sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Huhtikuun kooste

Tähän postaukseen tein lyhyen koosteen kuluneesta kuukaudesta. Vaikka tuntuu siltä, että omassa elämässä ei oikein tapahdu mitään, näissä koosteissa huomaa, että kaikkea on tullut tehtyä ja touhuttua. Vuodenaikojen vaihtuminen näkyy blogipostauksien kuvissa, sillä talven jälkeen näkyy taas väriä ja elämää - kevättä parhaimmillaan. 
* Huhtikuuna alussa innostuin vaihtamaan viherkasvien mullat ja samalla tuli kokeiltua herneiden kasvattamista hyvällä menestyksellä.

* Lämpimät säät houkuttelivat myös pihatöihin. Nurmikko tuli haravoitua ja tein kesän varalle pientä pihasuunnitelmaa.

* Vietimme pääsiäistä kotona hyvin rauhallisissa merkeissä. Muutaman päivän loma tuntui tässä kohtaa oikein tervetulleelta. 

* Kotona tuli pestyä osa kodin ikkunoista. Kiitos tästä kuuluu meidän teinille, sillä hän on tehnyt huhtikuussa kotitaloustehtäviä kiitettävästi.

* Kevätauringon paistaessa ja päivien pidentyessä huomasin olevani energisempi ja saan enemmän aikaiseksi. Työmatkakävely on kuitenkin ollut huhtikuussa jokseenkin vaihtelevaa.

* Huhtikuun lopulla sain tietää, että syksyn opiskelupaikkani oli varmistunut. Suunnitelma seuraavaksi vuodeksi on selvä ja jos kaikki käy hyvin, syksyllä 2022 minulla pitäisi olla visualistin tutkinto suoritettuna. Jään päivätyöstäni opintovapaalle ja täysipäiväiseksi opiskelijaksi.

* Meillä mies vanheni yhdellä vuodella ja juhlistimme sitä pienesti perheen parissa. Tällä kertaa teinimme teki herkullisen täytekakun.

* Minusta tuli isotäti, kun siskoni vanhin lapsi sai pojan. <3

* Huhtikuun lämpimät kelit vaihtuivat loppukuusta suhteellisen koleaan säähän. Vaihdatutin kesärenkaat (tietenkin) juuri ennen kylmien kelien palaamista. Onneksi säästyimme isommalta takatalvelta. Kotona palasimme takaisin takan lämmitykseen ja se näyttää jatkuvan edelleen...Ja nyt onkin jo toukokuu. Se aloitettiin vapun vietolla mökillä ja siellä tuli tehtyä samalla puutalkoita. Tästä alkaa meikäläisellä (taas) vähän tiiviimpi työjakso, sillä oppilaiden arvioinnit tulee olla tehtynä muutaman viikon päästä. Työn ohessa tiedossa on vielä muutama palaveri ja valmistautumista vuoden poissaoloon. Väkisinkin jotain jää loman alkuun hoidettavaksi, mutta nyt keskityn kuitenkin jäljellä oleviin viiteen työviikkoon. Vähiin käy.


Touhukasta toukokuuta siis!
2 kommenttia:

 1. Huhtikuu tuntui menevän ihan hurjalla vauhdilla, hyvä kun itse pysyin mukana. Tahti kiihtyy myös varhaiskasvatuksen puolella, kun pitää saada kaikki tukiasiat kuntoon ennen lasten siirtymistä eskariin tai kouluun.
  Tsemppiä sinne <3 ja onnea isotätiydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuntuu menevän kohinalla ja kiireen tunne valtaa väkisinkin. Muutama viikko mennään täysillä ja sitten levätään. Tsemppiä sinullekin ka kiitos onnitteluista!<3

   Poista