tiistai 21. heinäkuuta 2020

Loppusuoralla


Blogin päivityksessä tuli tahattomasti vähän yli viikon tauko, sillä olimme tiiviisti mökillä tekemässä mökkiremonttia. Päivät olivat niin työntäytteisiä, ettei iltaisin jaksanut avata edes läppäriä. Nyt kuitenkin remontin työläimmät osuudet on tehtynä ja se alkaa muutenkin olla loppusuoralla. Seuraavassa kuvia remontin tämän hetkisestä tilanteesta...


Mökillämme lähtötilanne oli se, että kaikki pinnat olivat rakennusajalta eli yli 20 vuoden takaisia. Halusimme uudistaa pintoja, sillä aika oli tehnyt jo tehtävänsä. Tupakeittiön seinät olivat ennen kuultomaalatut, mutta nyt ne saivat peittovalkoisen pinnan. Urakka oli melkoinen, silla seinä on katon harjaan asti auki pinta-alaa oli yllättävän paljon. Tavaroiden siirtely ja maalauksen etukäteisvalmistelut (suojateippaukset ja maalipesu) veivät myös paljon aikaa, mutta huolellinen pohjatyö takasi hyvän lopputuloksen.
 
 
Lattian käsittely oli vuorostaan "minun heiniäni". Kuvissa väri näyttää ruskealta, mutta luonnossa se on vähän harmaampi. Vanha lautalattia pestiin maalipesulla ja hiottiin, jonka jälkeen päälle maalattiin Osmocolorin öljyvahaa. Pinta on läpikuultava ja käsittelyn jälkeen kaikki kolot ja naarmut näkyvät antaen hieman rustiikkisen vaikutelman. Lopputulos on parempi, mitä uskalsimme toivoa. Lattia tuntuu miellyttävältä ja puhtaanapito on äärimmäisen helppoa.
 
 
 


 
 
 
Parvella maalattiin vain seinät. Lattia jätettiin toistaiseksi vielä käsittelemättä. Täällä suurin muutos oli kaiteiden uusiminen. Mies uudisti vanha lautakaiteet hienoksi pyörörimaseinäksi ja parven tunnelma muuttui niiden myöstä todella paljon. Sisustuksen suhteen ei tehty muutoksia, mutta sain tehtyä pienillä muutoksilla tännekin viihtyisän tilan. Parvi on vielä ikkuna- ja säilytystilan verhoja vailla, mutta muuten se on valmis.
 
 


 
 
 
Pintaremontin jälkeen suurin muutos tapahtui keittiössämme, jossa uudistettiin suurin osa kaapistoista, ovet ja pöytätasot. Toiminnallisuutta saatiin lisää, kun saimme uuden kulmakaapin ja jääkaapin vieressä oleva vetolaatikosto on 20 cm leveämpi kuin vanha. Kaappeja vähän muokattiin ja keittiöstä tuli huomattavasti parempi suhteellisen pienillä muutoksilla. Samalla laitoimme uuden uunin ja induktiolieden sekä asensimme pienen lämminvesivaraajan. Meille ihan luksusta!
 
 
 
 
 
 
 
Nyt mökkiremonttimme on siinä vaiheessa, että suuritöisimmät asiat on tehtynä. Vielä täällä riittää kuitenkin  tekemistä, sillä tarkoitus olisi maalata pukuhuoneen seinät ja mahdollisesti saunan paneelit. Keittiöstä puuttuu vielä työvalot ja liesituuletin, mutta nekin ovat jo työn alla. Sisustamisen suhteen olen vasta pääsemässä alkuun. Uusi vuodesohva on vielä tilaamatta ja pientä "sisustusviilausta" tehdään edelleen. Teimme pientä kalusteharvennusta, mutta oli myös asioita, joita halusimme ehdottomasti säilyttää. Mummini tekemä ryijy, mieheni suvun yli 100-vuotias keinutuoli ja mieheni isän mökille tekemä pirttikalusto saivat edelleen jäädä paikoilleen kertomaan tarinaansa jälkipolville.
 
 
 
 
 
 
 
Aloitimme mökin remontin juhannuksen jälkeen ja emme ole laskeneet työtunteja. Suurimman työn (ja vastuun) on ehdottomasti kantanut mieheni, joka on osoittanut jälleen kerran huikeata  moniosaamista. Häneltä kun tuntuu onnistuvan lähes kaikki remonttityöt ja ehdottomasti hienoin taidonnäyte on paikalla tehty parven pyörörimaseinä. Minä olen omalta osaltani tehnyt sen, mitä pystyn ja osaan. Sisustussuunnitteluopinnoista on ollut hyötyä pintamateriaalien valinnoissa ja näyttää se maalipensselikin pysyvän kädessäni. Seinien ja lattioiden lisäksi maalasin puuhellan kaakeliseinän. Lisäksi puuhellan ja takan edessä oleva ruma suojapelti sai mustalla "suhumaalilla" uuden elämän. Itse tehden olemme säästäneet remonttikuluissa merkittävästi ja ammattimiestä olemme tarvinneet oikeastaan vain sähkötöissä.
 
 
 
 
 
 
Oman lisähaasteensa tähän kaikkeen on tuonut mökkimme sijaitseminen saaressa. Hankittujen  tavaroiden kanssa on saanut olla tarkkana, sillä väärän tavaran tuominen mökille aiheuttaa aina lisätyötä ja "harmaita hiuksia". Keittiön tuominen pienellä lautalla olikin jo ihan oma juttunsa.  Ja niin kuin asiaan kuuluu, remontissa oli myös muutamia takapakkeja, joista kuitenkin selvisimme kunnialla...ja mikä tärkeintä, olemme miehen kanssa edelleen puheväleissä ja naimisissa!
 
 
 
Nyt voi jo vähän hengähtää ja nauttia (melkein) valmiista lopputuloksesta.
Oli se vaan melkoinen remonttirypistys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

 

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja kauniilta näyttää teidän mökissä♥ Remonteissa on kyllä hurja homma, vaan onpa sitten ihanaa kun kaikki valmista! Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavista sanoista! On aivan totta, että remontointi on aina työlästä, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Eikä näit remontteja nyt ihan joka vuosi sentään ole...ainakaan näin isossa mittakaavassa. Leppoisia heinäkuun päiviä sinullekin! :)

      Poista