sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Seminaarimäen puutarha


Aikaisemmassa postauksessa kerroin jo Raumalla sijaitsevasta Turun yliopiston alaisesta Rauman opettajankoulutuslaitoksesta. Kampuksen alueella on idyllinen puutarha, jossa on mukava käydä välillä fiilistelemässä ja ottamassa valokuvia. Tässä teillekin tunnelmakuvia lyhyestä visiitistä sieltä...


Seminaarimäen puutarha toimii edelleenkin ns. opetuspaikkana sekä opettajaksi opiskeleville, että Normaalikoulun oppilaille.
Puutarhassa on paljon omenapuita, joista jokainen on eri lajiketta. Keväällä omenapuiden kukinta on erityisen kaunista katseltavaa.
Tämän postauksen kuvat on otettu puolessa välissä kesäkuuta, jolloin omenapuiden kukinta oli jo auttamattomasti ohi.Alkukesän poikkeuksellisen lämmin ja kuiva sää näkyy myös puutarhassa suhteellisen vähäisenä kukkien kukintana.
Onnistuin kuitenkin taltioimaan edes muutaman kukan, joista tämä pioni on ehdoton ykkönen.Jonkin verran tuli kuvattua istutuksia, mutta täytyy tunnustaa, että kasvituntemukseni on suhteellisen heikohkoa.
Koska en muutenkaan harrasta erityisemmin puutarhan laittoa, on kukkien tunnistaminen vaikeaa.
Näistä kuvista tunnistan sentään päivänkakkaran ;)


Elokuussa koulujen alkaessa puutarha tarjoaa parastaan.
Hyötypuutarhassa oppilaiden keväällä istuttamat siemenet tuottavat monenlaista satoa.
Vanhat omenapuut ja marjapensaat antavat erilaisia aistimuksia, jolloin koko puutarha on melkoinen "elämyspaikka".
 Ja mikä parasta, kaikkien kaupunkilaisten iloksi, puutarha sijaistee aivan kaupungin keskellä.
Tällä voi käydä milloin vaan nauttimassa vähän puutarhaterapiaa...


Kesäkuu on nyt enää muisto vain.
Heinäkuussa yritetään vähän mökkeillä ja ottaa rennosti.
Ainakin osittain.

2 kommenttia:

 1. Seminaarinmäellä on niin kaunis puutarha ja varsinkin syksyisin houkutteleva. Marjapenaat ja omenapuut täynnä herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tapana käydä täällä aina silloin tällöin fiilistelemässä ja olenpa vienyt tänne omiakin oppilaita. Kasvihuoneessa iso banaanipuu on myös hauska kohde...
   Mukavaa heinäkuuta!

   Poista