maanantai 21. syyskuuta 2015

Puolukkainen vispipuuro


Ja välillä jotain muutakin keittiön puolelta kuin vain sisutusjuttuja. Innostuin nimittäin sunnuntaina tekemään vispipuuroa.




 
 
Viikonloppuna kävin Silakkamarkkinoilla ja sieltä ostin ämpärillisen (= 10 litraa) puolukoita.
 Pakastaessani puolukkasurvosta sain päähäni tehdä samassa tohinassa vispipuuroa.
Ei muuta kuin "googlettamaan" ohjetta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Päästäkseni homman alkuun minun piti käydä ensin kaupassa ostamassa mannasuurimoita.
Meillä näitä puuroaineksia ei oikein kaapissa ole, sillä meillä syödään puuroa todella vähän.
Jouluna riisipuuroa... ja se on melkein siinä.
 
 
 




Vispipuuron valmistuttua laitoin kyytipojaksi pienen nokareen viikon lopun vohveleista jäänyttä kermavaahtoa.
Minä en yleensäkään pidä maidon ja puuron sekoittamisesta samalle lautaselle, vaan pidän ne erillään.
Maidon laitan mieluummin juomalasiin, noin niin kuin tarkennuksen vuoksi...:)
 




 
 
 
Hyväähän tästä tuli. Voi olla, että joku laittaisi tähän lisää sokeria, kun taas minä pidän hieman hapahkosta mausta.
Ne on niitä kuuluisia makuasioita...
 
 
 
 
Niin tuli vispipuuro tehtyä ja tähän loppuun voin tehdä teille pienen tunnustuksen. En ole aivan varma, mahtoikohan tämä olla ihan ensimmäinen kerta jopa meikäläisen elämässä, kun teen vispipuuroa tai sitten siitä on ainakin ihan hirveästi aikaa. Niin, että jo oli aikakin! Ehkä sitä mannapuuroakin voisi tehdä useammin. Ainekset olisivat jo valmiina.
 
 
 
 
 Tällaista exstreemiä täällä.
 
 
 
 
 
 

16 kommenttia:

  1. Huomenta tännekkin uuteen viikkoon :) Meillä tehtiin myös eilen pitkästä aikaa vispipuuroa, ei tosin ekaa kertaa ;) mutta sain äidiltäni puolukoita juuri tuohon tarpeeseen ja vielä jäi pakkaseen muutama pussi seuraaville kerroille! Taidampa käväistä jääkaapin välissä just nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuro on kyllä tosi hyvää. Minäkin tankkasin itseni sillä. Nyt jaksaa lähteä lenkille! :D Oikein mukavaa viikon alkua sinnekin! Täällä ainakin aurinko paistaa ja on niin kaunis syysaamu...!!!

      Poista
  2. Vispipuuroa en olekaan varaan koskaan tehnyt. Puurot sen sijaan kuuluvat aamuihini useamman kerran viikossa, syön paljon tuorepuuroja eri versioin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän muistaa vastaisuudessa tehdä puuroa vähän useammin kuin kerran pari vuodessa. Meillä ei tuo poika oikein välitä puurosta, mutta isännälle menee varmaan kaikki.

      Poista
  3. Pitääpä kokeilla vispipuuroa, lapsuudessa sitä syötiin kovasti! Nyt olen viimeisen viikon syönyt ihan tuoretta puolukkaa sellaisenaan, aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka on tosi hyvää. Syön puolukkasurvosta melkein kaikkien ruokien kanssa, paitsi keittojen eli minulla puolukkaa kuluu ihan reippaasti vuoden aikana. Jos tätä vispipuuroakin tekisi nyt useammin.

      Poista
  4. Onpa ihanan näköinen annos puuroa. Vispipuuro on jo niin herkullisen väristäkin. Minäkin olen tehnyt vispipuuroa vain 3 kertaa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein ilmeisestisopivan määrän, sillä tänään kaavin jo kattilan pohjaa. Ei tätäkään herkkua nyt kauhean montaa päivää syö putkeen... Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!!

      Poista
  5. Meillä hyvinkin samanlaista iltapalaa viikonloppuna. Tosin, meillä vispipuuro kuuluu vakio puurojen joukkoon. Kuulumme varmaan johonkin poikkeukselliseen porukkaan, kun syömme kaurapuuroa joka aamu. Mielestäni se tankkaa hyvin alkavaan päivään. En siis käynnisty ilman aamupuuroa! ;) Suosittelen testaamaan eri puuroja. Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin lapsen syntymän jälkeen ujuttavani puuron meidän aamuihin, mutta tosin kävi. Hyvän alun jälkeen poika kieltäytyi ensi syömästä puuroa ja sitten velliä eli meillä ei olla puuroporukkaa, vaikka me aikuiset kyllä syömme sitä...jos joku vain viitsii valmistaa...Jos taas ryhdistäytyisi tässä puuroasiassa, sillä onhan meillä kaapissa nyt mannaryynejä ainakin...;) Aurinkoista alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Ihanat kuvat! Ehdotonta lempparia pikkutytöstä asti <3 Mukavaa viikkoa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan. Minäkin pidän vispipuurosta ja myös mannapuurosta. Yksi lapsuuden herkuista oli myös ns. makaronivelli...pitäisköhän sitäkin kokeilla joku päivä ;) . Täällä viikko alkanut mukavasti tulin just jumpasta ja saunasta ja olo on mukavan raukea...Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. NAM vispipuuro on hyvää, syksyisin tulee tehtyä puolukka aikaan :) Hyvää alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuro on jo muisto vain. Kaikki syöty ja hyvä niin. Jospa minäkin tästä vielä innostuisin enemmänkin tekemään puuroja. Viikonalkuja sinnekin, huomenna on jo tiistai ;)

      Poista
  8. Vispipuuro on kyllä aivan mahtavaa. Ihan pakko tehdä sitä kohta taas itsekin, kun melkein joka toisessa blogissa sitä hehkutetaan. :) Mutta ihmekös tuo! Se nyt vain on oikeasti niin hyvää!

    Aurinkoista päivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään enää muistanut kuinka hyvää se voi ollakaan. Ja kiitos...aurinko tosiaan paistelee täällä. Toivottavasti sielläkin!

      Poista