lauantai 8. toukokuuta 2021

PERUSHÄRDELLIÄ... JA YLPEYTTÄ!

 Toukokuu tuo tullessaan melkoista härdelliä töihin eikä tänäkään vuonna siinä ole tullut poikkeusta...
Samalla kun kuluvaa lukuvuotta pistetään vähitellen pakettiin, koulumaailmassa suunnitellaan myös tulevaa; mietitään uusia opetusryhmiä, henkilökunnan sijoittumista ja pidetään tiedonsiirtopalavereja. Jokaisella opettajalla oppilasarvioinnit ovat juuri nyt enemmän tai vähemmän työn alla. Äitienpäivätekemiset ja kevätjuhlat tuovat vielä oman lisänsä koulu-/työpäiviin. Tänä(kään) keväänä koronatilanne ei mahdollista perinteisiä luokkaretkiä eikä kevätjuhlia, joten nyt ideoidaan jälleen luovasti. Tämän postauksen kuvissa näkyvät päivittäiset tarpeelliset työvälineeni (puhelin, pussukka, avaimet ja kommunikaatioviuhka/-passi), joita kannan mukanani joka päivä. Kieltämättä tässä kohtaa lukuvuotta ne näyttävät jo nuhrautuneita ja käytössä kuluneita, vähän niin kuin niiden kantajakin, mutta samalla ne kertovat myös koulussa eletystä elämästä. 


 Päivät ovat tällä hetkellä jokseenkin työntäytteisiä ja huomaan, että stressitasoni on hieman koholla. Nukun aika huonosti (heräilen monta kertaa yössä) ja aamulla herään hyvissä ajoin ennen kellon soittoa. Olen jonkinasteisessa ylivirittyneessä tilassa, sillä kaikesta huolimatta en tunne erityistä väsymystä. Energiatasoni ovat jopa yllättävänkin hyvät. Mihinkään ylimääräiseen luovuuspuuskaan ei kuitenkaan löydy enää aikaa eikä rahkeita ja nämä viimeiset viikonloput pyrin rauhoittamaan lepoon. Edessä siintävä kesäloma auttaa tässä kohdassa jaksamaan. Eihän tässä ole enää kuin neljä viikkoa jäljellä.

Toukokuinen perushärdelli toistuu säännöllisesti ja onneksi tilanne on hetkellistä. Koronan sävyttämä lukuvuosi on ollut meille kaikille raskas, mutta toisaalta siihen on jollain tavalla myös tottunut. "Uuteen normaalin" on ollut sopeutuminen, halusimme tai emme. Tuskinpa kukaan meistä olisi uskonut, että uuden koulumme käynnistyessä, syksyllä 2019, meidät pusketaan vielä koronaprässistäkin läpi ja näin on vain käynyt. Lukuvuoden viimeisten viikkojen huvetessa voimme olla vain ylpeitä itsestämme ja todeta, että me selvisimme siitä - yhdessä!


Rentouttavaa viikonloppua ja erityisesti hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
5 kommenttia:

 1. Tuttua juttua. Vielä on muutamia kokeita tehtävänä ja tarkistettavana sekä palavereita pidettävänä. Eli peruskevät :) Aika kuluu kuin siivillä. Kesä lähestyy, vaikka ei sitä ikkunasta ulos katsoessa uskoisikaan. Täällä on paksu lumikerros. Aurinko paistaa (ainakin nyt aamusta) ja vitivalkoinen lumi häikäisee silmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinullekin viimeisiin viikkoihin! Täällä kevät näkyy vihreänä hentona häivähdyksenä lehtipuissa...kyllä se siellä on...ja kesä tulee varmasti !😊

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin, minulla suunnittelupaltsut jatkuu vielä kesäkuun alkuun...huh huh! Minulla on melkein samanlainen Muumi pussukka työpussukkana ja lisäksi vielä noita korttejakin.
  Ihanaa äitienpäiväviikonloppua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu ja kesäkuu taitaa olla opetus-ja kasvatusalalla ne ruuhkaisimmat. Mahtaakohan nämä pussukatkin olla yksi näiden alojen "tunnusmerkki" naisilla...enpä usko, että oikein moni yrityksen toimitusjohtaja kulkee tällaiset olkapäällä, mutta meidän ammattiryhmissä ovat kyllä ihan ehdottomat! :D

   Poista