keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Kaksi totuutta kylpyhuoneestamme


Nyt uskaltaudun näyttämään kuvia meidän kylpyhuoneestamme, joka on remontoitu 2000-luvun alussa sen aikaiseen tyyliin. Postausidean takana on oikeastaan havainnollistaa, miten olemme ratkaisseet taloutemme pyykkihuollon, silloin kun tilat ovat rajalliset. Tilan valokuvaaminen oli hieman haasteellista, sillä neliöitä ei todellakaan ole paljon, mutta ehkä näistä kuvista saa jotain osviittaa. Ensin näytän kuvia, kun siellä ei ole mitään ylimääräistä. Usein tämä tilanne säilyy vain hetken, kun kylpyhuone on juuri siivottu. Se arkinen kylpyhuone näyttääkin hieman toisenlaiselta...


Aikaisemmin  (ennen remonttia) tässä tilassa on sijainnut iso puulämmitteinen sauna ja kylpyhuone, joka silloinkin toimi pyykinpesutilana. Remontissa lohkaisimme palan saunasta suihkulle ja asensimme tilaan myös wc-pytyn. Tilaan piti edelleen mahtua pyykkikone ja kaapisto likapyykille. Senttipelillä tilaan saatiin mahtumaan kalusteet ihan kiitettävästi, jossa saunan vinoseinäisyys asetti myös pieniä haasteita. Tilaan piti mahduttaa paljon toimintoja, jotka eivät suinkaan ole yleisen suosituksen mukaisia, mutta osittain pakon sanelemia. Osa seinistä on paneloitu sormipaneelilla ja osa on kaakeloitu, silloin niin trendikkäällä, mosaiikkilaatalla ja mielestäni tämä paneeliratkaisu oli hyvä valinta. Lattiassa olevat 10 x 10 laatat ovat myös sen ajan trendiä.
 
 Saunomme joka päivä ja tämä tila on ahkerassa käytössä. Meidän pieni perheemme mahtuu tuolla peseytymään vallan mainiosti ja pyykkihuoltokin pelaa hyvin. Päältä täytettävä kone käy lähes joka päivä (viikonloppuna useamminkin) ja pyykin kuivatus tapahtuu samassa tilassa. Kiitos vesikiertoisen lattialämmityksen, sillä pyykki kuivuu yllättävänkin nopeasti. Lisäbonusta saa vielä tilan kolme pientä ikkunaa, jolloin tilan tuuletus käy nopeasti ja päivänvaloa on lähes aina mukavasti. Täytyy tässä kohtaa todeta, että vaikka tilan pinnat kaipaisivat jo isomman luokan päivitystä, olen ollut erittäin tyytyväinen suunnittelemaani kylpyhuoneeseen. Vaikka silloin, melkein 20 vuotta sitten, minulla ei ole ollut tilojen suunnittelusta nykypäivän sisustuskokemusta, olen pystynyt tekemään tästä monitoimitilasta kuitenkin toimivan. Kun pyykit on raivattu pois, tila on jopa väljä...
 


Pyykkipäivinä tila on kieltämättä vähän ahdas. Pyykin kuivaus onnistuu kuitenkin kokoon menevällä pyykinkuivaustelineessä ja wc-pytyn yläpuolella olevan tangon avulla. Yhteen telineeseen mahtuu n. yksi koneellinen pyykkiä ja tuolle tangolle laitan kuivumaan kaikki henkarivaatteet (esim. kauluspaidat ja hupparit). Henkarivaatteet myös suoristuvat itsestään ja vain harvoin niitä täytyy edes silittää. Sukat ja alusvaatteet laitan kuivumaan  muovihärpäkkeeseen, jossa on sellaiset nipsut tai pienet pyykkipojat. Kesäisin tätä kuivausrumbaa ei olekaan, sillä silloin kuivatamme pyykit tietenkin ulkona. Riippuen kuivattavien pyykkien määrästä siirrämme toisinaan kuivaustelineen saunomisen ajaksi pukuhuoneen puolelle.
 
 
 
 
 
 
 
Jos kylpyhuoneessa tehtäisiin nyt remontti, siirtäisin pesukoneen ja pyykkikaapin viereiseen pukuhuoneeseen, jos se olisi mahdollista. Tilassa ei kuitenkaan ole viemäröintiä eikä vesijohtoa, joten seuraava vaihtoehto olisi vaihtaa pesukone edestä täytettävään ja kapeaan (ja kuivaavaan) malliin, jolloin sen voisi laittaa tason alle. Pyykkikaapin siirtäisin edelleen pois ja vaihtaisin vielä pyykkikoneen ja lavuaarin paikkaa, jolloin pesukoneen täyttäminen olisi helpompaa. Pukuhuoneessa olevia kaapistoja sijoittelisin hieman toisin, jolloin sieltä löytyisi kuivaustilaa ja ehkä paikka jopa kuivauskaapille. 
 
 
 


 
 
Remonttia ei tähän tilaan ole kuitenkaan näillä näkymin tiedossa, joten nykyisillä ratkaisulla pärjätään.
Sauna remontoitiin n. kolme vuotta ja pesuhuoneen valaistus n. kuukausi sitten, joten nyt tyydytään sisustamaan vain pienesti.
Yhdellä seinällä on kaksi pientä hyllyä, johon olen tehnyt pienen asetelman taulusta ja luonnonkivistä.
Siivouspäivänä ostin tänne uudet matot, joten kylppärimme koki sellaisen "pika- faceliftin".
 
 
 
Meidän kylpyhuoneessamme on arkisin pääsääntöisesti sellaista hallittua kaaosta.
Siistiä tilassa on vain siivouspäivänä (sen hetken)… niin ja tietenkin jouluna.
 
 
 
Tällainen "sneak peak" tällä kertaa.
 
:)
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Toimivan oloinen kylpyhuone teillä. Minä käytän jopa saunaa pyykin kuivatukseen. Haluaisin sellaisen ulos vedettävän kuivaustelineen, joka kiinnitetään seinään. Meidän äidillä on sellainen ja se säästää tilaa ihan hurjasti.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyhuone toimiin ihan suht hyvin, vaikka kompromisseja on jouduttu tekemään. Meillä on ulkona sellainen haitarimallinen kuivausteline seinässä kiinni ja toimittaa tehtävänsä vallan mainiosti. Tässä tilassa on hieman haasteellista löytää tilaa kiinteälle kuivaustelineelle ja siksi meillä on nuo jalkamalliset.
   Minä täällä lomailen ja nautin vaapaapäivistä...mukavaa loppuviikkoa sinullekin! <3

   Poista
 2. Sievän näköinen kylpyhuone. Hienosti olette saaneet mahdutettua kaiken tarvittavan. Loistavia materiaalivalintoja, jotka kestävät aikaa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ajan hammas on kyllä kieltämättä purrut kylppärissä, mutta kylpyhuoneen vaaleudesta ja erityisesti sormipaneelista pidän edelleen. Tilasuunnittelussa olen onnistunut kiitettävästi ja se ei ehkä ole ihan perinteinen... Mukavaa lokakuuta!

   Poista
 3. Kylpuhuoneet ovat aina sellaisia pieniä ongelmakohtia kodeissa. Niissä kun usein on monta käyttötarkoitusta, peseytyminen sekä pyykkihuolto. Ja, itse ainakin tuskailen sitä, miten elämäntilanteetkin vaikuttavat kylpyhuoneen toimintoihin. Kyllä ne teinit vaan eritavalla tarvitsevat tilaa ja yksityisyyttä kuin taaperoikäiset lapset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos rakennuttaisin talon, suunnittelisin ison kodinhoitohuoneen ja vessa olisi siitä erillään. Tähän tilaan piti mahduttaa paljon toimintoja, joten siihen nähden se on jopa onnistunut, mutta ei suinkaan ideaalinen.

   Poista
 4. Sormipaneeli on kyllä kivan näköistä - muutenkin kompaktin oloista ja toimivaa tunnelmaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kylpyhuone olisi kokonaan laatoitettu, olisi tunnelma aivan toisenlainen. Sormipaneelin valinta aikoinaan oli hyvä ratkaisu, sillä en ole vieläkään kyllästynyt siihen.

   Poista