lauantai 28. syyskuuta 2019

Syksyn perinteinen työsuma


Työssäni syyslukukausi on lähtenyt rullaamaan täydellä teholla. Ensimmäiset viikot ovat kuluneet uuden koulun toiminnan käynnistämisessä ja lukujärjestyksen hiomisessa. Paljon on vielä keskeneräisyyttä, jota oppilaat eivät välttämättä edes huomaa ja siitä huolimatta tietyt "pakolliset kuviot" tulee suorittaa syyslomaan mennessä.


Erityisopetuksen puolella se tarkoittaa lähinnä HOJKS-palaverien pitämistä ja kuntoutussuunnitelmien päivittämistä. Valmistautumatta näihin palavereihin ei voi mennä, joten etukäteisvalmisteluja täytyy tehdä ja löytää niiden tekemiseen aika. Koska minulla on luokassani viisi koulunsa tänä syksynä aloittanutta uutta oppilasta, on HOJKS-asiakirjojen laadinta hieman työläämpää. Vaikka ne tehdään nykyisin sähköisesti Wilmassa, on niiden työstäminen opettajalle melkoinen savotta, varsinkin, jos esiopetuksesta tulevan oppilaan asiakirjat ovat puutteelliset. 
Palaverit olen onneksi onnistunut sopimaan niin, että minulla on kaksi palaveria/viikko, joten työmäärä pysyy kohtuullisena. Tällä aikataululla pystyn pitämään kaikki suunnitellut palaverit ennen syyslomaa ja ehkä myös kirjaamaan ne vanhempien allekirjoitettavaksi. Tiedossa on kuitenkin melkoinen rypistys, sillä valmistaudun jokaiseen palaveriin ja vanhempien kohtaamiseen 100%. Palavereihin on varattu keskimääri 1- 1,5 tuntia, mutta harvoin pysytään aikataulussa. Ensimmäiset kouluvuodet ovat  mielestäni tärkeimpiä vuosia ja siitä syystä yhteistyö vanhempien kanssa on ensiarvoisen tärkeää.
Siksi yksikään palaveri ei ole minulle myöskään ns. "läpi huuto"- juttu.
 

 
 
 
Meille erityisopettajille kuvio toistuu joka syksy ja kevät. Olen asennoitunut siihen, että aina välillä tämä on eräänlaista urakkahommaa.
Silloin ei oikeastaan lasketa tunteja, vaan se työ tehdään; kukin opettaja omalla tavallaan ja tyylillään.
Tiedossa on jälleen melkoinen työsuma, mutta kokemuksesta voin todeta, että siitä selviää.
Tällä viikolla on jo kaksi pidettyä palaveria ja enää viisi jäljellä...
Syyslomaa odotellessa.Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! 
 

6 kommenttia:

 1. Rentouttavaa viikonloppua myös Sinulle ❤ kauniit kuvat ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän ehdin rentoutumaankin, tosin osan viikonlopuista menee näissä opettajahommissa...mutta muutaman viikon päästä häämöttää syysloma...

   Poista
 2. Lukuvuosien alut ovat aina raskaita, tosi paljon asioita, jotka pitää hoitaa "pois alta". Tsemppiä töihin ja ihanaa viikonloppua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän jo tietää etukäteen, tosin tänä vuonna uusien oppilaiden iso lukumäärä työllistää vähän enemmän kuin "normaalisti", mutta kuten jo kirjoitin, urakalla mennään...:)

   Poista
 3. Oletpa onnistunut ottamaan kauniit kuvat lenkiltäsi ja tutuista maisemista.
  Tsemppiä alkavaa viikoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo useampana aurinkoisena iltana ihaillut maisemaa ja yksi ilta ehdin käydä ottamassa nämä kuvat. Pidän itsekin niiden tunnelmasta...
   Kiitos tsempeistä! Tässä arjen "hurlumheissä" sitä tarvitaankin... :)

   Poista