keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Vaatetusvääntöä


Syksyn ensimmäiset sadekelit ovat saapuneet ja vaateongelma sen mukana. Ei minulla, vaan lapsella. Käymme näin kesäkelien jälkeen joka syksyistä keskustelua siitä, minkälaista on säänmukainen pukeutuminen. Tämä syksy ei näköjään tee poikkeusta...

Ongelmana on se, että ns. sadevaatteet eivät tule enää kuuloonkaan ja saappaatkin laitetaan todella "pitkin hampain" jalkaan. Muutama vuosi sitten (taisi olla kylläkin päiväkotiaikaa) sadevaatteet olivat itsestään selvyys, mutta ei enää. Tähän "vaatetusvääntöön" olen hakenut ratkaisua urheiluvaateliikkeistä, jotka myyvät eri pinnoitteilla valmistettuja takkeja ja housuja. Kengissä olen suosinut jo jonkin aikaa goretex- pinnotteisia (tai vastaavanlaisia) kenkiä. Urheilukauppojen tarjontakaan ei meinaa oikein lapselle kelvata, vaikka vaatteet ovat nykyään todella hyvänäköisiä.
 


 
Tänä aamuna kävimme taas mielenkiintoisen keskustelun päälle puettavista vaatteista. Vettä tuli taivaalta ihan kunnolla  ja kehotin (määräsin!) lapseni laittamaan sekä takin että ulkohousut. Siitäkös riemu repesi. "Ne on ihan nössöt!"oli ensimmäinen tokaisu ja melko pitkän taistelun (=uhkailun ja kiristyksen) jälkeen poika puki ulkovaatteet päälle ja lähti kiukkuisena koulumatkalle. Saappaiden laittamisesta ei tarvinnut tämän äidin enää unelmoidakaan, mutta pakkasin reppuun kuitenkin varasukat mukaan.
Tiedän jo senkin, että tämä vaatetusvääntö tulee lapsen iän myötä vain mielenkiintoisemmaksi ja toivonkin, että lasten ja nuorten muoti tulisi pysymään jokseenkin järkevänä. Lisäpisteitä saisi kyllä siitä että sekä lapsi että äiti olisi tyytyväisiä asuvalintoihin eikä tarvitsisi keskustella siitä, onko se nössöä vai ei...


Mikähän tässä mahtaisi olla se "kultainen keskitie"? Sellainen, että kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä...


8 kommenttia:

 1. Hih, tutulta kuulostaa. Ulkohousut ovat ainakin jostain syystä ehdoton nounou. Olen siitä tylsä äiti, että meillä myös väännetään näistä asioista, eikä anneta lähteä pelkillä trikoolegginseillä fillaroimaan kouluun sadepäivänä. Vanhempi tyttö on onneksi jo hieman luovuttanut ja laittaa järkevät vaatteet enemmän oma-aloitteisesti päälleen. Nuoremman kanssa väännetään edelleen. Onneksi saappaita ja ainakin sadetta pitäviä takkeja on tosi kivan näköisiä, vaikka niinhän se on, että noita erilaisia vaatetaistoja muistuu kyllä mieleen omastakin lapsuudesta ja nuoruudesta...

  VastaaPoista
 2. Juu, tiedän, että en ole ongelmani kanssa yksin ja tämä kulminoituu erityisesti kausien vaihtuessa. Meillä ei poika pitäisi edes farkkuja, vaan kulkisi kesät talvet verkkareissa, jos väin äiti antaisi luvan. Täällä on myös tiukka ja tylsä äiti, vaihtelevalla menestyksellä...;)

  VastaaPoista
 3. Ainakin meillä vääntö on loppunut lukioon mennessä. Yliopistossa opiskeleva tytär pyysi uuden Rukka sadetakin just nimpparilahjaksi ( se Ultrabra:n värinen) ja lukion ekalla oleva lainasi minun Derbyn sadetakkia, kun oma oli reissussa revennyt. Keltaiset Hai saappaat on molemmilla. Kuopus, 11v poika yrittää välillä vääntää asiasta, mutta tytöt kun ojentavat äidin rinnalla, niin himma hoituu:)
  Ja villasukat saappaissa ovat ihan must juttu kaikille;)

  VastaaPoista
 4. Eli muutaman vuoden saa vielä vääntää :D. Minä ja isäntä käytämme villasukkia ympäri vuoden. Nyt täytyisikin alkaa tekemään pojalle uusia pareja, koska todennäköisesti viime vuotiset ovat menneet jo pieniksi. Pientä iltapuhdetta siis tiedossa syysiltoihin.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei vielä 12v poikakaan tajua, että nyt on syksy ja pitää laittaa enemmän päälle.
  Tää on tällaista ikuista taistelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa veneessä siis ollaan, kohtalontoverini :)

   Poista
 6. HEHHEH! Käytiin tänään tuulihousuostoksilla :D Saas nähdä ovatko kertaakaan syksyn aikana jalassa ;)
  Meillä muuten painettais Crocsit jalassa ympäri vuoden, jos ei kiellettäis :)
  Nimimerkki "Epätoivoinen äiti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näissä pukeutumisasioissa saa olla melko luova, jos meinaa, että lapsi pukeutuu edes jokseenkin järkevällä tavalla. Melkoista säätämistä tämä näyttää olevan nyt kun sesonki muuttuu... Lycka till sinnekin!

   Poista