perjantai 22. huhtikuuta 2022

Roolit suloisesti sekaisin

Postaustahtini on edelleen jokseenkin harvaa, mutta tähän on oikeastaan syykin olemassa. Elämänmeno on ollut pitemmän aikaa hyvin opiskelupainotteista ja minulla ei oikeastaan ole ollut mitään aihetta kirjoitella. Väkisin en ala aiheita keksimään, joten kirjoittelen tänne, kun siltä tuntuu...ja nyt tuli se hetki.



Opiskelijaelämä on tuntunut koko ajan erittäin hyvältä. Olen saanut opiskella ja oppia uusia asioita. Suunnittelin opintovapaata varten opintoni sellaisiksi, että saisin niistä mahdollisimman parhaan hyödyn ja näin on käynytkin. Matkan varrella opintoja on kertynyt vähän ylimääräistäkin ja kieltämättä välillä on ollut pientä ruuhkanpoikasta. Minun piti saada visualisti-opinnot päätökseen jo kesäkuussa, mutta minusta riippumattomista syistä valmistuminen siirtyy elokuulle. Asialla ei ole minulle merkitystä, joten nyt sain hieman ekstra-aikaa valmistella viimeisimpiä näyttöjäni. Niihin tuli viime hetken muutoksia, mutta onneksi ei mitään katastrofaalista.




Opintojeni ohessa olen saanut keskittyä paremmin myös yrittäjyyden ihmeelliseen maailmaan. Sekalaisten opintojeni tarkoitus oli alun perin tukea ja kehittää yritystoimintaani ja paljon on lyhyessä ajassa tapahtunutkin. Välillä opiskelija- ja yrittäjärooli menee suloisesti sekaisin, sillä niin tiiviisti ne kietoutuvat toisiinsa. Olen pystynyt hyödyntämään oppimaani sekä teoriapohjalla että käytännössä. Kun olen toimistolla, en välillä tiedä,  olenko siellä opiskelijan vai yrittäjän roolissa, eikä sillä taida olla merkitystäkään. 




Osittain päällekkäisten asioiden takia aikatauluissa on "positiivista tehokkuutta". Kun työstän esim. some- tai markkinointistrategiaani, voin hyödyntää sen suoraan yritystoimintaani. Pystyn ottamaan opiskeluun tarvittavan ajan (ainakin osittain) yrittäjäajastani ja siksi minulla on aikaa olla enemmän myös vapaalla (voikohan yrittäjän sanoa näin?...ai niin, minähän olen opiskelija!) Opinnot ovat tuoneet myös toisenkin positiivisen asian. Osaamista on tullut eri osa-aluilta sen verran lisää, että minun on täytynyt alkaa miettiä, mihin ihan oikeasti haluan keskittyä eli tiedossa on vielä todennäköisesti jonkinlaista myllerrystä...


Visualisti-opintoni ovat loppusuoralla, mutta some- ja palvelumuotoiluopintoni jatkuvat pitkälle syksyyn, joten täällä on vielä hetken täysi "pöhinä" päällä! 


Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon...






4 kommenttia:

  1. Mahtavia kuulumisia! Opiskelun ja yrittänä olemisen sekoittuminen on varmasti ihan paras juttu - tukevat toinen toisiaan ja asiat etenevät tehokkaasti. Opiskelu on mukavaa. Minä opiskelen töiden ohessa ratkaisukeskeiseksi nepsy-valmentajaksi. Valmistun syksyllä. Kauniita keväisiä päiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä hieno vuosi...ja on ollut hieno huomata, että "vanha koirakin oppii uusia temppuja".Tsemppiä sinullekin opiskeluun. Tuo Nepsy- valmennus on myös mielenkiintoista...voisin opiskella sitäkin, jos ei olis menossa näitä muita. Mukavaa kevättä! <3

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä niin hyvältä nämä sinun opinnot. Ihan mahtavaa kun heti pääset uusia oppeja käyttämään myös yrityksessäsi.
    Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ollut kyllä mukavaa...tähän voisi jopa tottua ;)
      Oikein hyvää viikonloppua sinulle Outi <3

      Poista