keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Tekemättömien töiden lista lyheni


Mökkiremontin keskellä olen välillä käynyt kaupungissa. Nyt taitaakin olla toistaiseksi tämän kesän pisin kaupunkijakso, jonka olen ollut pois mökiltä. Ajan olen käyttänyt kuitenkin tehokkaasti ja tekemättömien töiden lista on lyhentynyt - ainakin vähän.

Viime aikoina olen bongannut somesta, miten ihmiset ovat ostaneet jo mansikoita pakkaseen. En tiedä johtuiko sosiaalisesta paineesta vai "paniikista", mutta kävin ostamassa 5 kg mansikkaa ja pakastin ne saman tien. Viime vuonna meillä taisi nimittäin käydä niin, että mansikka-aika meni meiltä kokonaan ohi ja ne jäi siis pakastamatta. Nyt olen varmistanut, että on edes muutama rasia talveksi.
 
 
 
 


Saunan ja pesuhuoneen pesu on ollut listallani jo kauan aikaa. Vihdoin ja viimein sain itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin toimeen. Saunamme on pieni ja sen peseminen vaatii jonkin verran "taiteilua". Lauteet ovat irrotettavissa, mutta lankkumaisina ne painavat melkoisesti eikä niiden liikuttelu ahtaassa tilassa ole ihan helppoa. Sain kuitenkin seinät, lauteet ja lattiat pestyä sekä koko pesuhuoneen. Oli niin ihana illalla saunoa puhtaassa ja hyväntuoksuisessa saunassa!Tekemättömien töiden listaan on pitkään kuulunut myös ikkunoiden pesu. Työ, joka ei todellakaan kuulu lempiasioihini, sillä meidän vanhassa 60-luvun talossa niiden peseminen vaatii jopa vähän akrobatiaa (ja asennetta). Vanhat mekanismit ovat sen verran työläitä, että tyydyin tällä kertaa pesemään vain ikkunoiden sisä-ja ulkopinnat ja siinäkin on ihan tekemistä. Varsinkin ulkopintoja pestessä joutuu vähän tasapainoilemaan ja kurottelemaan, mutta tikapuilla ja pitkillä jatkovarsilla homma hoitui suhteellisen mallikkaasti. Lisäksi sadekuuro meinasi hyydyttää siivouspuuskani heti alkumetreillä, mutta siirryin siksi aikaa pesemään ikkunoita sisältä. Sain kuin sainkin ikkunat pestyä ja näkymät kirkastuivat kummasti...
 
 
 
Tekemättömien töiden lista lyheni mukavasti. Tyytyväisyyden ja hyväolon tunne valtaa hetkeksi, vaikka listalla on edelleen paljon asioita. Pihalla oleva terassi ja istutukset olisivat seuraavaksi työlistalla, mutta meneillään oleva mökkiremontti ei oikein anna myöden tälle projektille. Nurmikon leikkaaminen on tällä hetkellä se, minkä pystyn hoitamaan ja kaikki muu on jo ylimääräistä. Olen kuitenkin ajatellut, että yritän olla stressaamatta asiasta, sillä ei ne myöskään mihinkään katoa. Kaikella on aikansa...
 
 
 
Nyt kuitenkin pidän taukoa kaikenlaisista töistä ja lähden tänään hakemaan poikaamme kotiin venereissultaan.
Mukavaa päivää kaikille!
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Puhdas sauna on ihana! Tästä tulikin mieleen, että pitäisi meidänkin sauna pesaista.
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdas sauna ja yleensäkin puhdas koti antaa suuren tyytyväisyyden tunteen. Kodin yleinen siivous sujuu ihan mallikkaasti, mutta sekä saunan että ikkunoiden pesu eivät kuulu suosikkeihini. Nyt ne on kuitenkin tehtynä... :)

   Poista
 2. Hyvä että sait vielä mansikoita. Useampi ystäväni nimittäin on tällä viikolla valitellut, kun mansikoita ei ole enää saanut. Mukavia kesäpäiviä sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kävi viime kesänä juuri noin, että en saanut enää mansikoita mistään ja nyt otin sitten "varman päälle". Kesäsade ei oikeastaan haittaa, sillä tekemistä löytyy sekä sisältä että ulkoa tilanteen ja vallitsevan sään mukaan. Onhan minulla kuitenkin kesäloma! :)
   Mukavia heinäkuun päiviä sinulle! <3

   Poista