tiistai 22. syyskuuta 2015

Villasukat, here we come!


Täällä viritellään sukkapuikkoja. Tarkoitus olisi tehdä pojalle uudet parit villasukkia. Ehkä tässä samassa tohinassa tulee tehtyä isännällekin. Ja jos ihan mahdottomaksi sukantekokoneeksi heittäydyn, voi olla, että minäkin saan uudet sukkaparit.


Villasukkien tekeminen on kyllä kivaa iltapuhdetta ja sitä on joskus todella vaikea lopettaa.
Uuden kierroksen aloittaessa luulee tekevänsä sen viimeisen, mutta sitten huomaakin tehneensä jo pari muutakin kerrosta... 

Tänä syksynä ajattelin käyttää kaikki korissa olevat sukkalangat loppuun ennen kuin voin/ saan ostaa uusia keriä.
Sen verran paljon näitä epämääräisiä keriä näyttää olevan, että näillä tekisi villasukat vaikka puolelle suvulle...
 
 
 
Ei muuta kuin kone käyntiin! 

8 kommenttia:

 1. Pitäisikö sitä itsekin "opetella" taas tekemään villasukkia. Katsotaan! Mutta, sinulta se ilmeisestikin onnistuu, hienoa. Mukavia hetkiä neulomisen parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kans monta vuotta, että en tehnyt sukkia ja epäilin jo unohtaneeni kantapää, kavennukset yms. hienoudet...kummasti ne vain palautuivat mieleen ja niistä on tullut ihan sukan näköisiäkin :D Hyvät perusohjeet ovat ehdottomat. Ei muuta kuin kilkuttamaan...

   Poista
 2. Eilen kaivoin juuri villasukat esille ♡ kohta niitä jo pääsee pitämään.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käytetään villasukkia koko vuoden, joten meillä näitä sukkia kuluu...Yksi sukka on jo valmis ja toinen valmistuu kovaa vauhtia eli hyvässä mallissaon jo pojan sukat.

   Poista
 3. Bra Satu! Neulominen kannattaa aina:
  http://yle.fi/uutiset/neulo_sukka_voi_paremmin/6687739
  ja
  http://yle.fi/uutiset/tutkija_kasitoilta_siedetaan_aiempaa_paremmin_keskeneraisyytta/8312875
  Jolhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sukat valmistuvat kovaa (?) vauhtia. Tää on kyllä mukavaa touhua, kun saa näkyvää ja hyödyllistä aikaiseksi. Ja kiitos linkeistä :)

   Poista
 4. Mun tarttis kanssa laittaa toimeksi ja kutoa koko perheelle sukat, kun lankoja on muovipussillinen ja korillinen. Vielä kun löytäisi ajan kaikelle, nyt on näet hurja ompeluinspis päällänsä! :D
  t. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sukkia voi tehdä vaikka telkkua katsellessa...ei muuta kuin puikot heilumaan!!! Mulla tuo ompeleminen on jäänyt ihan olemattomiin, jos ei nyt kesän ns. oviverhon ompelemista (= kaksi suoraa saumaa) lasketa. Se vaatii niin paljon aikaa...ja ihan oman tilan...sekä fyysisen- että psyykkisen mielentilan :)

   Poista