lauantai 4. heinäkuuta 2020

Valmiita pintoja


Kesämökillämme remonttimme on edennyt edelleen mukavasti. Seinät ja lattiat on nyt maalattu ja kokonaisuus on erittäin hyvä. Lattian värivalinta jännitti kaikkein eniten, mutta maalin kuivuttua ja listojen laittamisen jälkeen lopputulos on paljon hienompi mitä ajattelimme. Valitettavasti kuvat eivät välitä oikeaa tunnelmaa väreistä ja tilasta, mutta laitan silti pientä "sneak peakia" remontin etenemisestä...

 
Seinän valkaiseminen raikasti tupakeittiön tunnelmaa huomattavasti. Aikaisemmin seiniä kiersi myös hylly, jota emme ole enää laittamassa takaisin. Kalustesijoitteluun ei ole kovinkaan montaa vaihtoehtoa, sillä "papan pirttipöytä" on niin iso ja hallitseva. Uusi keittiömme tulee laajenemaan sen verran, että jopa pöydän kääntäminen ei enää ole toimintojen sujuvuuden kannalta järkevää. Pienempi jatkettava pöytä olisi näissä neliöissä järkevämpi ratkaisu, mutta tässä kohtaa tunnesiteet menevät edelle.
  
 
 
Ostin viime kesänä Askosta mökille matot ja lattian uuden sävyn valitseminen aiheutti meikäläisessä pienen epävarmuuden tunnetta. Maalin kuivuttua huokaisin helpotuksesta, sillä matot sopivat lattian kanssa todella hyvin yhteen ja ainakin toistaiseksi vältyin uusien mattojen hankinnalta. Tupakeittiöömme on jokseenkin haasteellista löytää mattoja ja nämä viimeisimmät ovat olleet ihan ehdottomasti minun suosikkini; näissä on hyvät murretut värisävyt ja hieman vanhan ajan räsymattomaista tunnelmaa.
 
 
 
 
 
 


Kun saimme isoimmat pinnat maalattua, aloimme siirtämään osan huonekaluista takaisin sisälle. Päätimme jo remontin alussa, että karsimme jonkin verran niiden määrää. Vanha astiakaappimme tulee poistumaan, sillä astioiden pitäisi mahtua uudistuvaan keittiöömme ja myös uusi TV-taso on ollut etsinnässä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että  maalaan vanhan TV-tason valkoiseksi ja uusin siihen vielä vetimet. Tässä kohtaa uusiminen ei ole järkevää, kun sopivaa ei tunnu löytyvän. Kuvassa näkyvä valkoinen hylly oli ennen jääkaapin vieressä, jossa oli mikroaaltouuni, mutta nyt sillekin löytyi uusi paikka ja käyttötarkoitus.
 
 
 
 

 

Remontissa uusimme myös parven kaiteet ja niiden tekemisestä on vastannut mieheni. Aikaisemman vaakakaiteen sijaan toivoin pyörörimaista, pystyyn asennettua kaidetta tai pikemminkin jo seinää. Pähkäilimme jonkin aikaa vaihtoehtoja pyöröriman paksuudesta ja vielä kauemmin sopivasta pinnojen jaosta ja se aiheutti myös melkoisesti päänvaivaa miehelleni. Monen ärräpään ja sadatuksen jälkeen hän onnistui kuin onnistuikin erittäin haasteellisessa tehtävässä. Vielä kun rimoitus saa maalia pintaan, niin lopputulos on täydellinen. On minulla vaan taitava mies!
 
 
 
 

 
 
Minä jatkan tavaroiden karsimista ja niiden uudelleen sijoittelua sekä verhojen ompelua. Parvi on vielä lattian osalta tekemättä ja sielläkin pitäisi tehdä toimintojen uudistamista. Makuuhuoneessa päätimme tehdä vain pieniä muutoksia. Tilana se on niin pieni, että vaatekaappien sovittaminen sinne ei ole ollut järkevää. Säilytystilaongelman olemme ratkaisseet asentamalla tangon seinästä seinään ja virittämällä verhot siihen. Verhon takana on vaatteet Lundia hyllyssä ja sen lisäksi tilassa mahtuu säilyttämään mm. imurin. Nämä verhot olivat aikaisemmin tupakeittiössämme, mutta saivat nyt uuden elämän makuuhuoneessamme. Sanoisinko, että kierrätystä parhaimmillaan.
 
 
 
Tekemistä vielä riittää, mutta koko ajan tulee valmiimpaa.
Keittiö olisi valmiina toimitettavaksi, mutta se odottaa maissa kuljetusta (ja parempia kelejä). 
Ihaninta tässä on se, että jokaisesta pienestäkin edistymisestä olen niin tyytyväinen ja onnellinen.
Ja vaikka hetken joutuu elämään keskeneräisyyden keskellä, niin tiedän, että lopputulos palkitsee...
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kylläpä kirkastui koko huone ihan hurjasti. Olette olleet hurjan ahkerina siellä.
    Ihanaa viikonloppua Satu <3

    VastaaPoista
  2. Yhdessä ollaan tehty, mutta kyllä mies on urakoinut oikein kunnolla! Tästä tulee vähän niin kuin uusi mökki...
    Rentouttavaa viikonloppua sinulle!<3

    VastaaPoista