lauantai 5. syyskuuta 2015

Yleistä urheilua


Pääsin eilen ikuistamaan alakoulujen välistä yleisurheilukisaa. Harvinaista "herkkua" meikäläiselle. Poikamme oli valittu yhdeksi koulunsa edustajaksi kyseiseen urheilutapahtumaan. Paikalle oli kerääntynyt iso joukko koululaisia kisaamaan paremmuudesta. Katsomossa oli myös jonkin verran meitä vanhempia ja isovanhempia seuraamassa ja kannustamassa.

 
 
 
3.-4. luokkalaisilla lajeina olivat 3-ottelu (50 metrin juoksu, pallon heitto, pituushyppy) ja 600 metrin juoksu.
5.-6. luokkalaisilla oli melkein samat lajit, mutta pallon heiton sijaan työnnettiin kuulaa.
 
 
 
 
Meille tämä tapahtuma oli ensimmäinen ja paikan päällä selvisi,
että nämä olivat myös karsintakisat piirikunnallisiin yleisurheilukilpailuihin.
 
 


Poika lähti aamulla iloisella mielellä kouluun (kun ei tarvinnut ottaa kirjoja mukaan). Ei hän ilmeisesti jännittänyt kilpailuja mitenkään erityisemmin, sillä kilpakumppaneina taisi suurin osa olla jo jääkiekosta ja jalkapallosta tuttuja kavereita. Kivaa ja rentoa meininkiä. Meidän poikamme lähti kisailemaan sillä ajatuksella, että parantaa omia tuloksiaan ja ainakin pallon heitossa taisi tulla uusi oma ennätys.
 
 
 
 
Yleisurheilukisat päättyivät jokaisella luokka-asteella 600 metrin juoksuun.
Melkoista oli meno, kun nämä 3. luokkalaisten poikaporukka juoksi minkä jaloistaan pääsivät...
 
 
 
 
Meidän poika ei (suurella todennäköisyydellä) lähde kilpailemaan piirikunnallisiin, mutta tärkeintä taisi ollakin osallistuminen ja oman koulun edustaminen. Koulupäivä sujui mukavasti urheillessa ja tämän tapahtuman jälkeen poika oli jälleen yhden kokemuksen rikkaampi.
 
 
 
Viikon päästä kisaillaan taas, mutta silloin on vain oman koulun yleisurheilukisat.
Ja tämä äiti on luvannut lähteä aikansa kuluksi toimitsijaksi.
Näitä vuorotteluvapaan etuisuuksia...;)
 
 
 
 
Tämä viikonloppu menee rennosti kotioloissa. Isäntä kotiutuu tänään metsästysreissultaan Virosta ja huomenna pojalla on kauden ensimmäinen jääkiekko-ottelu. Pihahommat jäivät kuluneella viikolla vähän vaiheeseen, joten yritän niitäkin päästä jatkamaan jossain (sadekuurojen) välissä. Leppoista lauantaita kaikille!
 

2 kommenttia:

 1. Lapset on niin kivoja kun eivät jännitä näitä kisoja yhtään niin paljon kuin me vanhemmat, tai ainakin minä jännitän. Ihanaa menoa siellä on ollut ja varmasti oli kivempaa kun pulpetin ääressä istuminen.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tuli kannustettua vähän kaikkia siellä, omia ja vieraita... Kyllä tämä jää pojalla varmasti niihin positiivisiin koulumuistoihin...
   Pihahommat odottavat edelleen tekijäänsä. Täällä on sadellut kuuroissa lähes koko päivän, joten tämä päivä meni vähän niin kuin "harakoille", mutta tuleehan huominen taas! Mukavaa viikonloppua sinnekin!!! :)

   Poista