maanantai 14. syyskuuta 2015

Juoksuelämyksiä


Nyt on sitten käyty juoksemassa ihan ulkomailla asti. Takana on raskas, mutta erittäin mukava viikonlopun reissu Tallinnaan. Linja-autollinen enemmän ja vähemmän innokkaita "juoksuhulluja" lähti lauantai aamuna Helsingin kautta kohti Tallinnaan hakemaan uusia juoksuelämyksiä...

 
Tallinnassa kirjauduimme Hotelli Express:iin (lähellä satamaa ja kilpailun lähtöaluetta) ja hetken hengähdettyämme lähdimme pienellä porukkaa hakemaan tapahtuman pääpaikalta juoksunumeroita ja muuta juoksurekvisiittaa. Minä investoin itselleni tuliaisena uuden juoksupaidan.Kiertelimme hieman myös vanhassa kaupungissa, mutta tällä reissulla shoppailu ja nähtävyydet jäivät kyllä vähemmälle.
 
 
Kävimme  rekisteröitymässä kisatoimistolla.
Samanaikaisesti tapahtuma-alueella oli käynnissä myös lasten- ja nuorten juoksutapahtuma.Kävimme fiilistelemässä myös maalialueella, johon seuraavana päivänä oli tarkoitus sitten suunnata.
Toistaiseksi kuvissa on vielä melkoisen hiljaista.
 
 
 
 
 
 
Koska porukkamme koostui lähinnä juoksijoista, ei tämä sakki innostunut erityisemmin juhlimaan. Ruokailun jälkeen jokainen lähti omaan hotellihuoneeseen nukkumaan. Aamulla oli maratoniin osallistuvilla lähtö jo klo 9.00 ja puolimaratoonarit lähtivät klo 12.00.
 
 
 
 Kymmenen kilometrin juoksijoilla oli lähtö vasta iltapäivällä, joten me ehdimme vielä hieman shoppailemaan ja kannustamaan näitä pitkän matkan juoksijoita. Meillä lähtö koitti vasta klo 14.00. Viimeiset fiilisitelykuvat hotellilla ja poseerausta uudessa juoksupaidassa ;)
 
 
 

Lähtöpaikalle oli tullut muutama muukin juoksija. Koko tapahtumaa osallistui 20 000 juoksijaa ja meitä "kymppiläisiäkin" oli yli 5000. Lisäksi oli oma sarja vielä kympin kävelijöille. Todella "liikuttava" tapahtuma siis.
 Alkulämmittelyt suoritettiin kauniissa säässä ja auringon lämmittäessä lämpötila kohosi varmasti lähelle 20 astetta.
 
  
 
 
Tässä ollaan lähtötunnelmissa...ja ainakin vielä hymyilyttää...
 
 
 
 
Matkana 10 kilometriä on meikäläiselle ihan sopiva. Joku väläytteli jo, että jossain vaiheessa pitäisi lähteä kokeilemaan sitä puolikasta maratonia. Ennen juoksua olin vielä sitä mieltä, että sitä voisi joskus yrittääkin, mutta juoksun jälkeen ajattelin, että ehkä se on meikäläiselle kuitenkin liian pitkä matka.
 
Asia jäi vielä "kypsymään"...
Maaliin pääsin ja aikakin parani hieman. Juoksutapahtuma oli kaiken kaikkiaan hyvin järjestetty. Näin isosta tapahtumasta huolimatta kaikki toimi yllättävän hyvin. Juoksumatka eteni ilman sen suurempaa ruuhkaa ja itse rata oli mukavan tuntuinen. Reitti kulki osittain aivan meren rannalla, jolloin tuuli teki matkan tekemisen aurinkoisessa ja lämpimässä säässä hieman siedettävämmäksi.


Kotiin päin lähdettiin iltalaivalla ja linja-autossa oli paluumatkalla tyytyväisen väsynyttä porukkaa. Oli kiva tehdä ja kokea tällainenkin reissu saman henkisten ihmisten kanssa. Matkalla virisi jo uusia suunnitelmia ensi vuodelle ja jos aikataulut vain sopivat, ajattelin kyllä lähteä hakemaan vielä lisää näitä juoksuelämyksiä. Oli se sentään sen verran kivaa touhua!!!
8 kommenttia:

 1. Ihan mahtava tuollainen tapahtuma ja onpas siellä ollut paljon porukkaa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma oli kyllä oikein kiva ja porukkaa oli paljon. Sitä ei kyllä huomannut paikan päällä, sillä jotenkin se porukka vain hajaantui juoksun kuluessa...Tunnelma oli tosi kiva ja juoksukin kulki suht hyvin :)

   Poista
 2. Hienossa säässä saitte juosta. Ja, tuttujakin näytti olleen samassa porukassa! Hienoja kokemuksia tuollaiset suurtapahtumat! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä oli kelit kohdillaan. Aurinkoista viikko sinnekin!

   Poista
 3. Nuo juoksutapahtumat ovat mukavia ja hienon ilman saittekin juoksun ajaksi :) Mukavaa alkanutta viikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämyksinä nämä kyllä ovat ihan ainutlaatuisia ja hyvä keli kruunaa tietenkin tunnelman. :)

   Poista
 4. Joskus kun sais itsestäkin irti lähtee moiseen tapahtumaan... Hauskaa olis hyvässä seurassa; niinkuin teillä näyttää olleen ;)
  Kerran sentään käväsin HCR:lla kipittämässä puolikkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna oli suunnitteilla vähän samanlaista juoksumatkailua. Tähän reissulle osallistui porukkaa kaupungin eri hallintokunnista eli samalla tuli tutustuttua uusiin ihmisiinkin. Täytyy pitää sinut mielessä, kun seuraavaksi suunnitellaan jotain yhteistä... ;)

   Poista