sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ensimmäinen pari uunista ulos


Villasukkien teko on ollut suhteellisen tehokasta. Olen saanut yhdet parit valmiiksi ja uusi pari on jo tuloillaan. Tämä on siitä niin mukavaa hommaa, kun samalla voi katsella TVtä ja seurustella muiden perheenjäsenten kanssa. Tosin yhtenä iltana huomasin kaikkien menneen nukkumaan, kun minä vielä tein sen tutun "yhden kierroksen"...todella koukuttavaa hommaa.


Näitä pojan sukkiin ei mennyt aikaa juuri mitään. Muutama ilta ja ne olivat valmiita.
Näitä numero 34 kokoisia sukkia ei vielä kauan tuherra ja perinteiseen tyyliin sukkaohjetta (lähinnä silmukkalukuja) piti vähän varioida.
Ja silti näistä tuli ihan sukan näköiset.

 


Jämälangoista riitti vallan mainiosti näihin pariin ja jäi vielä vähän jäljelle.
Harmaa lanka oli hieman paksumpaa kuin tuo kirjava ja siksi sukat ovat hieman "kurttuiset".
Ei sitä jalassa kuitenkaan kukaan huomaa ;)
 


 

 
 
Seuraavat villasukat valmistuvatkin isännälle.
Ja kokokin on hieman eri luokaa.
Ei muuta kuin puikot heilumaan taas!!!


 
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Ihan parasta jämälankojen käyttöä. Tosi nätit sukat olet tehnyt.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lankakerät hupenevat kiitettävää tahtia. En jaksa oikein tehdä muuta kuin näitä raitasukkia, sillä ne valmistuvat nopeasti sen enempää suunnittelematta. Fiiliksellä mennään!

   Poista
 2. Näyttävät lämpimiltä! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi on sen verran "kuuma Kalle", ettei todennäköisesti villasukkia paljon tarvitse, mutta hyvä olla nämäkin. Edes varoiksi. Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Villasukat ovat kyllä ihanat jalassa kun ilmat kylmenee, tosin minun piti aluksi ihan opetella käyttämään niitä. Itse nautin myös käsitöiden tekemisestä telkkarin ääressä. Muutama työ on tässä tulossa, mutta ehkä minä sitten taas joudan kutomaan noita villiksii. Kantapäät kun menevät niin nopsaan rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuluvaista tavaraa ovat ja pojalla tuo jalka kasvaa ihan joka vuosi...;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. En nyt osaa sanoa niiden hienouksista, mutta ajavat ainakin asiansa...ja minä pääsen noista lukemattomista vajaista lankakeristä :D

   Poista
 5. Sukkien kutominen kuulostaa jotenkin niin tunnelmalliselta syksyn hommalta:) Ihana saada jalkaansa oman äidin kutomat sukat <3 Intoa niiden vähän isompienkin sukkien valmistamiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia tehdessäni koen tekeväni jotain hyödyllistä. Se on samalla myös kaunis ajatus ja teko toiselle, vaikka onkin vain sukka. Siinä tulee sekä tekijä että sukan saaja onnelliseksi. Isännän toinen sukka on jo valmis eli hyvässä vauhdissa ollaan silläkin saralla... :)

   Poista