tiistai 16. heinäkuuta 2024

Kesälomapäivitys osa 3 - juhlaviikko

Tällä kertaa postaus tulee hieman myöhässä, koska viikonloppu meni enemmän tai vähemmän pojan juhlien merkeissä.


Viime viikko meni lähes kokonaan juhlia järjestellessä. Säätiedotus oli meille suosiollinen ja alkuperäisen suunnitelman mukaan saimme pitää juhlat pihalla. Koska meillä ei ole 40 hengen astiastoa, sain lainaksi ystävien ja sukulaisten astiastoa ja ruokailuvälineitä. Lisäksi haalin erilaisia pöytiä ja tuoleja varastoistamme, jotta saimme kaikille istumapaikat. Näiden ja erilaisten pienten yksityiskohtien roudaamiseen menikin yllättävän paljoin aikaa, mutta juhlaa edeltävänä iltana kaikki oli valmista.



Sisätiloissa tein pientä muutosta huonekalujen kanssa, koska noutopöytä sijoitettiin ruokahuoneeseen ja n. 40 ihmisen ruokailun/kahvituksen sujuminen jouhevasti ei olisi onnistunut muuten. Lisäksi olohuoneeseen olin varannut istumapaikkoja, jos joku halua jäädä sisälle syömään. Esteetikkona minulle oli tärkeätä, että sekä sisä-että ulkotilat ovat selkeitä ja kauniita. Alun perin olin suunnitellut viiri-ja ilmapallokoristelua, mutta luovuin ajatuksesta, sillä halusin näistä juhlista "asiallisemmat". Juhlan väritys oli valkoinen-harmaa ja kulta, mutta hillitysti. Jälleen kerran tein huomion, että valkoisilla pöytäliinoilla ja pöytäkukilla/-koristeilla saadaan jo juhlava tunnelma aikaiseksi.


Varsinaiset juhlat onnistuivat hyvin. Olimme kutsuneet juhliin vain lähisukua ja meille tärkeimpiä henkilöitä poikamme elämän varrelta. Iloksemme lähes kaikki pääsivät paikalle juhlistamaan kanssamme tärkeää päivää. Meillä ei ollut juhlissa mitään erityistä ohjelmaa, vaan keskityimme "syömään ja seurustelemaan". Tunnelma oli iloinen ja leppoisa, ihmiset viihtyivät ja päivänsankari hoiti edustamisen hienosti. Juhlat on nyt juhlittu ja juhlista muistona on enää muutama palauttamaton astia ja kukkakimppu. Juhlien järjestäminen kotona on aina jonkinlainen rutistus, mutta tämän juhlan tein erityisen mielelläni, koska todennäköisesti tämän mittaluokan juhlia ei tule enää meille järjestettäväksi. Kaikki se aika ja vaiva, jonka näihin juhliin käytimme oli myös sen arvoista. Kiitos siitä kuuluu päivänsankarille ja juhlavieraillemme. He tekivät juhlasta juhlan.


Juhlien järjestämisen vastapainoksi ehdin viime viikolla myös kuntoilemaan. Meillä on mieheni kanssa tullut tänä kesänä tavaksi, että teemme iltaisin kävelylenkkejä ja viime viikolla niitä taisi olla lähes joka ilta. Yhdessä liikkuminen on ollut mukavaa kahdenkeskistä "laatuaikaa" ja lenkille lähteminen on ollut helpompaa, kun jompi kumpi meistä on toiminut motivaattorina. Nyt tavoitteena on, että jaksamme/pystymme ylläpitämään tätä vielä loman jälkeisen arjen alkaessa.

Lomaa on onneksi vielä sen verran jäljellä, että ehdin toipumaan juhlajärjestelyistä. Lomani on tavallaan kaksijakoinen, sillä ensimmäiset kolme viikkoa meni juhlia enemmän tai vähemmän järjestäessä ja loman kolme viimeitä viikkoa menee vapaammassa ohjelmassa, mutta onneksi näin päin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti