perjantai 7. helmikuuta 2020

Ajan tasalla


Minun elämäni on tunnetusti melko tiiviisti aikataulutettua. Olen 100% kalenteri-ihminen, joka tarvitsee arjen (ja elämän)hallintaan konkreettisen kalenterin, ei siis mitään kännykkäversiota...Tällä viikolla posti toi minulle Sisustusakatemian "oman" kalenterin, jota olen ajatellut käyttää lähinnä yritykseni STAILIAMO:n menoihin ja  sen erilaisten projektien hallintaan. Vuosikalenterin lisäksi samoissa kansissa on myös luonnoslehtiö, johon voi kirjata muistiinpanoja tai piirustella esim. luonnoksia. Vetoketju pitää kynän ja mahdolliset irtolappuset visusti kaleneterin sisällä. Tyylikäs ulkoasu on vielä plussaa.
 
 


 
 

Erityisopettajan työni puolesta minulla on opettajan vuosikalenteri, joka täytyy tuntisuunnitelmista ja kaikista muista menoista hyvinkin täyteen. Kaipasin hieman selkeyttä asioihini ja siksi uuden kalenterin hankinta oli perusteltua. Nyt kokeilen, miten näiden kahden kalenterin synkronointi onnistuu käytännössä vai käykö tässä niin, että menee ne loputkin asiat sekaisin. Keväälle olen pystynyt sopimaan muutaman pienimuotoisen sisustusprojektin ja tässä kohtaa voin todeta , että työnteko haittaa todellakin harrastustani. Haluaisin tehdä paljon enemmän näitä sisustusjuttuja, mutta aika ja jaksaminen ei vain riitä ihan kaikkeen...
 
 
 
 
 
 
 
Töissä (koulussa) on ollut viime aikoina paljon työtä ja kiirettä. Tämän vuoden alusta lähtien olen yrittänyt opetella paremmin rajaamaan työtäni ja olen onnistunut siinä aika hyvin. Aikaisemmin lähdin töihin hyvissä ajoin valmistelemaan tunteja, nykyisin olen paikalla puoli tuntia ennen oppituntien alkua. Edelleen työpäivät venyvät pitkiksi työpaikalla, mutta kotona olen yrittänyt irrottautua kokonaan työroolista. Minulla se tarkoittaa sitä, että en ole mennyt illalla tietokoneelle, vaan olen yrittänyt tehdä ihan jotain muuta. Olen laiskotellut jopa sohvalla.
 
 
 
 
 
 

 
Kalenteria selatessani huomasin, että kevät jakautuu mukavan tasaisesti kuuden- seitsemän viikon jaksoihin.
Kun kevätlukukausi alkoi tammikuussa, siitä kuuden viikon päästä on hiihtoloma (nyt siis enää viikko töitä).
Hiihtoloman jälkeen seitsemän viikon päästä on pääsiäinen ja siitä seitsemän viikon päästä alkaa jo kesäloma. Siis todellakin!
 
 
Seuraavaksi ajattelin siirtyä viettämään perjantai-iltaa sohvalle ja lukemaan viikolla tulleita sisustuslehtiä.
Viikonloppu menee jälleen pojan jääkiekkoharrastuksen parissa ja sekin on osoittautunut vallan mainioksi arjen irtiottotavaksi.
Vielä ensi viikko töitä ja sen jälkeen hiihtolomalle... ja senhän nyt jaksaa vaikka "päällä seisten".
 
 
 
Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Vetoketju onkin hyvä juttu kalenterissa., Aina sitä on jotain lippua ja lappua kalenterin värissä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin kerääntyy kaiken maailman paperia kalenterin väliin, joten vetoketjullinen versio on nyt kokeilussa...
   Ihanaa, kun käyt täällä aina kommentoimassa! <3

   Poista