maanantai 30. heinäkuuta 2018

Lopun alkua...


Heinäkuu alkaa kääntyä lopuilleen ja samalla ajatukset siirtyvät vähitellen kesä(loma)n päättymiseen. Kesä on ollut kelien puolesta lomailijoiden kulta-aikaa ja se kirjataan muistoihin helteisenä ja aurinkoisena ajanjaksona. Minulle kesä on ollut monella tapaa poikkeuksellinen ja nyt lomakauden päättyessä moni asia tulee päätökseen.
Kesän aikana olen työstänyt kolmea eri näyttötutkintoa ja ne alkavat olla viimeistelyä (ja näyttötutkintoa) vaille valmiita. Näiden lisäksi minulla on vielä  yksi opiskeluun liittyvä kurssitehtävä (tuolin suunnittelu) tekemättä ja sen jälkeen tämän naisen opiskelut on saatu päätökseen. Näillä näkymin tutkintoni olisi hyvinkin valmis jouluun mennessä. Asia tuntuu vähän epärealistiselta, sillä opiskelutahti on ollut tiivistä ja valmistuminen on tuntunut kaukaiselta asialta. Vuosi sitten aloitin opiskeluni, enkä silloin oikein tiennyt mihin olin hyppäämässä mukaan. Opiskelun ja työn yhdistämisessä on ollut omat haasteensa, mutta onneksi minulla on koko ajan ollut perheen tuki takana...ja se loppusuora häämöttää... vihdoinkin. 
Kesätyöni Sisustustalo Kodinonnessa on myös päättymässä. Viikkojen aikana olen oppinut asiakas-ja myyntityöstä paljon. Sisustusmyyjänä toimiminen vaatii monien asioiden laaja-alaista hallitsemista, varsinkin kun liikkeen "repertuaariin" kuuluu lähes kaikki sisustamiseen liittyvät asiat (sisustustavaroiden, huonekalujen, kankaiden, sisustustekstiilien suunnittelu ja ompelu, asiakastiedustelut ym. ym. ja tähän lisäksi vielä myyntityöhön liittyvät jutut; kassasta hinnoitteluun ja hyllyttämiseen). Kesän aikana olen ollut sellaisessa opissa että "oksat pois". Ja juuri nyt, kun tuntee hallitsevansa edes jotain, tämä pesti päättyykin. Olo on jopa hieman haikea, sillä olen todellakin pitänyt työstäni...ja ennen kaikkea työporukasta, joka on ollut ihan huippua!
Koska kesäni on ollut työntäytteinen, tunnen samalla myös jo hieman helpotusta.
Kieltämättä on mukava saada joitakin asioita päätökseen, jotta voin aloittaa jotain "uutta".
Koulujen alkaessa menen perutyöhöni erityisopettajaksi ja paluu ns. normiarki alkaa.
Olotila voi olla jopa hieman epätodellinen, kun ei ole koko ajan jotain hommaa menossa.
 
 
 
 
Tosin, itseni tuntien, tilanne (ja tunne) on melko varmasti vain väliaikaista...
4 kommenttia:

 1. Niin kuin olen aiemminkin tainnut sanoa, niin katsotaan mitä seuraavaksi keksit. Vaikka jäisit pois opetustyöstä. ??? No, aika näytää. Tsemppiä viimeisiin opintoihin ja syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulepa, että henkäisen ainakin hetkeksi. Olen kuitenkin avoin kaikille uusille mahdollisuuksille...välillä voi tehdä ihan hyvää olla hetken aloillaan. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Sä olet kyllä ollut niin ahkera tuon opiskelun kanssa! Upeaa kuulla, että kohta olet saanut kaikki tehtyä. Tuota tuolin suunnittelua odotan näkeväni myös täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä on kieltämättä ollut paljon, mutta nyt viilataan yksityiskohtia...tosin siihenkin saan kulumaan yllättävän paljon aikaa.
   Tuosta tuolin suunnittelusta voin laittaakin vähän juttua...se idea syntyi melko nopeasti eräästä lapsuuden muistosta. Suunnitelmat ovat vasta luonnosteluasteella, mutta enköhän mä senkin tästä rykäise valmiiksi joku päivä.

   Poista