lauantai 14. heinäkuuta 2018

Positiivista vaihtelua (työ)elämään


Useammat blogini seuraajista jo tietävät, että olen ollut nyt jonkin aikaa kesätuuraajana raumalaisessa Sisustustalo Kodinonnessa. Työhöni on pääasiallisesti kuulunut asiakaspalvelu- ja myyntityö. Uutta opeteltavaa on tullut vaikka kuinka paljon, mutta samalla se on ollut myös mielenkiintoista.


Vaikka työpäiviä oli tiedossa, alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, runsaanlaisesti, ei työn tekeminen ole tuntunut erityisen raskaalta.
Monien uusien asioiden oppiminen ja omaksuminen on vienyt oman aikansa ja edelleen on monta asiaa oppimatta. 
Nyt voin kuitenkin sanoa, tällä kesätyöpestin kokemuksella, jotain jo vähän hallitsevani. 
Opettajan työssä työpäivät venyvät helposti pitkiksi, sillä siihen liittyvää suunnittelut- ja arviointiyötä tulee tehtyä kotona paljon.
Nyt kun  suljen kaupan oven, työasiat jäävät myös sinne. Tosin ns. normipäivinä olen kotona vasta n. klo 18.00 aikoihin.
Minulle tilanne on täysin uusi kokemus...ja positiivinen sellainen.Kesällä tunnelma on leppoisaa ja ihmiset ovat hyvällä tuulella.
Kesätyöni on niin erilaista (ja onhan siinä uutuudenviehätystäkin), että se ei oikeastaan edes tunnu työltä. Tai tuntuu, mutta eri tavalla.
Vapaa-ajan puute on se tämän kesän miinus-puoli. Asia puitiin kotiväen kanssa jo ennen ja tämä onneksi vain väliaikainen tilanne.
Tämä kesä on mennyt pitkästä aikaa hieman eri tavalla kuin aikaisemmat, mutta sen asian hyväksyminen on ollut helppoa.
Kesätyöpestistäni on melkein 2/3 tehtynä. Tiedossa on vielä Pitsiviikon ja Mustan pitsin yön "rypistys" ja elokuussa muutama päivä.


Toukokuussa sain myös kaksi  sisustussuunnittelua koskevaa yhteydenottoa, joten näillekin on pitänyt löytyä se oma aikansa.
Koska minulta puuttuu kokemuksen tuomaa rutiinia, vie sisustussuunnitelmien tekeminen minulta vielä aikaa, mutta nautin yli kaiken niiden tekemisestä.
On superkivaa, miettiä sisustukseen  liittyviä ongelmatilanteita ja materiaaleja. Koska työ on luovaa, on se taas mukavaa vastapainoa kaikelle muulle.
Välillä tuntuu siltä, että vuorokaudesta loppuvat tunnit, mutta en kuitenkaan valita.
Asioiden on tapana kasautua.. ja onneksi nämä ovat kuitenkin positiivisia.

P.S. Olen tehnyt (lähes) samasta aiheesta ennenkin muutamia postauksia, joten luulenpa, että aihe on tällä erää loppuun käsitelty... :)… ja nyt töihin! 
 


4 kommenttia:

 1. Mukavan kesäisiä työpäiviä sinulle!
  Ympäristö on ainakin inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on mennyt mukavasti. Työ on kiireistä, mutta mielenkiintoista. Ja todellakin, on mielenkiintoista työskennellä tällaisessa ympäristössä, missä on paljon kaikkea kaunista. Toistaiseksi omat "ostohanat" on pysyneet melko hyvin kurissa...;)

   Poista
 2. Aikamoinen supernainen siellä häärää. Mikäs sitä on tehdessä kun hommasta nauttii!
  Aurinkoista viikonloppua Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tahti vähän hirvittää itseäkin, mutta onneksi on kesä ja aurinko paistaa. Saan energiaa siitä, että voin tehdä mieluisia asioita. Jos sama olisi edessä syksyllä , voi olla, että tilanne olisi vähän toisenlainen. Kaikenlaista hommaa on kasautunut, mutta tämä on ihan itseaiheutettua... :D
   Ihania lomapäiviä sinulle!!!

   Poista