana näissä rakennuksissa on toiminut mm. yliopiston kirjasto, opiskelijoiden kuppila (=kahvila), hallintohuoneita, kuvaamataidon opetustilat, teknisen käsityöopettajien saunatila ym.  Aika monta opiskelijaa on opiskellut täällä "kansan kynttiläksi", jo yli 120 vuoden ajan. Historian havinaa siis. 


Rauman OKL on ollut aina erittäin vireä oppilaitos. Täällä koulutetaan käsityöopettajia, luokanopettajia, lastentarhanopettajia ja  erityislastentarhanopettajia. Opiskelijayhteisö on erittäin aktiivinen ja tiivis. Rauman kokoiselle kaupungille yliopistotasoinen koulutus on ollut eräänlainen lottovoitto. Muistan vielä, kun Rauman OKL oli jossain vaiheessa lakkautusuhan alaisena, mutta onneksi näin ei käynyt. Nykyään täällä on suhteellisen iso määrä opiskelijoita ja tänä keväänä tuli päätös, että se saa luvan lisätä tulevina vuosina lastentarhanopettajiksi opiskelevien määrää.    
Vaikka Seminaarinmäellä tulee lähiaikoina tapahtumaan konkreettisia muutoksia, toivotaan, että uusi rakennuttaja antaa arvon näille kauniille hienoille rakennuksille. Entisenä opiskelijana toivon myös, että Rauman opettajankoulutuslaitos säilyisi täällä vielä seuraavatkin sata vuotta.
Vanhoja traditioita arvostaen ja kunnioittaen, mutta rohkeasti ja avoimesti tulevaisuuteen suunnaten.
Sillä lapsissa ja nuorissa on meidän toivo ja tulevaisuus...
 
 
 
 
Näiden kuviin ja mahtipontisiin sanoihin on hyvä lopettaa ja toivottaa leppoista loppu viikkoa!

 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Ihania nuo rakennukset, niissä on kivoja yksityiskohtia.
  Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seminaarinmäellä on melkoinen sekamelska eri rakennustyylejä, mutta minä halusin kuvat vain näitä vanhoja punatiilisiä. Ne ovat vain niin kauniita.

   Poista
 2. Ovat kyllä niin kauniita rakennuksia ja huokuvat ihanaa tunnelmaa ♥
  Toivottavasti saavat arvoisensa restauroinnit ja ovat tulevienkin opiskelijoiden käytössä seuraavatkin sata vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden myytyjen kiinteistöjen kohtalosta ei ole tietoa. Luulen, että ne menevät yksityisen käyttöön. Onneksi osa Sempun kampuksen rakennuksista pysyy kuitenkin yliopiston alaisuudessa...

   Poista