sunnuntai 20. syyskuuta 2015

PallolamppuKesällä oli innokas tekemään kaikenlaisia tee-se-itse-- projekteja, joista yhden olen jo esitellyt aikaisemmin täällä blogini puolella...
 
 
 
Tämän puupalloista tehdyn lampun olen ihan pikku kätösin itse tehnyt.
Puupallot ovat vanhasta oviverhosta ja niiden reikää piti hieman suurentaa, jotta johto mahtuu kulkemaan läpi.
Sähkötarvikkeet ostin ihan "Honkkarista" ja suoriuduin lampun kokoamisesta lähestulkoon ilman isännän apua.
 
 
 


 
 
 
Kesän aikana hieman "mallailin" valaisintani ja tulin siihen tulokseen, että alkuperäinen  (normaalikokoinen lamppu) oli sittenkin liian pieni.
Prismasta löysin kahtakin eri kokoista todella isoa lamppua ja tämä on niistä isommista lampuista se pienempi.
 
 
 

Ulkonäöllisesti lamppu on aivan loistava, mutta itse valo on silmiin ehkä hieman liian kirkas, koska häikäisysuojaa ei ole. Lopputulos (jos tämä nyt se on!?) ei siis aivan täysin miellytä minua. Ehkä pystyn elämään kuitenkin tämän tunteen kanssa.
 
 
  

 
 
Ehkä tämä lamppu sopisi sittenkin paremmin johonkin nurkkaan, josta sen valo heijastuisi  kauniimmin ympäröivistä seinistä eikä soikottaisi suoraan päin silmiä. Ehkä? Asia jää mietintään ja lamppu saa olla toistaiseksi valaisemassa syksyisiä iltoja keittiössämme...
 
 
 
 
Vilkaisu tulevan viikon kalenteriin näyttää mukavalta. Tiedossa omia ja lapsen harrastuksia sekä loppu viikolla jälleen sisustusopintoja. Aiheena sisustamisen historia, tilasuunnittelua ja piirtämistä. Täällä lähdetään taas innolla kohti uutta alkavaa viikkoa!! 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen lampputuunaus. Nuo helmet antavat kivasti ryhtiä lampulle.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ehkä tehnyt ihan puunvärisistä, mutta siihen hätään ei niitä ollut, joten vanhat oviverhot kävivät samaan tarkoitukseen oikein hyvin. Puuhelmiä on vieläkin melkoinen määrä ja niistä pitäisi tehdä jotain muutakin kivaa. Yksi tuunaus on jo periaatteessa ollut valmiina, mutta ei ole vielä ihan "julkaisukelpoinen" ;).
   Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 2. Kiva tuo lamppusi ja nuo uudet verhosi. On totta että lamppujen hankinta on aika vaikeaa. Kun milloin valo on liian kirkas ja milloin kylmä. Mutta, tunnelmana ja sisustuksellisena tuo on varmasti oikein hyvä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se häikäiseminen on ehkä pahin ongelma, mutta sen kanssa voi kyllä elää... Sinne myös oikein hyvää viikkoa!

   Poista