sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Yrittäjän strattivalmennus - kannattiko lähteä?


Voitin viime vuoden lopulla Starttivalmennuksen Facebook-arvonnassa Yritystoiminnan suunnittelu- ja käynnistäminen- kurssin. Se tuli minulle juuri oikeaan aikaan, sillä yritykseni kehittäminen oli jäänyt kaiken muun elämän jalkoihin ja nyt minulle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä asialle jotain...Tämä kurssi on suunnattu ihmiselle, joka pohtii yrittäjäksi ryhtymistä tai, niin kuin minä,  yritystoiminnan kehittämistä ja se on osana laajempaa yrittäjän ammattitutkintoa. Koulutuksen tavoitteena on auttaa yritystoimintaa harkitsevia suunnittelemaan ja toteuttamaan kannattavaa liiketoimintaa. Kurssin aikana laaditaan liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat, jotka käyvät starttirahahakemuksen ja muiden rahoitushakemusten liitteiksi. Minulta nämä toimenpiteet ovat jääneet yritystoiminnan alkumetreillä tekemättä, joten asetin kurssin tavoitteeksi juurikin liiketoimintasuunnitelman tekemisen ja valmiiksi saattamisen.


 

 
 
 

Opiskelu toteutettiin verkossa verkkotapaamisina eli webinaarina ja minulle tämä opiskelutapa oli aivan uutta.
Joka toinen maanantai istuin tietokoneeni ääreen ja olin yhteydessä sekä kouluttajaan  että muihin kurssiin osallistujiin.
Webinaari-istuntoja oli 8 ja jokaisen istunnon jälkeen saimme tehtäviä suoritettavaksi seuraavaksi kerraksi. Neljän kuukauden kurssiin kuului myös kaksi henkilökohtaista ohjauskeskustelua, jossa kurssin kouluttajalta sain sparrausapua ja näkökantoja yritystoiminnan ja liiketoimintasuunnitelman tekemiselle. 

 
 
 

Käymäni   Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen -jakson (kesto 4kk) jälkeen voisin jatkaa opiskelua valinnaisella tutkinnon osalla (kesto 2kk), jossa voisin syventää osaamista haluamallaan liiketoiminnan osa-alueelta ja suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon. Ammattitutkinnon suorittaminen perustuu näyttötutkintoihin ja niitä täytyy olla suoritettuna kaksi. Nyt käynkin melkoista sisäistä kamppailua jatkanko tutkintoon asti vai en. Otin pienen aikalisän ja lupasin pohtia asiaa vuoden loppuun mennessä.
Tutkinnon suorittaminen loppuun houkuttaa, mutta jos päätän jatkaa opiskelua, on sen aika näillä näkymin vasta ensi keväänä.Nyt neljän kuukauden rypistyksen jälkeen monisivuinen liiketoimintasuunnitelmani alkaa olla valmis ja laskelmat loppuviilausta vaille tehtynä.
Kurssi on ollut todella hyvä ja vaikka se oli minulle ilmainen, on se maksaville osallistujille ollut takuulla hintansa veroinen.
Kurssi ei todellakaan ole ollut mikään "läpi huuto juttu", vaan tässä on ihan oikeasti joutunut pohtimaan ja miettimään asioita.
On ollut hyvin mielenkiintoista kuulla muiden kurssilaisten yritysideoita ja yleensä ajatuksia yrittämisestä.
Joukossa on ollut todella monen eri alan yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa, rohkeita miehiä ja naisia!

Minulla on kokemusta vain tästä yhdestä koulutuksesta, mutta uskoisin, että yrittäjäkurssit yleisesti ovat sisällöltään samankaltaisia. Ja niin kuin sanotaan tieto lisää myös tuskaa. Yrittäjän lakisääteiset jutut (YEL:it, ALV:it, yhtiömuodot yms.) saavat puuskuttamaan ja epäilemään koko hommaan ryhtymistä, mutta kun tieto on oikeaa, uskoisin, että vältytään myös pahemmilta yllätyksiltä. Jos teistä joku harkitsee yrittäjyyttä, suosittelen ehdottomasti jonkun yrittäjäkurssin käymistä, sillä kaiken tarvittavan tiedon saaminen on huomattavasti helpompaa kurssimuotoisena kuin saman tiedon hankkiminen "nettiviidakosta".
  Minulle tämän kurssin käyminen oli ainoastaan ja vain hyvä asia.
Koska minulla on jo yritys ja yrittäjäkokemusta, oli kurssilla paljon tuttua asiaa, mutta myös uutta tietoa.
Sain erinomaista ohjausta yritystoiminnan eteenpäin viemiselle ja ennen kaikkea uskoa itseeni yrittäjänä.
Moni asia on matkan varrella selkiytynyt ja pienin askelin jatkan matkaani eteenpäin.
Ja ehkä intoudun tekemään vielä sen yrittäjän ammattitutkinnon, sillä..."Vierivä kivi ei sammaloidu"
P.S. Tämä ei ole "maksettu mainos" eikä blogiyhteistyö, vaan omakohtainen kokemus yhdestä yrittäjäkurssista. 

 

 
 

2 kommenttia:

 1. Varmasti mukava ja hyödyllinen kurssi.
  Mukavaa syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli...ainakin minulle. Olen joskus aloittanut liiketoimintasuunnitelman tekemisen, mutta se osoittautu tuolloin hankalaksi. Nyt sain hyvän pohjan ja ohjausta sen tekemiseen ja se alkaa olla valmis. Tavoitteni siis täyttyi ja olen oikein tyytyväinen :)

   Poista