sunnuntai 5. elokuuta 2018

Elokuun kukkaloistoa...ja ajatuksia


Tänä kesänä meidän pihalla ei kukkaloistosta ole ollut tietoakaan, ellei rikkaruohojen rehottamista ja kukkimista oteta huomioon. Puutarhanhoidosta en ole jaksanut ottaa paineita, joten pihamaa on ollut jokseenkin luonnontilassa. Nurmikkoa on sentään muutaman kerran leikattu ja muutama kukka istutettu ruukkuihin. Siinä kaikki. Kävin eilen, matkalla äitini luokse, pikaisesti Seminaarin puutarhalla ja näkymä siellä oli aivan erinäköistä kuin viimeksi kesäkuussa käydessäni…Kuivasta ja helteisestä kesästä huolimatta kesäkukkamaalla kukki monenlaisia kukkia.
Alku viikon myrsky oli runnellut hieman puutarhassa, mutta kukkien väriloisto oli edelleen nähtävissä.
 
 
 
 


 
Kesäkukissa loistavat useat eri värit.
Kukinta näyttää monissa istutuksissa olevan loppusuoralla, enteillen päättyvää kesää ja lähestyvää syksyä. 
 
 
 


 
 
 
Auringonkukka on tämän ajanjakson ehdoton suosikkini.
 
 
 
 
 
 
 
Puutarhassa oli myös lasten tekemiä juttuja, joista tässä yksi.
Kiva tuoli-idea kesäkukkien joukkoon..
 
 
 
 
 
 
Nämä marjapensaiden variksenpelättimet saivat minun sympatiat puolelleen.
Ihania oppilaiden tekemiä luomuksia, jotka toimittavat tärkeätä tehtävää puutarhassa
Näitä katsoessa ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.Alkavalla viikolla palaan töihin kouluun, sillä torstaina ja perjantaina on suunnittelupäivät, jolloin valmistelemme lukuvuoden aloitusta. En tiedä johtuuko juurikin tästä "koulurytmistä", mutta koen elokuun jonkinlaisena uuden ajanjakson alkuna, vähän niin kuin uusi vuosi. Tunnelmat ovat aina hieman jännittyneet ja odottavat, sillä tässä vaiheessa ei vielä tiedä, miten lukuvuosi (ja arki) lähtee sujumaan. Meillä lapsella alkaa viimeinen alakouluvuosi ja sekin tuntuu kummalliselta, sillä vasta äskenhän hän aloitti koulutaipaleensa.
Hieman sekalaisissa tunnelmissa aloitellaan siis viimeistä lomaviikkoa...
 
 


 

6 kommenttia:

 1. Onhan sulla kukkaloistoa. Hienot pelättimet, meidän rätkät lähti metsään, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat eivät ole pihamaaltamme, vaikka sielläkin muutama samettiruusu on vielä hengissä. Jos vaikka ensi kesänä ehtisi tekemään enemmän puutarhahommia...tai sitten ei :D

   Poista
 2. Kauniita kukkia <3 Minun kesäkukkani ovat jo kuolleet. Meidän takapiha on aivan liian kuuma millekkään elolliselle :)
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä on ollutkin erityisen rankka kesäkukille. Tänä vuonna olen ollut armollinen itselleni, enkä ole ottanut niistä "päänvaivaa".
   oikein ihania päiviä tähän viikkoon sinullekin!


   Poista
 3. Ihania kukkia! Lasten kasvusta aina havahtuu huomaamaan kuinka se aika onkin taas rientänyt:) Leppoisaa loppulomaa ja alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saa kyllä "kukkaterapiaa" riittävästi.
   On totta, että aika todellakin rientää, omista lapsista sen huomaa...;)
   Täällä mennään tämä viikko vielä osittain lomatunnelmissa, tosin hieman työntäytteisissä, sillä yritän pusertaa nuo opiskeluasiat melkein valmiiksi. Taidan mennä omiin töihin "lepäämään" :)

   Poista