torstai 4. heinäkuuta 2024

Virkattu kesäkassi

Olin jo jonkin aikaa miettinyt jonkun nopean ja helpon käsityöprojektin tekemistä. Aikaisemmin keväällä bongasin jostain netin syövereistä erilaisia virkattuja kasseja. Ajatus jäi muhimaan ja odottamaan parempia aikoja. Kesäloman alkaessa eräänä sateisena aamupäivänä koin hetken koittaneen. Hain jälleen internetistä ohjeita hyvään (=helppoon) kesäkasiin. Kaapissa oli jo valmiina vanhaa trikoo-ontelokudetta ja virkkuukoukku, joten pääsin aloittamaan heti sopivan ohjeen löydyttyä.


Kesäkassin tekeminen oli kiitollista tekemistä, sillä työ etene nopeasti ja ohjeet olivat selkeät. Minulla meni kassin valmistamiseen n. kolme tuntia ja omaan tyyliini uskollisena tein vähän muutoksia ohjeisiin. Silmukoiden ja kerroksien määrä määrittelee kassin koon ja minä halusin tehdä kaupunkikassin, johon mahtuu A5 kokoinen kalenteri ja muut tarpeelliset asiat. Erilaisilla sangoilla saa varioitua kassin ulkonäköä ja minä tein kassin sivuihin "integroidut" sangat. Tavoittelin laatikkomaista muotokieltä ja tällä sankaratkaisulla se onnistui mielestäni hyvin.


Virkattu kassi aloitettiin tekemään pohjasta ja kerrokset tehtiin koko ajan reunaa kiertäen. Tässä käytettiin pääsääntöisesti vain kiinteitä silmukoita ja muutamissa kohdissa piilosilmukkaa, joten jos hallitsee (tai on valmis opettelemaan), nämä kaksi virkkauksen perussilmukkaa kesäkassin tekeminen pitäisi onnistua.



Ontelokude on materiaalina ehkä vähän liian paksua laukkuihin, varsinkin jos tekisi vielä isomman kassin. Tähän projektiin lanka oli vielä sopiva tekemättä kassia liian painavaksi. Se antoi kassille hieman rouheamman ulkonäön kuin ohuemmasta langasta tehtynä ja oma variaationi ohjeista teki siitä myös persoonallisen. Kassin koko (n. 27 cm x 30 cm) on juuri sopiva käsilaukuksi ja se on jopa yllättävän tilava.


Kesäkassin myötä innostuin monen vuoden jälkeen jälleen virkkaamisesta ja katsotaan ehdinkö kesälomani aikana toteuttamaan vielä  jonkun toisenkin virkkauksen. Ajatuksena on, että tekisin vähän isomman kassin ja siinä voisi olla jokin kiva yksityiskohta. Virkkausprojekti tarvitsisi toteutuakseen sadepäivän, joten en ole ihan varma haluanko sitä. Varmuuden vuoksi voisin kuitenkin selata ohjeita ja käydä ostamassa langat...


Onko virkkausinnolle olemassa omaa diagnoosia kuten esim. neuloosille on?
Virkkausmania?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti