maanantai 28. syyskuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin?


Ikuisuusongelmani. Melkein joka päivä.

Ruoanlaitto ei kuulu vahvuuksiini, jos nyt yleensäkään mikään ns. keittiöhomma. Ruoanlaittotaitoni on sitä "perussetin" pyörittämistä:  jauhelihakastike, lihamakaronilaatikko, riisi ja kana -tyyliä. toisin sanoen mielikuvituksetonta velvollisuuden suorittamista, ei mitään "ruokailottelua".

Vuorotteluvapaalle jäädessäni kuvittelin, että opettelisin tekemään uusia ruokia, koska nyt minulla olisi sitä kuuluisaa aikaa. Tavoitteekseni olin (joskus heikkona hetkenä) asettanut, että edes kerran viikossa tekisin jonkun uuden ruoan, pienetkin variaatiot näistä perusseteissä hyväksyisin. Totuus on se, että olen aika monta viikkoa jäljessä tavoitteestani.


Eipä ole lehtien ruokaresepteistä paljon hyötyä eikä iloa, jos se varsinainen motivaatio puuttuu.
Yritän usein kehitellä jonkinlaista ruokaideaa ennen kauppaan menemistä,
mutta huomaan usein vielä kaupassakin odottavani jotain ihme "löytöä tai herätystä".
Onneksi meillä tuo mies osallistuu myös näihin ruokatalkoisiin.
Häneltä ruoanlaitto sujuu, hän pitää siitä ja lisäksi ruoka ovat vielä erinomaista. Tämä on toisinaan niin kadehdittavaa.
Eli meillä minä teen pääsääntöisesti sen arkiruoan ja isäntä tekee vähän parempia aterioita...
jos sattuu olemaan kotona.
 

Mitä meillä sitten syödään?
 
Pääsääntöisesti riistaa eri muodoissa ja kanaa. Jopa nakit ja makkarat ovat riistasta.
( Ellei sitten poikkeuksellisesti haluta joskus herkutella kaupan nakeilla ja makkaroilla)
Eineksiä ja "mättöruokaa" meillä syödään aika vähän. Hesessä käydään 1-2 kertaa kuukaudessa ja pizzalla ehkä kerran kuussa, jos niinkään usein. Eineksinä ostan kaupasta lähinnä maksalaatikkoa ja ranskalaisia, broilerpyöryköitä satunnaisesti (pojan erityistoivomuksesta currykastikkeen kanssa).
 
Tiedän, että siellä lukijoissa moni painii saman kesto-ongelman kanssa ja haluaisinkin kuulla, oletteko löytäneet siihen jonkun hyvän ratkaisun? Oletteko palkanneet esim. kokin? :D
 
 
 
 
Tähän 40+ Blogit-portaaliin kuuluu paljon ihania ruokabloggaajia, joiden postauksia käyn ihastelemassa aina silloin tällöin. Miten ihania ruokia ja leivonnaisia, miten taitavia ja osaavia ihmiset voivat ollakaan!!! Olen välillä kateudesta ihan (hernekeiton!) vihreä...Käykääpä tekin tutustumassa niihin ja vaikuttukaa!!! Sivustoille pääsette tuosta sivubannerista vain klikkaamalla...
 


Ja palataanpa takaisiin alkuperäiseen ongelmaani. Mitä tänään syötäisiin? Todennäköisesti perussettiä; riisiä ja kanaa...
 
 
 
 
 
P.S. Oli muuten tosi vaikea löytää kuvia omasta kuva-albumistani tähän postaukseen. Kertonee ruoanlaittoinnostani. Leivontaan liittyviä kuvia olikin jo ihan eri tavalla. Jostain kumman syystä... ;)
 
 
 

12 kommenttia:

 1. Minusta tuntuu että meilläkin pyörii samat ruuat, nyt olenkin tehnyt niin että sunnuntaisin kyselen viikon ruokalistalle perheenjäseniltä ehdotuksia ja sitten katselen netistä ruoka ohjeita lisäksi jotta saisi tehtyä jotakin muutakin kuin vain makaronilaatikkoa ;) Mukavaa alkanutta viikkoa :)Täällä sataa vettä nyt ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin ihan kiva idea, että kyselee myös muilta toivomuksia. Minäkin selailen netistä ruokaohjeita, mutta ruoaksi asti ne eivät koskaan valmistu...tuo ruoan laittaminen vain yksinkertaisesti tökkii enemmän tai vähemmän. Täällä on tänään ollut hyvin kaunis syyspäivä ja sen innoittamana siivosin (kerran vuodessa) autoni! Kelit viilenevät täälläkin, joten kohta viritellään puuhellaan ja takkaan tulta. Lupasivat tännekin yöpakkasta! Hrrr...

   Poista
 2. Meillä syödään paljon pataruokia, helppoa kuin heinän teko. Riisiä, kanaa, nuudeleita, jauhelihavuokaa on noita arjen ruokia.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just puhuttiin isännän kanssa , että keitto- ja pataruokia ei olla tehty pitkiin aikoihin. Miellämme ne ilmeisesti enemmän talvikauden ruuaksi. Täytynee pistää korvan taakse tämäkin vinkki. Kiitos vaan!

   Poista
 3. Meillä syödään myös ihan perus ruokia.Ei ole aina helppoa miettiä mitä tänään syötäisiin! Olen myös pyytänyt, että jokainen perheen jäsen on saanut keksiä yhden päivän ruuan.Joskus kokeilen uusiakin ruokia. Välillä niistä tykätään, välillä ei.Arkena ei ole usein aikaa ihme ruokia edes tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia ajatuksia täälläkin. Joskus vain kadehdin niitä ihmisiä, jotka jaksavat kokeilla uusia reseptejä ja loihtivat hienoja ruokia. Sama kadehdittava taito on myös puutarhanharrastajilla, kenellä piha on aina "tiptop"...taidan tyytyä kohtalooni...;)

   Poista
 4. Meillähän näitä ruokaongelmia ei ole, kuten jäähallilla puhuttiin ;) :D
  Tänään esim. pääsin viideltä töistä. Kello oli niin paljon, että ruokana oli tänään paistijauhelihaa ja nuudeleita :P Todella terveellistä...
  Mä tykkään tehdä ruokia, ja olen mielestäni (ja perheen mielestä) aika hyvä ja kekseliäs ruoanlaittaja.
  Ongelmana aikataulut.
  Lihapadat, erilaiset laatikot ja broilerruoat on parhaita.
  Saarioisten makaronilaatikko, ranskalaiset ja nuudelit on hätävararuokaa kiireessä.
  Meidän perheen suosikki pikaruoka on pakastethaikkuruoka, joka ei sentään ole sieltä epäterveellisimmästä päästä.
  Joskus on jopa kebab-auto kurvannut pihaan :D Hese-/Mäkkäri-linja on meillä tosi harvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikataulut taitaa se pahin ongelma ollakin. tällä hetkellä se ei kyllä kelpaa meikäläisen syyksi...ehkä vain tekosyyksi. Tässä kun olen lueskellut muiden kommentteja, aika samoilla linjoilla ilmeisetsi mennään. Joskus sitä tuntee vain olevansa ns. huono äiti/ mielikuvitukseton, kun tekee aina niitä samoja kokkauksia. ehkä mä sain kuitenkin teiltä muilta "synnin päästön" ja pystyn jatkamaan elämääni just tällaisena ruoanlaittajana kuin olen.... tai voinhan mä plkata sen kokinkin...:D

   Poista
 5. Tuo ns ongelma Mitä tänään syötäisiin? On varmasti useassa perheessä, niin myös meillä. Olen opetellut nyt suunnittelemaan ruoat viikonloppuna, jolloin myös tiedustelen toiveita. Perusruokaa meillä syödään, keittoja ja laatikoita. Yritän tehdä ruokia joita voi syödä kahtena päivänä. Tylsää, mutta helpottaa kummasti arkea. Perjantaina sekä viikonloppuna yritän tehdä jotain muutakin. En pidä itseäni keittiöhengettärenä, mutta viihdyn kyllä keittiössä ja pidän ruoan laittamisesta. Joten, et ole ongelmasi kanssa yksin! Ja, en pidä itseäni huonona vaikka joskus käymmekin pizzeriassa tms. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen usein myös ruokaa kahdeksi päiväksi, niin ei tarvitse ihan joka päivä pähkäillä muonitusasiaa ja varsinkin jos esim. seuraavan päivän aikataulu on niin tiukka, ettei ehdi kuin ruoan lämmittämään. En minä tuota ruoanlaittoa inhoakaan, mutta ei se kuulu ihan suosikkihommiinkaan. Ja hyvin on näyttänyt perhe pysyneen hengissä...:D

   Poista
 6. Uusi lukija ilmoittautuu mukaan :)

  Kun olin itse vuorotteluvapalla, listasin kaikki meillä tehtävät ruuat: jauhelihat, makkarat, kalat jne. Nämä sitten jaoin viikon ruuiksi siten, että jokaista olisi vähintään kerran viikossa. Näistä sain viiden viikon ruokalistan. Lisäksi esim. lihapullien paikalle saatoin vaihdella jauhelihapihvit, näin sai lisää vaihtelua. Tästä listasta oli helppo katsoa kauppalistaa varten tarpeet. Tosin joskus ruokaa jäi seuraavalle päivälle tai joku ruoka jäi laittamatta Hese-reissun takia. Tällöin käyttämättä jäänyt ruoka-aine jäi pakkaseen odottamaan seuraavaa kertaa. Ihan kivasti toimi, nyt tosin neidin kasvettua vaihtoehtoja listaan saa jo paljon enemmän. Miinuspuoli tuossa listassa oli, että siltikin tuntui samat ruuat olevan tarjolla koko ajan. Jostain täytyisi opetella se soveltamisen taito, että saisi vähän eri vivahteita tavis ruokaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista vinkeistä. Luulenpa, että tämä on joku "ruoanlaittajien sydroma", sillä tosi moni (äiti/nainen) pyörii samoissa ongelmissa. Ehkä se onkin vain se tuntemus, kun tuntuu, että sama lista pyörii viikosta toiseen, kun me kerran sitä ruokarumbaa pyöritetään. Ei meillä kyllä poika eikä isäntä valita...;)

   Ja olipa kiva saada sinut uudeksi lukijaksi lukemaan näitä sepustuksiani. Mukavaa alkavaa lokakuuta sinulle!

   Poista