keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Valmistautumista


Ensimmäinen opiskelusessioni on alkamassa torstaina. Olen joutunut/ saanut hankkia sisustussuunnittelussa tarvittavia välineitä kirjakaupasta. Edellisestä opiskelustani onkin vierähtänyt paljon aikaa (...siis vuosia!) ja kirjakaupassa tunsin sitä samaa intoa ja innokkuutta kuin ammoisina nuoruusvuosina...


Vaikka suurin osa suunnittelutyöstä tehdään nykyisin tietokoneella, niin perusasiat tulee osata piirtää käsin.
Saimme ohjeistuksena hankkia mm. lyijykyniä, kumin, muistiinpanovälineitä, A3 ja A4 paperia ja erivahvuisia tusseja.
Kurssin alussa lähdemme oppimaan käsin piirtämistä eri mittakaavoissa ja tähän tarkoitukseen piti vielä hankkia skaalatikku/suhdeviivain ja kulmaviivain. Tuo skaalatikku onkin aivan uusi tuttavuus meikäläiselle...
 
 
 
 Olen harrastanut koko pienen ikäni erilaisten pohjapiirrosten piirtämistä  ja huonekalujen sijoittelua niihin.
Nyt pääsen oppimaan ja toteuttamaan sitä oikein käytännössä.
Olen NIIN innoissani tästä kaikesta!
Loppu viikosta blogini puolella tulee olemaan hieman hiljaisempaa. Torstai- ja perjantai-ilta kuluu sisustusopinnoissa Turussa ja viikonloppuna suuntaan Tallinaan juoksemaan. Kotiutuminen tapahtuu vasta myöhän sunnuntai-iltana. Otan todennäköisesti pikkukamerani mukaan, joten ensi viikolla tulossa kuvia "meiltä ja muualta".


Nyt lähden käväisemään työpaikalla jututtamassa työ-/juoksukavereitani. Tänään pojalla on vielä viimeiset jalkapallo-ottelut ja meikäläisellä vanhempainilta. Jos ehtisi vielä tsekkaamaan viikonlopun matka-/juoksuvaatteet olisi tämän päivä aika hyvin "pulkassa".
Kepeätä keskiviikkoa kaikille!
 
 
 
 
10 kommenttia:

 1. On varmaan mielenkiintoista tuo opiskelusi. Seuraan mielenkiinnolla opiskelujesi edistymistä jne. Jos vaikka joskus itsekin vastaavaa lähtisi opiskelemaan. Tuo suhdeviivain on kyllä lähes välttämätön opiskelujesi kannalta, todellisen suhteen luomiseksi suunnitelmissa. Itse olen opetellut käyttämään nykyisessä työssäni, kuuluu nykyään jo lähes käsilaukkuni vakiovarustukseen! ;) Mukavia opiskeluja ja viikonloppua juoksemisen merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alkumetreillä tässä ollaan ja innokkaita. Tulen varmasti vilauttamaan etätehtäviä täällä blogi puolella...kunhan sinne asti päästään.

   Poista
 2. On varamasti mahtava viikko sinulla edessä! Opiskeleminen on aina mukavaa ja haaveilenpa itsekin vielä joskus sille tielle uudeleen astuvani. Onnea opintielle ja aurinkoista viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä viidenkympin kynnyksellä on ruvennut miettimään, mitä vielä ehtisi tekemään...ja toteutan tässä unelmaanikin. Varsinainen työni (opetustyö) on erittäin kivaa hommaa ja nautin siitä, mutta ehkä sitä haluaa vielä kerran kokeilla jotain muuta, edes opiskelun muodossa...Aurinkoista viikkoa sinnekin!

   Poista
  2. Unelmia saa ja pitääkin olla - eikä niitä todellakaan tarvitse aina jättää vain unelmaksi. Ihana, että olet uskaltanut lähteä omaasi toteuttamaan, monelta se jää ikävä kyllä tekemättä. ❤

   Poista
 3. Onnea opiskelun alkuun ja oikein mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Olen niin innoissani, että tuskin pysyn nahoissani. Vähän on sellainen "haippakka" loppu viikko, mutta mukava sellainen. Tänään piti jo kirjoittaa asioita muistilapulle, että muistaa edes suurimman osan asioista...

   Poista
 4. Hyvää juoksentelumatkaa ja opiskeluintoa!
  Mä pääsen vähän toimitsemaan viikonloppuna, ja tietty piha- ja raksahommiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mun toimitsijavuoro meni sivusuun ;)

   Poista
  2. Älä huoli! Kyllä näitä vuoroja vielä tulee!!! :D

   Poista