sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Loman loppuja...


Joululoma alkaa olla muisto vain ja se on tehnyt tehtävänsä. Loma on tuntunut ihan oikeasti pitkältä, vaikka sitä loppujen lopuksi oli vain rapiat kaksi viikkoa. Selitys tähän tunteeseen johtuu osittain siitä, että meikäläisen edellisestä yhtä pitkästä lomasta on aikaa vuoden verran ja sen jälkeen lomat (tai vapaat) ovat olleet lyhyinä pätkinä, siellä täällä.Joululoma meni pääsääntöisesti kotinurkissa. Nautittiin joulusta ja kiireettömyydestä.
Sen verran on käyty muualla, että joulupäivänä vierailimme siskon luona Nakkilassa ja välipäivänä kävimme Turussa.  
Pojalla oli yksi koko päivän jääkiekkoturnaus, jossa mekin olimme kannustamassa (ja kuittaamassa turnausvoiton!). Samalla reissulla käytiin isännän kanssa Raision Myllyssä katsastamassa alennusmyyntien tarjontaa, joten tällä lomalla harrastettiin enemmänkin "maakuntamatkailua".
Tässä kohtaa tämä "kotiloma" tuntui enemmän kuin sopivalta ja olen todellakin nauttinut!
 Loman aikana olen yrittänyt ulkoilla ja kävellä, sillä nyt siihen on ollut aikaa.
Perjantaina kävin työkaverin kanssa patikoimassa läheiselle laavulle. Kävelykilometrejä taisi kertyä sellaiset 10 km ja ulkoiltua 4 tunnin verran.
Mukaan olimme ottaneet vähän retkimuonaa (suklaata, keksiä, kahvia, glögiä, makkaraa...), jotka maistuivat erityisen hyvältä ulkoilmassa.
Metsäiselle kävelyosuudelle oli kertynyt sen verran lunta, että siellä tunsi ihan oikeasti tarpovansa ja tuli hiki.
Päiväretki oli oikein mukava loman lopetus-tapahtuma ja tätä patikointia yritetään tehdä työkaverin kanssa vähän useamminkin.
Oli se sen verran mukavaa touhua.
 
 


 
 

Koska lomalla on ollut aikaa, olen työstänyt myös toiminimeni asioita vähän eteenpäin.
Vireillä on muutamia mielenkiintoisia ja kivoja yhteistyökuvioita, mutta niistä ei ole vielä sen enempää kerrottavaa.
Muutenkin olen käyttänyt loma-aikaa hyödyksi, sillä normiarjessa ei yrityksen kehittämiseen oikein ole aikaa. Tosiasia, jonka kanssa minun on elettävä.
 Paljon olen pohtinut, ajatellut ja ideoinut ja sen pohjalta olen tehnyt eräänlaista 5-vuotis -suunnitelmaa.
Loman aikana olen luonut jonkinlaisia toimintastrategioita, joita vien nyt rauhallisesti eteenpäin.Loman loppuessa olen lähes aina tunnetasolla jollain tavalla vähän ahdistunut.
Töihin palaan kuitenkin mielelläni ja arjen rutiinit ovat enemmän kuin tervetulleita.
Hitaat aamut siirtyvät viikonloppuihin ja kaiken maailman menot alkavat jälleen aikatauluttamaan arkea. 
Toisaalta se on ihan ok, mutta toisaalta se aiheuttaa myös stressiä - sekä hyvässä että pahassa.
 


Eilen joulukuusi ja -koristeet saivat lähteä. Joulusta jäi muistoksi enää muutama kukka-asetelma ja ihanasti kukkiva amaryllis.
Koska en ole voittanut lotossa enkä ole tekemässä suuria elämänmuutoksia (ainakaan vielä), tyydyn tähän ja otan arjesta ilon irti.
Jotta totuus ei unohtuisi, taidan seuraavaksi alkaa suunnitella tulevaa viikkoa ja oppitunteja.
Sen lisäksi ajattelin tänään vielä ulkoilla ja nauttia kiireettömästi sunnuntaista.
 
 
 
Tervetuloa loman jälkeinen arki!
Olen valmis...luulisin.
 
;)
 
 
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Aina se haikeus iskee loman jälkeen ja nykyisin tuntuu,että menee aikaa lomalla arjesta palautumiseen.Kiireellinen työelämä tahtoo viedä mehut arkena.Tuo patikkaretki kuulostaa kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, se on haikeutta. Viikon päästä työrytmi on tehnyt tehtävänsä ja arki rullaa varmasti ihan hyvin. Vanhemmiten tuo työelämän tahti on osoittautunut sellaiseksi "oravanpyöräksi", jossa viikonloppu ei meinaa oikein riittää palautumiseen, siksi viikonloppujen merkitys korostuu entisestään.
   Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihanan pitkä loma ollut. Itsekin piti jouluna ulkoilla ja nautiskella vapaista mutta menikin flunssassa. Nyt kuitenkin uuteen nousuun... mukavaa alkavaa viikkoa ja paluuta töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä myös kärvistelty alkuloma flunssassa, mutta onneksi se on ollut ohi menevää sorttia. Meitä kohtalontovereita taitaa olla useampiakin, joten toivottelen hyvää viikon lakua sinullekin! :D

   Poista
 3. Tämän loman loppu on nyt ollut sellainen, että olen normaalia enenmmän ollut valmiiksi ahdistunut töihin paluusta. Jotenkin on edelleen puhti poissa ja tietää, että seuraava kuukausi tulee olemaan yhtä hulinaa töissä. Pitää yrittää keksiä jotain kivaa viikonlopuksi, että saa fiiliksiä tasattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vähän sama juttu. Täytynee yrittää ottaa ilo irti niistä itselle mieluisista asioista. Yritetään jaksaa ja pitää lippu korkealla, kumpikin. Kyllä se siitä lähtee...voomia!♡

   Poista
 4. Mukavaa alkavaa viikkoa ja tsemppiä töihin!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin piti olla ihan rauhallinen loma, mutta välillä oli liikaakin menoa.
  Mutta kotona kun oltiin nautein sydämestäni hiljaisuudesta, kynttilöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla on ihan kivakin, että on ohjelmaa...se on kuitenkin siitä normiarjesta poikkeavaa ja vastapainoksi sitten rauhoittumista. Mukavaa viikon jatkoa sinulle! :)

   Poista